Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Sosyal Belediyecilik Fuarı'nı ilginç ilanlarla tanıtıyor

CHP Sosyal Belediyecilik Fuarı'nı ilginç ilanlarla tanıtıyor

CHP sosyal demokrat belediyeciliği anlatmak için fuarlar düzenliyor. 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında İstanbul CNR’da düzenlenecek 'Kentine Güvenen Kentler Buluşması'na ülke genelindeki CHP’li belediyeler katılacak ve yaptıklarını anlatacak. CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, fuarın yerel seçim stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı.

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 14:01
İZMİR - 'Kentine Güvenen Kentler Buluşması'nı pazar günü gazetelerin arasında dağıtılan ilanla (insert) duyuran CHP’nin ilginç sloganları dikkat çekti. CHP Ege Bölgesi’nde dağıttığı bu ilanda, 'Kentine güven canım İzmir’im' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Onlar zoru başardılar ve bir korku imparatorluğunu yendiler. Artık iktidardakiler, 'Bizi seçmezseniz kentinizde yatırım olmaz' diye kimseyi korkutamayacak. Önümüzdeki yerel seçimde Adana’dan Kars’a, İstanbul’dan Ankara’ya kentine güvenen tüm kentler CHP’ye katılacak” mesajı yer aldı.



İMKANSIZ AŞK

İlanda Ege Bölgesi’ndeki CHP’li belediye başkanlarının fotoğraflarına yer verilirken, 'İmkansız aşk' başlığı altında, 'Bütün imkanları ellerinden alındı, onlar yine de imkansızı başardı. Hizmet aşkı ve millet aşkıyla çalışan her zaman kazanır' diye yazıldı. İlanda, CHP’li belediyelere yönelik baskınlara da dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Eskişehir, Antalya, Mersin, İzmir, Ordu, Aydın, Edirne. Örnekler o kadar çok ki. Onlara Ankara’dan 'abiler' değil, sadece müfettişler geldi. Başarısız olmaları için her türlü baskı yapıldı. Sonuç ortada. Bir İzmir’e bakın, bir İstanbul’a. Hangisi daha başarılı. Diğer kentlerimiz ise olağanüstü potansiyellerine ve onca güzelliklerine rağmen maalesef geride kaldılar. Hatta bu kentlerin bazılarında bin yıldır akan çeşmeler kurudu, ecdadımızın emaneti 700 yıllık camiler çirkin binaların gölgesinde kaldı.”



DEVLET BABA EVLAT MI AYIRIYOR

İlanda, 'Devlet baba evlat mı ayırıyor' başlığı altında, İzmir’in Türkiye’nin en çok vergi ödeyen üçüncü kenti olmasına rağmen kişi başı devlet yatırımlarında 73’üncü sırada yer aldığı, İstanbul ve Ankara metrolarının devlet tarafından yapılmasına rağmen İzmir’de metro harcamalarının belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, İstanbul ve Ankara’nın 'çok laf, az iş' mantığı ile yönetildiği öne sürüldü. İlanda, İzmir’deki 1 kilometre metronun maliyetinin İstanbul’dakinin üçte biri, Ankara’dakinin yarısı kadar olduğu belirtilerek, “Mucizenin sırrı, dürüstçe çalışmak, gece gündüz çalışmak, kaynakları etkin kullanmak” denildi.

'TOPUKLU EFE' VURGUSU

Ege Bölgesi’ndeki iller, şu sloganlarla anlatıldı:

'Başka Muğla yok. Muğla Belediyesi kentin ve çevrenin tarihi, kültürel doğal değerlerini korumak için rant çevrelerine karşı var gücüyle direniyor', 'Adı gibi güzel bir kent Aydın. Aydın’ın topuklu efesi Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veriyor', 'Balıkesir, merkezi, Bandırma’sı, Erdek’ten Ayvalık’a uzanan muazzam çeşitliliği ile Marmara ve Ege’nin ortak hazinesi.'

“CHP HAYAL SATMIYOR, YAPTIKLARINI ANLATIYOR”

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, sosyal demokrat belediyeciliği fuarlarla anlatacaklarını, İstanbul’dan sonra İzmir, Mersin ve Ankara’da da fuar düzenleyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Fuarı, sosyal demokrat belediyeler düzenliyor, CHP de destek veriyor. Fuara katılan belediyeler kendi dönemleri içinde yaptıkları çalışmaları projeleri, kamu kaynaklarını nasıl etkin ve verimli kullandıklarını sosyal belediyecilik uygulamalarının başarı örnekleri ve AKP’nin hukuki engellemelerine ve finansal desteklerini kesmelerine rağmen ortaya çıkan mükemmel sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklar. CHP de bu alan içinde kendi politikalarını anlatma şansı bulacak. AKP özellikle bir propaganda pompalamaya çalışıyor. O da şu, 'CHP’li belediyeler iş yapmıyor AKP’li belediyeler müthiş projeler üretiyorlar.' Oysa sosyal demokrat belediyeler, çok az kamu kaynağı kullanmalarına rağmen, çok etkili çalışma yapıyorlar ve proje üretiyorlar. CHP’nin hayal satarak değil yaptıklarını halka anlatarak Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu göstermek istiyoruz. Bu fuar yerel seçim stratejimizin bir parçası. Seçim startı anlamına da gelmektedir.”(Elif Demirci - DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.