Dolar 32,5383
%-0.01
Euro 34,9330
%0.3
Altın 2.423,940
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin sandık mesaisinde öne çıkanlar

CHP’nin sandık mesaisinde öne çıkanlar

CHP’nin İzmir’deki mahalle delege seçimleri metropolde çalkantılı geçerken, taşrada herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Çiğli’deki sandıktan Atatürk kartpostalı çıkmasıyla, Karşıyaka’daki kavgalar ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın oy kullanamaması önce çıkan gelişmelerdi… CHP’nin sandık mesaisinde öne çıkanlar

  • Ege Postası
  • 11.11.2019 - 16:22

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI – CHP’nin İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü başlayan delege seçimlerinde yoğun hafta sonu mesaisi geride kaldı. Taşrada yapılan seçimlerde sıkıntı yaşanmazken metropol ilçelerde yaşananlar ilgiyle takip edildi.

Genel merkezin tek liste özlemi havada kaldı ve pek çok mahallede seçimlere en az iki listeyle gidildi. İlçe kongreleri öncesi taraflar iyice netleşirken Karşıyaka’daki kavgaların ve Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil Arda’nın oy kullanamayacağı şekilde seçim tarihinin belirlenmesinin genel merkez tarafından takip edildiği öğrenildi. Belediye başkanlarının hemen hemen hepsinin tarafsızlık ve sağduyu açıklamalarına rağmen kendileri olmasa bile, ekiplerinden kişilerce sandığa müdahil oldukları gözlerden kaçmadı.

KARABAĞLAR’DA İKİNCİ SANDIKTA SIKINTI BAŞLADI

CHP’nin İzmir’deki mahalle delegesi seçimleri çalkantılı başladı. Karabağlar’dan başlayan seçimlerde daha henüz ikinci mahalledeyken zarf ve imza sayısı tutmadığı için seçim iptal oldu. İki listenin yarıştığı mahalleden sadece 3 delege çıkacaktı. Sandıkta Serdar Korkankorkmaz ve Celil Turan'ın listelerinden hangi partili veya partililerin birden fazla oy attığı merak konusu oldu.

SEVGİ MAHALLESİ ÖZMEN AİLESİNİN!

Yine Karabağlar Sevgi Mahallesi'nde de tek listeli seçim yapıldı. 5 delegenin belirlendiği seçimlerde aynı aileden Pervin Özmen, Nevvaf Özmen, Murat Özmen, Zübeyir Özmen ve Hüseyin Özmen ilçe kongre delegesi seçildi. Listeyi de ailenin yaptığı öğrenildi.

KARŞIYAKA DARMADUMAN!

9 Kasım Cumartesi günü kongre sürecinin en hareketli ilçesi Karşıyaka’nın seçimleri başladı. Alaybey Mahallesi’ndeki seçimleri Adnan Alabay’ın etkisiyle Beyaz Liste kazandı. Ancak bu sandıkta yaşananlar gün içinde diğer mahalledeki sandıklara sıçradı. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedredil Coşkuner, Adnan Alabay’ın adamları tarafından darp edildiğini öne sürerek rapor aldı. Seçimi Beyaz listenin kazanması sonrası Coşkuner, mahallesinde delege seçilemedi.

GENEL MERKEZ RAPOR İSTEDİ!

Karşıyaka’da İmbatlı Mahallesi’ndeki seçimde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı neredeyse kavgaya tutuşacakken, kagva Bahariye Mahallesi’nde patlak verdi. Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Sedat Koçak’ın Mavi liste taraftlarları ve Sedredil Coşkuner’e saldırması ve küfür etmesi sonrası çıkan arbedede partili kadınlar darp edildi. Her iki taraf da suç duyurusunda bulunurken, genel merkezin Bahariye Mahallesi sandık kurulundan olay hakkında rapor istediği öğrenildi. Bunca yaşanan kavga sonrası Karşıyaka’daki seçimlerde Mavi listenin 44 Beyaz listenin 40 delege çıkardığı öğrenilirken, önümüzdeki haftalardaki diğer mahalle seçimlerinin de yine kavgalı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın sahada neredeyse yalnız gezmesi gözlerden kaçmadı. Sedredil Coşkuner’in koordinasyonunda seçime giden Mavi listeye, karşı Beyaz liste Adnan Alabay önderliğinde seçimi sürdürecek gibi gözüküyor. Olaylar nedeniyle Belediye Başkanı Cemil Tugay, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı suçladı.

 

 

BAŞKAN ARDA OY KULLANAMADI

Bornova’da ise CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat’ın da oy kullandığı EVKA-3 Mahallesi'ndeki delege seçimlerinde beyaz ve mavi listelerinin rekabeti yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un her iki listeye de yazılırken, Gaziemir Yeşil Mahallesi’nde Belediye Başkan Halil Arda’nın yurt dışında olacağının yaklaşık 2 ay öncesinden bilindiği gün sandık kuruldu. İlçe başkanlığı durumu düzeltmek için Arda’yı iki listeye de yazdı fakat bu hamle Arda’nın oy kullanamaması gerçeğini değiştirmedi.

ÇİĞLİ’DE BEYAZ’IN ZAFERİ

Çiğli’de 10 Kasım’da gerçekleştirilen seçimlerde Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün desteklediği Beyaz liste 20 mahallenin 18’inde kazandı. Eski başkanlar ve ilçe yönetim kuruluna muhaliflerin desteklediği Kırmızı liste sadece Küçük Çiğli’de seçimi kazanabildi. 10 Kasım’da yapılması nedeniyle Ataşehir Mahallesi’de sandıklardan 5 Atatürk kartpostalının çıktığı Çiğli seçimlerinde belirlenen yaklaşık 300 delegenin 250’den fazlasını Beyaz liste kazandı. Küçük çaplı tartışma ve kavgaların yaşandığı Çiğli, sürekli rekabet halinde oldukları Karşıyaka’ya göre oldukça sakindi.

SANDIKTAN ATATÜRK ÇIKTI!

CHP Çiğli İlçe Başkanlığı seçim tarihlerini belirlediğinde başta Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak olmak üzere pek çok partiliden '10 Kasım’dan başka tarih mi yok’ eleştirileri gelmişti. Sandıktaki zarflardan delege listesi yerine 5 tane Atatürk kartpostalı çıkması 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde seçim yapılmasını protesto olarak yorumlandı. Sandıktan çıkan Atatürk kartpostalları geçersiz oy olarak sayıldı. Ayrıca 60 delegenin seçildiği Ataşehir başta olmak üzere Başkan Utku Gümrükçü’nün, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in yönettiği ekiple sandıklarda Beyaz liste baskısı yapıldığı iddia edildi.

GÜZELBAHÇE TEK GÜNDE TEK LİSTEYLE TAMAM!

İzmir’de bütün mahallelerinde tek listeyle seçime gidilen tek ilçe Güzelbahçe oldu. 12 mahallesi ve 135 delegesi bulunan ilçede seçim aynı gün başladı ve bitti. Güzelbahçe’de hem Belediye Başkanı Mustafa İnce hem de İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in 135 delege arasında yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.