Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM Üyesi Kılıç'tan 'yöntem' çıkışı: Kimlerin aday olacağı teferruat

CHP PM Üyesi Kılıç'tan 'yöntem' çıkışı: Kimlerin aday olacağı teferruat

CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, erken seçim kararının baskın seçim olarak değerlendirdi. PM Üyesi kimlerin milletvekili adayı olacağının teferruat olduğunu, asıl önemli olan Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme dönüşünü sağlamak olduğunu söyledi. Kılıç, “24 Haziran seçimi erken değil baskın seçimdir. Bu durumda hangi aday belirleme yönetimi uygulanacağının ve kimlerin aday olacağı teferruattır. Yöntemi Yetkili Kurullar örgütün görüşünü alıp belirler. Bu konuyu tartışmak şu an için bir lüks” dedi. CHP PM Üyesi Kılıç'tan 'yöntem' çıkışı

  • Ege Postası
  • 19.04.2018 - 13:53

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, erken seçim kararı alınan bir atmosferde hangi aday belirleme yönteminin uygulanacağının ve kimlerin aday olup olmayacağının bir önemi olmadığını belirtti.

PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, yöntemin partisinin yetkili kurullarınca görüşülüp belirleneceğini, bu konuyu tartışmanın lüks olduğunu kaydederek, hedeflerinin Türkiye’yi yeniden parlamenter sisteme geçirmek olduğunu söyledi.

YÖNTEMİ YETKİLİ KURULLARIMIZ BELİRLEYECEK, KİMLERİN ADAY OLACAĞI TEFERRUAT

“24 Haziran seçimi erken değil baskın seçimdir.  Bu durumda hangi aday belirleme yönetimi uygulanacağının  ve kimlerin aday olacağı teferruattır” diyen Kılıç, görüşlerini, “Yöntemi Yetkili kurullar örgütün görüşünü alıp belirler. Bu konuyu tartışmak şu an için bir lüks. Hem örgütümüz hem vatandaşlarımız bilmeliler ki ülkemizi bu karanlıktan çıkarmak için hedefimiz, tek adam rejimine son vermek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme yeniden geçmektir” sözleriyle dile getirdi.

BU, SIRADAN VE NORMAL BİR SEÇİM DEĞİL 

Şaibesiz, şeffaf bir seçim istediklerini dile getiren CHP PM Üyesi Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yılmayacağız!Korkmayacağız.Her zaman söylüyoruz; Şaibesiz, sorunsuz, şeffaf bir seçim istiyoruz.Hodri meydan diyoruz.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz evlatlarına bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sarsılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet’in kazanımları yok ediliyor, bir bir satılıyor.Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz, yılların getirdiği mali yük var. Hükümet de görüyor ki artık bu  iş idare edilemiyor. Erken seçim kararı AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini gösteriyor.Türkiye Cumhuriyeti’nin her onurlu yurttaşına düşen görevler var. Bu sıradan, normal bir seçim değildir. Milletimizin, çocuklarımızın geleceğinin şekilleneceği bir süreçtir. Milletimiz sandığa kendi evindeki en değerli gördüğü varlığı sahip çıktığı kadar sahip çıkmalıdır. Sandık namustur! Sandık onurdur. Bu onurlu duruşu, mücadeleyi göstererek tek adam rejiminden 24 Haziran’da hep birlikte kurtulacağız."

 
 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.