Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin kadın başkanından skandal paylaşım

CHP'nin kadın başkanından skandal paylaşım

CHP Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan'ın, yerel seçimler öncesi WhatsApp'tan "Belediye Başkanlığı seçimi için tartışmasız; CHP’li adaylara oy vereceğiz. Belediye meclis üyelikleri için boş oy kullanacağız" şeklinde mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Ceylan'ın meclis üye adayı olmak istediği, ancak aday gösterilmediği öğrenildi. CHP'nin kadın başkanı seçim öncesi paylaşmış

  • Ege Postası
  • 15.04.2019 - 11:17

EGEPOSTASI- CHP Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan’ın, 31 Mart seçimleri öncesi, aday belirleme sürecinde paylaştığı mesaj ortaya çıktı. Ceylan'ın paylaştığı, kim tarafından kaleme alındığı bilinmeyen mesajda, "Belediye Başkanlığı seçimi için tartışmasız, CHP’li adaylara oy vereceğiz. Belediye meclis üyelikleri için boş oy kullanacağız” ifadeleri dikkat çekti. 

31 Mart yerel seçimlerinde Karabağlar'da CHP, başkanlık seçiminde yüzde 53.99 oy alırken, meclis üyeliğinde yüzde 50.58 oranında oy topladı. Meclis üyeliğinde alınan oyun, başkanlık oylarının gerisinde çıkması şaşkınlık yarattı. Seçimden iki hafta sonra, partinin Karabağlar'daki İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan'ın yaptığı paylaşım ortaya çıktı, partide şok etkisi yarattı. 

Seçimler öncesi meclis üye adaylığı için başvuru yapan, ancak aday gösterilmeyen Ceylan'ın, seçimden kısa süre önce güvendiği kişilere WhatsApp'tan "Belediye başkanlığı seçimi için tartışmasız CHP'li adaylara oy vereceğiz. Belediye meclis üyelikleri için boş oy kullanacağız" mesajı paylaştığı ortaya çıktı. 

31 Mart seçimlerinde Karabağlar Meclisi'nde Millet İttifakı, biri İYİ Parti kontenjanı olmak üzere 23, Cumhur İttifakı ise 14 sandalye kazanmıştı.

İŞTE O PAYLAŞILAN MESAJ;

“Yerel seçim sürecinde; bütün ısrarlı taleplerimize karşın ön seçim yapmaktan kaçan, CHP Genel Yönetimi, il ve ilçe başkanlıkları, belediye meclis adaylarını saptamada; Eş-dost, akraba, ekonomik, ve maalesef çıkar birliği gözeterek davranmıştır. AKP iktidarını, demokrasi ve liyakat üzerinden eleştirenler, parti içi demokrasi ve liyakati yerle bir eden; Parti içi davranışlarda, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete davranmasını örnek olan CHP MYK’nın; eş-dost, akraba ve çıkar birliği ile atadıkları, Belediye Meclis üyelerine oy vermeyip, boş oy kullanacağız.

Hemen belirtelim ki; aramızda hiçbir yere aday adayı olmuş arkadaşımız yoktur. Bu bildirinin, CHP içindeki gruplardan birisi ile bağı yoktur.

Bu nedenlerle; kendilerini siyasi ağa, Biz partilileri siyasi maraba olarak gören CHP yönetimine demokratik tepkimizi göstermek, oylarımızı birilerinin siyasi ve ekonomik rant aracı yapmamak için, özellikle CHP’li belediyelerin bulunduğu yerlerde;

Belediye Başkanlığı seçimi için tartışmasız; CHP’li adaylara oy vereceğiz. Belediye meclis üyelikleri için boş oy kullanacağız.

Seçim sonrası; kazanılmasını umduğumuz ve bunun için gayret göstereceğimiz yörelerdeki başarı, genel merkez yöneticilerinin değil; bazı bölgelerde adayların ve genelde; Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalısı halkımızın olacağıdır. Şimdiden belirtelim; o gün zafer nutukları atmasınlar, zira partinin kaybetmesi, karşılığında kandilerinin eş –dost akrabalarının çıkarlarını kazanmak için ellerinden geleni yaptılar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.