Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Narlıdere'deki krize il başkanı el koydu: Karma yönetim!

CHP Narlıdere'deki krize il başkanı el koydu: Karma yönetim!

CHP Narlıdere'de yaşanan ve il yönetimine de taşınan gençlik krizinde İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse'den sürpriz bir hamle geldi. Narlıdere'ye giden Sarıküse, 'Karma yönetim' önerisini masaya koydu. CHP Narlıdere'deki krize il başkanı el koydu

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 12:42

EGE POSTASI - CHP Narlıdere'de Özgür İrade Hareketi'ne yakın bir isim olan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Şahanlı ile İlçe Başkanı Şahin Fırat arasında uzun süredir devam eden krize müdahalesi merakla beklenen İl Gençlik kolu Başkanı Sinan Sarıküse'den hamle geldi. Narlıdere'ye giden ve ilçe yönetimiyle bir araya gelen Sarıküse, "Karma yönetim" önerisi getirdi.

ADETA SOĞUK SAVAŞ!

Narlıdere'de Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur'a muhalif hareket eden Özgür İrade Hareketi'ne yakın bir isim olan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Şahanlı ile İlçe Başkanı Şahin Fırat arasında uzun süredir soğuk savaş devam ediyor.

İlçe binasında yaşanan ve karşılıklı sert sözlerin kullanıldığı kavganın ardından İlçe Başkanı Fırat 'disiplin' seçeneğini uygulamaya koymamış ve geçici sükunet sağlanmıştı.

İL YÖNETİMİNE BAŞVURDU

Gençlik kollarının ilçedeki çalışmalara katılmadığı gerekçesiyle rahatsız olan Fırat'ın geçtiğimiz ay il başkanlığına dilekçeyle başvurarak, ilçe gençlik kollarının ilçe toplantılarını yapmadığı, parti etkinliklerine katılmadığını iddia etti ve gereğinin yapılmasını istemesi sonrası kriz yeniden hortladı.

Ana kadame il yönetimininde oluşturulan komisyon ilçeye giderek gençlik kolları ile bir araya geldi. Komisyonun raporu sonrası il yönetimi, tüzük gereği gençlik kollarına müdahale edemediği için topu İl Gençlik kolu Başkanı Sinan Sarıküse'ye attı. Komisyon il yönetiminde Sarıküse'yi bilgilendirirken, "Görevden al" mesajı verdi.

Müdahalesi merakla beklenen Sarıküse'den sürpriz bir adım geldi. Sarıküse, Narlıdere'ye giderek ilçe gençlik kolu başkanı Fırat ve yönetimiyle görüştü. 

SARIKÜSE'DEN KARMA YÖNETİM HAMLESİ

Ege Postası'nın edindiği özel bilgiye göre Sarıküse, ilçe gençlik kongresinde yarışan iki listeden ortak bir yönetim oluşturma önerisi getirdi. Sarıküse'nin Şahanlı ve yönetimine "Bu yönetimle olmuyor ancak görevden almak şimdilik bir çözüm değil. Ortak akıl gerek. Gruplaşmayı kaldırmamız lazım. İlçe kongresinde kaybeden ve kazanan listeden karma bir yönetim oluşturalım" dediği öğrenildi.

Sarıküse'nin karma yönetimde ilçe başkanının mevcut başkan Şahanlı'nın olacağını ifade ettiği belirtildi.

Formülün uygulanmaya konması bekleniyor. Sarıküse ve yönetiminin Narlıdere yönetimini görevden alıp, Şahanlı başkanlığında karma bir yönetimi önümüzdeki günlerde yeniden ataması yapılacak.

İlçe Başkanı Şahin Fırat'ın ise gençlik kollarında uygulanacak olan formüle nasıl bakacağı merak konusu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.