Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin yeni A Takımı sorunlara göre şekillendi

CHP’nin yeni A Takımı sorunlara göre şekillendi

MYK ve genelbaşkan yardımcılarını belirleyen Kılıçdaroğlu, anahtar listesini delen isimlere de yer verdi. 9 isim yeni MYK’de yerini korudu.

  • Ege Postası
  • 13.02.2018 - 06:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yapılan 36. Olağan Kurultay’ın ardından, “A takımı” olarak da nitelendirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Kılıçdaroğlu, MYK’deki üye sayısını genel sekreter dahil 13’ten 18’e çıkarırken, kurultaydaki rakibi Muharrem İnce’nin listesinden Parti Meclisi’ne (PM) giren Tuncay Özkan’ı da parti vitrinine taşıdı. Kılıçdaroğlu, parti örgütlerini ise Tekin Bingöl’den alarak, parti sözcüsü Bülent Tezcan’a verdi. Mevcut 9 isim MYK’de yerini korurken, 3’ünün görev yeri değişti.

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında sıraladığı ‘5 temel sorun’ alanını kapsayacak şekilde MYK üyelerinin sayısı genişletildi. Partinin ve PM’nin ‘en yeni’ üyesi diplomat Ünal Çeviköz ise yeni kurulan “Kamu diplomasisi”nden sorumlu oldu, böylece Kılıçdaroğlu’nun MYK’sinde diplomat sayısı 2’ye çıktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu kurultayda seçilen PM üyeleri arasından yeni MYK’sini belirledi. Önceki MYK’de 12 olan genel başkan yardımcılığı 17’ye çıkarken, Genel Sekreterliğe eski Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi getirildi. Kılıçdaroğlu MYK’sinde olan Haluk Koç, Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Öztürk Yılmaz, Lale Karabıyık, Çetin Osman Budak, ve Seyit Torun olmak üzere 9 ismi korurken, bu isimlerden bazılarının sorumluluk alanı değiştirdi. PM’de en çok oyu alan İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İşçi Sendikaları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İşveren Sendikaları ve Odalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yeni MYK’de mevcut sorumluluk alanlarını koruyan isimler oldu. Kılıçdaroğlu’nun listesini delen ancak MYK’de yer alamayan Erdal Aksünger’in yürüttüğü Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığına ise Onursal Adıgüzel geldi. Bir önceki MYK’de Yasemin Öney Cankurtaran’ın yürüttüğü Tanıtım ve Halka İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı, yeni MYK’de “Halkla ilişkiler” ve “Basınla İlişkiler” olarak ikiye ayrıldı. Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Gamze Akkuş İlgezdi getirilirken, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek PM’ye giren gazeteci Tuncay Özkan getirildi.

‘Doğa ve İnsan’ ayrıldı

Zeynep Altıok’un yürüttüğü İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da ikiye bölünen sorumluluk alanları arasında yer aldı. Tekin Bingöl, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken, Gülizar Biçer Karaca da Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Akademisyen Fethi Açıkel, yeni oluşturulan genel başkan yardımcılıklarından Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’na getirilirken, Eren Erdem’le birlikte kuraya kalan ve kuradan çıkan emekli büyükelçi Ünal Çeviköz’e, yine eski MYK’de olmayıp yeni oluşturulan “Kamu Diplomasisi” alanı için sorumluluk verildi. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’de genişlettiği sorumluluk alanları ile “adalet” ve gerek grup konuşmalarında gerekse kurultay konuşmasında altını çizdiği “Türkiye’nin 5 temel sorunu” başlıkları dikkat çekiyor. Yeni MYK’de Kılıçdaroğlu, sorunlar arasında saydığı ‘Eğitim’ için yeni bir alan açtı. Kılıçdaroğlu’nun temel sorunlar arasında saydığı dış politika ise iki isimle güçlendirildi. Yılmaz görevine devam ederken, Çeviköz de kamu diplomasisini tüm yönleriyle takip edecek. Ortadoğu ve Suriye politikalarına bakış açısı geliştirecek olan Çeviköz, ayrıca sorunlar arasında sıralanan ve Kürt sorunu olarak da tanımlanan toplumsal barış alanında da çalışacak. İnsan ve Doğa haklarının ayrılmasıyla İnsan Hakları’na getirilen Bingöl de KHK mağduriyetleri ile birlikte Kürt sorunu ile ilgilenecek. İki isimle güçlendirilen bir diğer alan ise ekonomi. Öztrak ve Erdoğdu, ekonomik sorunları tüm yönleriyle ele alarak, halka nokta atışı tespit ve çözümler sunacak. Önceki MYK’de “Hukuk ve Seçim İşleri” alanından seçim işleri kaldırılırken, “hukuk” tek başın§a bir başlık yapıldı. Erkek’in yürüteceği görevde, adaletsizlikler net şekilde ortaya konacak.

Örgütün sorumluluğu Tekin Bingöl'de

MYK’de Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Bülent Tezcan, Parti Sözcülüğü görevine devam ederken, sorumluluk alanı Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak değiştirildi. Önceki MYK’de örgütten sorumlu olan Tekin Bingöl’ün yeni alanı ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı oldu. Yeni MYK’de Bülent Tezcan’ın yürüttüğü hukuk işleri ise ilk kez MYK’ye giren Muharrem Erkek’e devredildi. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın görev tanımı ise “Eğitim Politikalarından Sorumlu” olarak değiştirildi. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine de yeni üye Faik Öztrak getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.