Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin 'Özgücü' başkanlarını seçti; 7 isim güven tazeledi

CHP'nin 'Özgücü' başkanlarını seçti; 7 isim güven tazeledi

CHP İzmir Gençlik Kolları ilçe kongreleri tamamlandı. İl Başkanı Sinan Sarıküse Gençlik kollarının CHP’nin yan kolu değil özgücü olduğunu vurgulayarak “Partiyi tartıştırmayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu partiyi hiçbir yerde yormadan tek liste ile sonuca ulaşarak, CHP’nin iktidarına katkı koymak için çalışıyoruz” dedi. CHP'nin 'Özgücü' başkanlarını seçti

  • Ege Postası
  • 18.12.2017 - 12:38

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir’de ana kademe kongrelerinin yanı sıra gençlik kolları kongreleri de tamamlandı.  30 ilçeden 28’inde başkanlar seçilirken, 21 ilçede gençlek 'Değişim' istedi, 7 başkan ise güven tazeledi. Gençlik kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse Egepostası’na yaptığı açıklamada “Genel Merkez’den bize gelen takvimde 16 Aralık’a kadar seçimlerimizi tamamlamamız gerekiyordu. Ancak Çiğli’de ana kademe seçiminin ertelenmesi ve Karabağlar'da da çıkan sonucun beraber olması nedeniyle yeniden sandık kurulması talebi bu süreci 1 hafta daha uzattı. İlçe Başkanlarımızla görüşerek tarihlerimizi belirledik” dedi.

İlçe kongrelerinde seçime genellikle tek adayla gitmeye çalıştıklarını söyleyen Sarıküse “Tüm ilçe başkanlarından görüş aldık, kongre tarihlerini belirledik. Kongreleri yaptık. Aliağa’dan başadık, genelde tek aday gitmeye çalıştık. Ülkenin içinde bulunduğu durumu düşününce benim gönlümden geçen de bu. İl başkanlığı seçiminden de tek liste ile çıkabilmeyi istiyorum. Arkadaşlarımızla görüştük. Kimisi görevi tekrar almak istedi, kimisi yeni arkadaşlara bıraktı. Gençlik arasında husumet yaşanmadı. CHP gençliğine yakışır şekilde devam ettik. Mevcutta 7 arkadaşımız devam ediyor. Yeni gelen arkadaşlarımın da bu bayrağı en ileriye taşıyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

“TEK LİSTELİ GİTMEK İSTİYORUZ”

Önümüzdeki süreçte il kongresi sürecinin başlayacağını söyleyen Sarıküse, “Askıya listeler çıkacak. İl başkanı seçiminden sonra kurultay dönemine geçeceğiz. CHP gençliği kavgaya gürültüye izin vermeden kongrelerini tamamladı. Göreve yeni gelen arkadaşlarımız da bu onurlu görevleri yürekten yapacaklar.  Hepsini tanıyor, biliyoruz. Bu partiye emeği geçmiş arkadaşlarımız. Bugüne kadar bu görevi yapan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum yeni gelenlere başarılar diliyorum. Süreçten yılmadılar, kopmadılar, katkı koydular. Görevi devralan arkadaşlarımız da bizi aşacak eylem, etkinlikler, ideolojik üstünlükleri sağlayacalar. Partiyi tartıştırmayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hedefimiz bu partiyi hiçbir yerde yormadan tek liste ile sonuca ulaşarak CHP’nin iktidarına katkı koymak” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜCÜYÜZ”

Gençlik Kollarının partinin yal kolu olmadığını vurgulayan Sarıküse “Ben bu konuda Genel Başkanımız rahmetli Bülent Ecevit’in her zaman söylediği ‘Gençlik kolları  bu partinin yan gücü değil öz gücüdür’ sözünü her zaman söylüyorum.. Gençler her seferinde de bunu kanıtladılar. Gerektiğinde yargılandı, gerektiğinde gece sabahlara kadar çalıştılar.  Biz öz güç olarak çalışmalarımız devam ettireceğiz. İzmir üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Gençlik kotasını çok çok aşmıştır” şeklinde konuştu.

CHP İzmir Gençlik Kollar İlçe kongrelerinde başkanlık seçimi sonuçları ise şöyle ;

Aliağa: Kayhan Aydın (Yeni)

Balçova: Korcan Uçman (Mevcut başkan)

Bayındır: Oğuz Seryan (Yeni)

Bayraklı: Fırat Can Tan (Yeni)

Bergama: Oğuzhan Yeltekin (Yeni)

Bornova: Sadık Yıldız (Yeni)

Buca: Can Irat (Yeni)

Çeşme: Oğuz Yanar (Mevcut başkan)

Dikili: Gamze Algır (Mevcut başkan)

Foça: Umut Hikmet (Yeni)

Gaziemir: Baran Manav (Yeni)

Güzelbahçe: Devrim Seyrek (Yeni)

Karaburun: Gizem Bayburt (Yeni)

Karşıyaka: Uğur Ermeş (Yeni)

Kemalpaşa: Koray Gerem (Mevcut başkan)

Kiraz: Samet Koç (Yeni)

Konak: Orçun Altanhan (Mevcut başkan)

Menderes: Umut Gür (Yeni)

Menemen: Nihat Sabancı (Yeni)

Narlıdere: Ogün Aydın (Yeni)

Ödemiş: İsmail Şanay (Yeni)

Seferihisar: Akın Emre İldeniz (Mevcut başkan)

Selçuk: Yakup Canbaz (Yeni)   

Tire: Mustafa Dal (Yeni)

Torbalı: İsmail Takak (Mevcut başkan)

Urla: Yasemin Uslucan (Yeni)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.