Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, "CHP hiçbir saraydan emir almaz. Aynı zamanda kurucuları Osmanlı sarayının idam fermanıyla dolaşmışlar ve kurtuluşu bu yolla sağlamışlardır. CHP’nin kuruluş dilekçesi Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazılmıştı. Dolayısıyla bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Dizayn edecek tek güç  milletimiz ve kurultay delegelerimizdir." dedi. Öztrak 'Saray'a giden CHP'li iddialarıyla ilgili İzmir'de konuştu

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 15:20

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen ‘Saray'a çıkan CHP’li’ tartışmaları sonrası açıklamalarda bulunan Cumhubaşkanlığı Sözcüsü Fahrettin Altun ve AK Partili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına  İzmir’den yanıt verdi. 

'BİZİ DİZAYN ETMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ’

İzmir İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda basın açıklaması yapan CHP’li Öztrak “Saray'ın İletişim Başkanı ve AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan partimizi dizayna geçtiği haberini yalanladılar. Her şeyden önce şunu bilmeniz gerekiyor, CHP hiçbir saraydan emir almaz. Aynı zamanda kurucuları Osmanlı sarayının idam fermanıyla dolaşmışlar ve kurtuluşu bu yolla sağlamışlardır. CHP’nin kuruluş dilekçesi Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazılmıştı. Dolayısıyla bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Dizayn edecek tek güç  milletimiz ve kurultay delegelerimizdir. Bu gerçeği tekrar hatırlatarak sözlerime başlamak istiyorum” dedi.

‘BU OYUN GÜNDEMDEN DÜŞMÜŞ OLDU’

Bu açıklamaların tam bir gün beklendikten sonra, Genel Başkanımız bununla ilgili olarak oyunu bozmak için yaptığı konuşma sonrasında geldiğine dikkat çeken Öztrak, “Öyle gözüküyor ki uzun süre olayı gündemde tutmak isteyenlerin oyunu bozuldu ve artık bu oyun gündemden düşmüş oldu. Ama tekrar soruyorum neden bir gün sonr? Milletin gerçek gündemini karartmak isteyen ki? Cevap vermesek daha uzunca süre ülke gündemini meşgul edecekti. Aslında milletimizin gündemi gerçekten ağır. Milletin gündeminde korkunç boyutlara ulaşan işssizlik var. Milletimizin gündeminde insanların umutsuzluk içinde ailelerini yanlarına alarak bu dünyadan gitmeleri var. Milletimizin gündemine yoksulluk var. AK Parti'nin gündeminde çözülme ve parçalanma var. Bütün bunları unutturabilmek için CHP’nin içinde bir karmaşa varmış gibi bir senaryo üretmeleri gayretleri var.  Milletin gerçek sorunlarını konuşmayalım istiyorlar. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecektir" dedi.

‘BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU’

İletişim Başkanı Altun’un, dış politikadaki başarıların konuşulması ile ilgili cümlelerine de değinen Öztrak, “Bu dış politikada hangi başarılar yaşanıyor gerçekten merak ediyoruz. Bir de diyor ki Sayın Erdoğan 43 yıldır hiçbir partinin iç işlerine müdahale etmemiş. Bundan bir ay önce, Sırbistan dönüşünde ne dediğine bakın: 'Millet İttifakı'nın zayıflayıp parçalanması çok önemli' bu ne perhiz bu en lahana turşusu.” İfadelerini kullandı.

 “BÖYLE UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KUVVETLER AYRILIĞI FALAN TANIDIĞI YOK”

“TBMM üzerindeki bir tartışma üzerinden talimat verilmesini de asla kabul etmiyoruz” diyerek açıklamasına devam eden Öztrak, “Aslında bu da gündemi değiştirme çabasının bir parçası. AK Parti Genel Başkanı bu konuya böyle müdahil olmak suretiyle Meclis Başkanı'na talimat vermek suretiyle nereye varmak istiyor. Böyle ucube başkanlık sisteminin kuvvetler ayrılığı falan tanıdığı yok. Milletin saray gündemini kapatmak için suni gündemler yaratmaya devam ediyor. Milletimizin gerçek gündemine yoğunlaşsınlar” şeklinde konuştu. 

‘NİFAK SOKMA ÇABASININ ÖNÜNE GENEL BAŞKANIMIZ GEÇMİŞTİR’

Erdoğan’ın TBMM’ye de talimat vermeye çalıştığını belirten Öztrak, “TBMM’de ayar verilmeye, talimat verilmeye çalışılmasını da asla kabul etmiyoruz. Bu da gündem değiştirmenin bir parçası. Elbette zaman zaman TBMM’de  tartışmalar olabilir. TBMM Başkanı talimatlar yardırmak suretiyle nereye gitmek istiyo? Bu ülkede kuvvetler ayrılığını kabul  etmiyordu. Bu ucube başkanlık sisteminde de asla kabul etmiyor. Suni gündemeler yaratarak toplumsal kutuplaşamaya her gün hız kazandırıyor." dedi.

Engin Özkoç’un Sakarya Tank ve Palet Fabrikası'nın peşkeş çekilmesi ile ilgili gelin ekranda  tartışalım dediğini hatırlatan Öztrak, "Ama sarayın gündeminde meclisteki bir gerginlik yer alıyor fakat Sakarya Tank Palet Fabrikası yer alamıyor. Orada büyük bir peşkeş var ve üzeri örtülmeye çalışılıyor. AK Parti milletimizin gerçek gündemine yoğunlaşsınlar. CHP’nin içine nifak sokama çabası vardı ama bu nifak sokma çabasının önüne Genel Başkanımız geçmiştir” dedi.

NE OLMUŞTU'

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, köşe yazısında CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bu görüşmede Erdoğan’ın CHP’li isme ‘Genel Başkan sen ol. Ben de desteklerim’ dediğini yazmıştı. Kulislere bomba gibi düşen bu iddianın ardından CHP kanadı ‘Cumhurbaşkanı ya da Rahmi Turan bu ismi açıklamalı, herkesi töhmet altında bırakmamalı’ demişti.

Bugün Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu iddiaları okuduğu an doğru olduğunu düşündüğünü ancak isim vermek istemediğini ifade etti. Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beştepe'ye gittiği iddia edilen CHP ile isim ilgili yaptığı açıklamada, ‘Tamamen gerçek dışıdır ve hayal ürünüdür’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.