Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'bayrak ve para' açıklaması: Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'bayrak ve para' açıklaması: Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı yaptı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirirken, Tunç Soyer ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Öztrak, "Öyle anlaşılıyor ki tüm bunlar İzmir’in tanıtılmasına yönelik birtakım uygulamalar. Bu ülkede kimin para basacağı bellidir, bayrak bellidir. Bunlar sadece İzmir’i tanıtmak, İzmir’i markalaştırmak, dünya turizminde daha yukarılara çıkarabilmek için promosyon projelerdir. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok." dedi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2020 - 16:31

AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarını eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşın sadace corona virüsüyle değil pahalılık virüsüyle de mücadele ettiğini söyledi:

Bu iktidarın elinde sofralarımızın bereketi kaçtı, vatandaşlarımız raflara elini uzatamaz oldu. Yaz geldi ama sebzenin meyvenin yanına yaklaşılmıyor. Vatandaşın tenceresinde aş değil dert kaynıyor.

Milletimiz sadece coronayla değil pahalılık virüsüyle de mücadele ediyor. Ama Anadolu Ajansı’na bakarsanız Avrupa’nın en ucuz ülkesi Türkiye’ymiş.

Madem işler bu kadar iyiydi, millete IBAN numarası gönderip ülkeyi dünyaya rezil edeceğinize, vatandaşa para gönderseydiniz. Madem ekonomi ilk 10’a girecek kadar güçlüydü; esnafın, çiftçinin zararlarını telafi etseydiniz ya…

 Öztrak düzenlediği basın toplantısında polisin baro başkanlarının Savunma Yürüyüşü'nü engellemesine tepki gösterdi.

Öztrak, "Vatandaşın savunma hakkına göz diken bir ülkede adalet olur m? Adaletin olmadığı yerde mülk, huzur ve refah olur m? Baro başkanları yürüyüş yaptılar ancak polis barikatlarıyla durduruldular. Bu demokrasi tarihinde hem de yargı tarihinde kapkara bir gündür" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı ile ilgili soruya Öztrak, "Çalışanları birbirine düşürerek, kamu çalışanı, özel çalışan diye karşı karşıya getirerek bölmenin kimseye sağlayacağı bir avantaj yoktur. Böyle bir farklılık yaptığı zaman çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığınız için bu Anayasa'ya aykırı olur" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i atamalar konusunda eleştirmesi ve yine Soyer'in Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yönetcileriyle gerçekleştirdiği video konferans toplantıda 'İzmir bayrağı ve İzmir parası' açıklamalarına yönelik soruları da yanıtladı.

"SIKINTI VARSA KENDİMİZ ÇÖZERİZ"

Dervişoğlu’nun eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Parti Sözcüsü Öztrak, “Tunç Soyer Millet İttifakı’nın adayıdır. Sonuç itibariyle Millet İttifakı olarak burada sıkıntılarımız varsa kendi aramızda çözeriz” dedi.  

ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAYA GEREK YOK!

Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bayrak ve para açıklamalarına yönelik ise “Bu açıklamalar nerede yapılmış diye baktım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı turizmcilerle yapmış olduğu bir dijital konferans görüşmesinde yapmış. Öyle anlaşılıyor ki tüm bunlar İzmir’in tanıtılmasına yönelik birtakım uygulamalar. Bu ülkede kimin para basacağı bellidir, bayrak bellidir. Bunlar sadece İzmir’i tanıtmak, İzmir’i markalaştırmak, dünya turizminde daha yukarılara çıkarabilmek için promosyon projelerdir. Öküzün altında buzağı aramaya gerek yok." dedi.

CHP'li Seyit Torun'dan Soyer'i hedef alanlara FETÖ hatırlatması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerinin çarpıtılarak, “İzmir parası, İzmir bayrağı” başlığıyla AK Parti'nin yürüttüğü kampanyaya bir tepki de CHP'li Seyit Torun'dan geldi. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medyadan yaptığı açıklamada AK Parti'ye FETÖ organizasyonları için bastığı paraları hatırlattı.

Soyer üzerinden suni gündem oluşturulduğunu ifade eden Seyit Torun, AK Partililere, "Geçmişte FETÖ'nün Merkez Bankası gibi çalışanlar, Tunç Soyer'in vatanseverliğini sorgulamasın" diyerek tepki gösterdi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.