Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM eski Üyesi Moroğlu’ndan çarpıcı mesajlar

CHP PM eski Üyesi Moroğlu’ndan çarpıcı mesajlar

Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar Günü erken seçime gidiyor. Partilerde ve milletvekilliği düşünen partililerde ise hareketlilik başladı. CHP PM ve YDK eski üyesi Mustafa Moroğlu erken seçim kararını değerlendirirken, ön seçim konusunda fikrini açıkladı. Moroğlu, “Ön seçim olacağını düşünmüyorum, doğru da bulmuyorum. Bu süreçte bunları düşünmememiz lazım” dedi. CHP PM eski Üyesi Moroğlu’ndan çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 19.04.2018 - 11:50

EGEPOSTASI- Türkiye 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kilitlendi. Seçime 65 gün kaldı ve partilerde hareketlilik başladı. En çok merak edilen konuların başında gelen CHP adaylarını nasıl belirleyecek sorusu. Tüzük Kurultayı’nda milletvekillerinin belirlenmesinde ön seçim şartı eklense de seçime kalan süre göz önüne alındığında bu pek mümkün gözükmüyor. CHP PM ve YDK eski üyesi Mustafa Moroğlu ise erken seçim kararını değerlendirirken, ön seçimin pek mümkün olmadığını kaydetti.

MHP lideri Bahçeli’nin Türkiye’nin hayrına bir iş yaptığını vurgulayan Moroğlu, “MHP lideri Devlet Bahçeli bir kez daha görevini yaptı. Türkiye’nin hayrına olmayan işlere imza atarken birden Türkiye’nin hayrına olacak. Bir seçim kararı aldı. Bu seçim kararının kendilerinin hayrına olacağını düşünenler yanılacak. Bu seçim Türkiye’nin hayrına olacak. Onun için Türkiye’nin hayrına olacak bir seçimi nasıl kazanabilirizden başka bir düşüncem yok. Partililerimizin ve örgütlerimizin de bu düşünceden başka bir düşünceyle hareket etmelerini doğru bulmam. Ben ön seçimi savunan ön seçime girmiş ve bu ön seçimin sonuçlarıyla ilgili de en ufak bir negatif yorum yapmamış bir eski milletvekiliyim. PM ve YDK görev yapmış bütün bu sorumluluklarla bu seçimin partinin hayrına olması için şimdiden çalışmaya başladım. Bu görev parti tarafından milletvekilliğiyle mi yoksa sıradan bir partili olarak alanda mı değerlendirilir. Bilemem. Bugüne kadar partim ve partilim çağrı yapmadan ben şu görevi iyi yaparım demedim. Adayım veya aday değilim kararını verecek olan ben değilim. Ön seçim olsaydı net fikrimi söylerdim. Olmadığı için bir şey diyemem. Ayrıca ön seçim olacağını düşünmüyorum, doğru da bulmuyorum. Bu süreçte bunları düşünmememiz lazım” diye konuştu.

Moroğlu, “Ön seçimin olmayacağı bir süreçte de partinin yetkili organları PM ve özellikle Genel Başkanımız, İzmir’deki il örgütümüz ve ilçe örgütlerimiz böyle bir talepte bulunurlarsa ona göre kendimi yapacağıma veya yapamayacağıma göre bir karar veririm. Bu kişisel bir karar olmaktan öte bir durum. Türkiye’nin hayrına olacak bir kararı beraberce aldılar. Biz Türkiye’nin üzerindeki taşı kaldırıp ülkeyi özgürleştirip, işle, aşla buluşturmamız lazım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.