Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM Üyesi Tekin’den çağrı: Birlikte yarattığımız sorunları birlikte omuzlayalım

CHP PM Üyesi Tekin’den çağrı: Birlikte yarattığımız sorunları birlikte omuzlayalım

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin özellikle salgın döneminde Otizm farkındalığı için dikkat çekti. “Birlikte yarattığımız sorunları birlikte omuzlayalım” çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 17.06.2020 - 10:44

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Umut Tekin, Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör ile otizm, salgın ve farkındalık üzerine buluştu. 

“Salgın döneminde daha çok farkettik ki bu dünyada hep birlikte yaşıyoruz ve hep birlikte varolan sorunları yaratıyoruz. O zaman birlikte yarattığımız sorunları birlikte omuzlayacağız ve birlikte aşacağız!” dedi. 

Tekin sözlerine şöyle devam etti:

“Salgın döneminde tüm dünya bir virüs ile mücade ederken hastalığının yanı sıra insanların yaşadığı psikolojik sorunlar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin üç ay boyunca evde kalması ile yaşadıkları psikolojik sıkıntılar, sokağa çıkmak zorunda olan kişilerin ise duyduğu tedirginlik ve hala devam eden önlenemeyen bir salgın insanlarda derin psikolojik derin yaralar açtığını biliyoruz. 

Ancak otizmli çocuğu olan ailelerin küresel salgın olsun olmasın sokağa çıkarken tedirgin olduğunu, bunu aşmak için mücadele ettiğini ve bu konuda desteğiniz ve farkındalığınızla birlikte özgürleşmek isteklerini de anlamamız gerekiyor. Yaşadığımız bu salgın döneminde dezavantajlı grupları daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyorum. 

Katlettiğimiz doğa, genleri ile oynadığımız gıdalar, kirlettiğimiz çevre sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıklar hızla artmaya devam ediyor. Çeşitli hastalıkların ve engelli doğan bireylerin artması, bunların da büyük çoğunluğunun otizmli birey oluşturması daha dikkat çekici. Ortaya çıkan sorunları birlikte yaratıyorsak, sonucunda meydana gelen sorunlarıda birlikte omuzlamamız lazım. 

Hükümetin yerel yönetimlerle bu alanda birlikte çalışıp, üretip otizmli ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak için hazırlanan eylem planlarını ve uygulamalarını biran evvel hayata geçirmesi gerekiyor. Milletvekillerimiz komisyonlarda bu konu ile ilgili çalışmalarına, önerilerini sunmaya devam ediyor. 

Yeter ki hep birlikte farkında olalım, sorunları aşalım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.