Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM Üyesi Tekin'den TV35'te çarpıcı mesajlar: İktidarın il başkanı olacağını söyledim

CHP PM Üyesi Tekin'den TV35'te çarpıcı mesajlar: İktidarın il başkanı olacağını söyledim

TV35 ekranlarında yayınlanan Haber Aktif programına katılan CHP PM Üyesi ve CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, ülke ve kent siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Tekin, yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’i ziyaret ettiğini ve iktidarın il başkanı olacağına olan inancını kendisine ilettiğini söyledi. CHP PM Üyesi Tekin'den TV35'te çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 27.02.2020 - 14:10

EGEPOSTASI- TV35'te Senem Gökdağ'ın sorularını yanıtlayan CHP PM Üyesi Umut Tekin, partisinin 37’nci Olağan Kurultayı’nın önemine dikkat çekerek, ülkenin CHP iktidarına olan ihtiyacın ortada olduğunu söyledi.

CHP PM üyesi Umut Tekin, “37’nci olağan kurultay gerçekleşecek. Partimiz için hayırlı osun. Ortak temennimiz, tekrarladığımız kelime iktidar. Artık biz iktidar olmak istiyoruz. Kurultayımızın iktidar kurultayı olması dileğiyle diyorum” dedi.

Yüzde on imzayı bulan herkes aday olabilir

Kurultay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında Mersin eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın adaylık için adının konuşulmasını nasıl değerlendirildiği sorulan Umut Tekin, “Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız da MYK sonrası açıkladı. CHP demokrasi geleneğini oturtmuş bir partidir. Kimsenin sen aday olacaksın ya da olmayacaksın diye önü kesilmez. Tüzükte bellidir. Yüzde on imzayı bulan herkes aday olma hakkına sahiptir. Delegenin imzasını divana ulaştıran herkes adaylaşabilir. Dört aday da çıkabilir beş aday da çıkabilir. Görünen o ki örgütün de beklediği CHP’den el ele kol kola çıkılması” yanıtını verdi.

Ekonomi seçimi tetikler

CHP PM Üyesi Umut Tekin, Türkiye’nin ekonomisinin kötü olduğunu kaydederek, kötü ekonomilerin dünyada da erken seçimleri  tetiklediğini vurguladı ve “Ekonomi gerçekten kötü. Ekonomi seçimi tetikler. İktidar değişimleri dünyada da hep ekonomi nedeniyle değişmiştir. Yerel seçim sürecindeki başarımızı genel seçimle taçlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

İktidarın il başkanı olacağını söyledim

Yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’i ziyaret ettiğini ve iktidarın il başkanı olacağına olan inancını kendisine ilettiğini dile getiren Tekin, “İl başkanını iki gün önce ziyaret ettim, tebrik ettim. Başarılı bir başkanlık dönemi geçirdi. Kendisine artık iktidarın il başkanı olacağı bir dönemde olduğunu, bu onuru da hiçkimsenin yaşamadığını, hep muhalefette kalırdık, iktidarın il başkanı olacağına olan inancımı kendisine de ilettim” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Dış politikamız yanlış

Bir başka ülkenin içişlerine karışarak, orayı dizayn etmeye çalışarak, Arap Baharı adı altında diğer ülkelere müdahalenin sonunda sıranın Suriye geldiğini gördük. Her ülke kendi iç politikasını kendi belirlemeli. Ama böyle olmadı. Bir anda dost Esad’dan hain Esed’e dönen bir iktidar var karşımızda. Tutarsız bir dış siyaset nedeniyle bu noktaya gelindi. Sınırlarımızı korumamız, güvenli bölge oluşturmamız lazım evet. Sıcak çatışmalardan dolayı üzüntülü haberler oluyor. Ama siz kapılarınızı sonuna kadar açıp, Avrupa’dan para alacağım diye 4 milyon Suriyeliye hiçbir önlem almadan, ülkenin her yerine dağılması, koşulları çok zor bir şekilde devam ettirmeleri doğru bir politika değildi. Size sığınmaya çalışan kadın ve çocuğu alır, kamplara yerleştirirsiniz ama erkeklerine de kendi ülkenizde sorununuzu çözün dersiniz. Sonra kadın ve çocuklarını ülkelerine gönderirsiniz.

Kötü ekonomi dünyada da seçimi tetikler

Ülkede maalesef hem piyasalar hem seçmen önünü göremediği için, buna yatırımcı da dahil, iki gün sonra ne olurumunu garantisi olmadığını biliyoruz. Vatandaşın cebinde hiç tek haneli enflasyon yok. İki haneye bile razı durumdayız. Ekonomi kötü gerçekten. İnşaat sektörü geliştiği vakit 300 sektör hareketlenir ama beton ekonomisi ile değil yanında sanayi ve üretim de olmalıydı. Yol yaparız, köprü yaparız, binalar yaparız. Şatafatlı saraylar yaparız noktasına gittiler, bununla övündüler. Yollar, köprüler tek başına ekonomiyi büyütmez. Ekonomi üretmeyle gerçekleşir. Katma değeri yüksek hiçbir ürünümüz yok. İşçi de memnun değil, işveren de sıkıntılı. Siz asgari ücret alıyorsunuz ama bunun vergisini veriyorsunuz. Çalışan memnun değil. Ekonomi seçimi tetikler. İktidar değişimleri dünyada da hep ekonomi nedeniyle değişmiştir. Yerel seçim sürecindeki başarımızı genel seçimle taçlandırmak istiyoruz.

Yüzde on imzayı bulan herkes aday olabilir…

Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız da MYK sonrası açıkladı. CHP demokrasi geleneğini oturtmuş bir partidir. Kimsenin sen aday olacaksın ya da olmayacaksın diye önü kesilmez. Tüzükte bellidir. Yüzde on imzayı bulan herkes aday olma hakkına sahiptir. Delegenin imzasını divana ulaştıran herkes adaylaşabilir. Dört aday da çıkabilir beş aday da çıkabilir. Görünen o ki örgütün de beklediği CHP’den el ele kol kola çıkılması. Genel iktidara çok yakın bir parti olduğumuz için artık genel iktidar istiyor partilimiz ve seçmenimiz. Bu düşüncelerimizi gittiğimiz yerlerde de anlatıyoruz.

İktidarın il başkanı olacağına inandığımı ilettim

İl başkanını iki gün önce ziyaret ettim, tebrik ettim. Başarılı bir başkanlık dönemi geçirdi. Kendisine artık iktidarın il başkanı olacağı bir dönemde olduğunu, bu onuru da hiçkimsenin yaşamadığını, hep muhalefette kalırdık, iktidarın il başkanı olacağına olan inancımı kendisine de ilettim.

Gaziemir’in büyük sorunları var ve…

Gaziemir önemli ve gelişmekte olan bir ilçe. Son on yılda CHP’nin yönettiği bir yer. İyi planlanarak yerel yönetimler anlamında söylüyorum, yönetildi. Şimldi bu beş yılda aynı planlamaları, mevcut başkanımız da yaparak götürecek. Genel iktidarın çözmesi gereken, çok büyük sorunları olan bir ilçe. İlçe başkanlığım dönemindede kamuoyuna yansıttık. 2B sorunu, kot farkı sorunu var. Emrez’de kurşun fabrikasıyla ilgili büyük sorunumuz var. Daha iki gün önce bakanlığın kestiği ceza Yargıtay tarafından onandı. Çok büyük paralara cezalar kesildi. Ama o paraların ödenmesi insanların hayatını geri getirmiyor. Oradaki radyoaktif maddelerin temizlenmesi lazım. Yedi seçim sürecinde tapu dağıtacağız, artık tamam dendi. Aynı vaatler yerine gelmedi. Bazı yerlerde emlak bedeli kendisinin yaptığı arazisini satın aldığı, binasını kendi maliyetleriyle yaptığı vatandaşlar neredeyse bir o kadar para vermesi lazım. Bir an evvel 2B arazi sorununun ve emlak bedeli sorununun çözülmesi gerekiyor. İzmir’e de Gaziemir’e kör bakıyorlar maalesef.

Belediyelerimiz kendi kaynaklarını yaratmaya çalışıyor

Belediyelerin gelir kaynakları iyice azaldı. Vatandaşın cebinde para yok, ödeme yapamıyor. İnşaat sektörü durmuş durumda. İller Bankası’ndan gelen para da sadece işçi ve memura yetecek kadar ama başkanlarımız bu konuda özverililer. Kendi kaynaklarını yaratmak için ellerinden geleni yapıyor. Bu memnuniyeti de seçimlerde ödül olarak alıyoruz.

Kadın kooperatifleri önemli…

İnsanları, kadınları dönüştürmeniz lazım. Bu dönüşüm ekonomiye de katkı yapar. Kadın kooperatifleri bizim için önemli. Bu sadece biçki nakış boncuk dizme olmamalı. Gerçekten üretilmeli. Yerel yönetimlerin kooperatifleri desteklemeli. Gaziemir, Menemen’de her yerde kendi şehrine göre, ilçesine göre planlanarak bu iş çok rahat götürülür.  Belediyelerin kantin, büfe, düğün salonları var. Satış ofislerinde ürettiklerini pazarlayarak, kadını mahallesine göre bile kooperatifler kurup evden çıkarmamız gerekiyor. Kadın böyle ev ekonomisde katkı sağlamış olacak. CHP’li belediyelerin programlarında bu esas zaten. Daha da ileriye gitmesi gerekiyor kadın kooperatiflerinin.

22 yaşına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz ama…

Genç işsizlik büyük sorun. Aileler çocuklarını üniversitelere göndermek için boğazlarından kesiyor. Aileler kapı kapı dolaşıp üniversite bitirdi, çocuğuma iş demek zorunda kalıyor. Herkese üniversite okutmak projesi doğru değil. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Liselerden başlayan mesleki eğitime döndüren ve onları orada yetiştirip onları okutan bir sisteme ihtiyaç var. Elektrikçi, kaynakçı bulunamıyor artık.  Bir buçuk milyon kişi sınava giriyor ve mezun oluyor. Bu doğru bir yöntem değilSoruyorsunuz işverene, ben çalışmakta bulacak eleman bulamıyorum. İş aramıyorlar. İşçiye bakıyorsun bana göre iş yok diyor. Arz ve talebi denk getiremiyoruz. Makine bölümünü bitirse sorun olmayacak. Makine teknikeri yetiştirseydik o işverenin de ihtiyacıydı. Ama denk gelmiyor. 17 yaşındayken, on yıl eğitim verip onu meslek sahibi yapabilirsiniz. Ülke de bir bedel harcıyor aslında. 22 yaşına kadar biz onu yetiştirmeye çalışıyoruz ama verilen emeğin karşılığında işini yapamıyor.Emek boşa gidiyor sonra da.

Aileler çocukları için yurt dışına gitsin, hayatını kurtarsın diyor

Matematik öğretmeniyim ben de. Maalesef önceden tercihleri yaptığımızda anne babalar kızım, oğlum İzmlir’de okusun tedirginliği içindeyken, maalesef şimdi yurtdışına gitsin yeter ki hayatı kurtulsun diyorlar. Sılaya göndermek ister mi insan evladını yoks? Gitsin hayatını kurtarsın, çünkü ben ona bir şey sağlayamıyorum diyor aileler.

CHP iktidarı önemli

CHP iktidarı o yüzden çok önemli. Yerel yönetimlerdeki başarıyı, katkıyı artık merkezi hükümette de sağlamak istiyoruz. Doğru eğitim, sağlık, dış politika istiyoruz. Vatandaş da bunu istiyor diye düşünüyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde, tabi kurultayda tek vücut çıktıktan sonra, iktidar olduğunda bunu herkes görecek. Buna inancım tam.

İl başkanı, belediye başkanı, milletvekili olacağım diye…

Burada Gaziemir ve il siyaseti yaptığımızda sağolsunlar ismimizin il başkanlığı, milletvekililği, belediye başkanlığı, PM üyeliği için geçmesi bir onur. Bir başarının sonucu. O dönemde birlikte çalıştığımız kadınlarıyla gençleriyle meclis üyeleriyle belediye başkanlarıyla, eski ilçe başkanlarıyla çok emek verdiler. Bu partinin burada iktidar olması için. Onlarla beraber çalıştık. Vefayı çok önemsiyorum. Vefa gecesini hazırlamak benim için en büyük onur. Buralarda ismimiz geçiyor ama Umut Tekin olarak il başkanı, belediye başkanı, milletvekili olacağım diye çalışma yapmadım. Örgüt nereyi takdir ederse. Sade bir üye olarak da hizmet etmek en büyük görev.

Görevimiz Gaziemir’de iktidarın bir dahaki dönem de CHP’de kalmasını sağlamak

Başarılı olacak bir belediye başkanımız da var. Bu dönem bizim görevimiz yö8netimi, başkanı destekleyerek bir dahaki dönem de CHP’de kalmasını sağlamak. Herkes içeride söyleyeceğini söyler, kongre sonrası tartışmalar sonlanır. Benim için böyle.

Ortak temennimiz kelime iktidar

37’inci olağan kurultay gerçekleşecek. Partimiz için hayırlı osun. Ortak temennimiz, tekrarladığımız kelime iktidar. Artık biz iktidar olmak istiyoruz. Kurultayımızın iktidar kurultayı olması dileğiyle diyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.