Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM Üyesi Tekin’den EYT’lilere destek!

CHP PM Üyesi Tekin’den EYT’lilere destek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği İzmir Şube Başkanı Doğan Türker’i ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 12.06.2020 - 09:29

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tekin;

“Aileleri ile birlikte Milyonlarca insanın problemi olan Emeklilikte Yaşa Takılan’lar olarak isimlendirilen emekçilerimizin parti olarak herzaman yanlarında olduğumu belirttim. Emekçinin değil sermayenin yanında olan iktidar bu insanlar çalışırken emeklilik sisteminin kuralını değiştirmiş ve mağduriyet yaratmıştır. Mağdur edilen EYT’liler erken yaşta çalışmaya başlayıp, 20-25 yıllık mesai geçmişi olan emekçilerdir. Bir çoğu işlerinin zorluğundan dolayı kronik rahatsız haline gelmiş durumda, kimisi ise yaşlarından dolayı iş bulamıyor, yaşı dolduğu için emekli de olamıyor adeta arafta bırakılmışlar. Bu İnsanlar ne yapaca? İş bulamayanlar ayrı, sağlık durumu çalışmaya elverişsiz olanlar ayrı mağdur durumda. İktidar bu konuya kulaklarını tıkamış, hiçbir çözüm üretmiyor. CHP’li Milletvekillerimiz bu işin takipçisi ve Mecliste de sesidir. EYT mağdurlarının bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele etmeye de devam edeceğiz. 

Zaten 20-25 yıldan fazla süredir 7-9 bin prim gününü doldurmuş ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan EYT’lilerden daha ne kadar fedakarlık bekliyorlar bunu da iktidar yetkililerine soruyoruz.

Koronavirüs Salgını emekçiyi, işçiyi, esnafı, dar gelirli vatandaşları ekonomik anlamda kötü etkilemişken emeklilik hakkını alıp ama emekli olamayan EYT’liler biran evvel bu haklarına kavuşmalıdır. Suriyeli vatandaşlara “250 Milyar Lira harcadık harcamaya da devam ederiz” diyen iktidar  kendi vatandaşına, emek verenine yıllık 10-13 Milyar Lira’yı külfet saymasıda ayrı bir sorundur. 

Bu Mağduriyetin kaldırılması için iktidara çağrıda bulunuyoruz, ayrıca bu mağduriyetin giderilmesi için verilecek her türlü mücadelede biz EYT’lilerin yanında olduğumuzu birkez daha söylüyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.