Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP milletvekillerinden DEÜ rektörlüğüne tepki

CHP milletvekillerinden DEÜ rektörlüğüne tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha iyi koşullarda dinlenmeleri için Balçova'da yurt kiralayıp Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına tahsis etmesine yönelik Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü yazılı açıklama yaparak geri çevirdi. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, karara tepki göstererek sağlık çalışanlarının konaklama başvurusunun üniversite yönetimi tarafından yer olmadığı gerekçesiyle reddedildiğini açıkladı. Bir diğer vekil Murat Bakan da "Teşekkür dahi edilmeden ihtiyaç yok diyen DEÜ rektörünün başhekimliğin bu mesajından sonra yüzü kızarmış mıdır acaba '" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2020 - 23:09

EGEPOSTASI- Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yurt ile otel kiraladı ve sağlık çalışanlarına tahsis etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova'da yurt kiralayıp Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına tahsis etmesine yönelik rektörlük "böyle bir talebimiz olmamıştır" diyerek geri çevirmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin jesti karşısında rektörlük, "Üniversite Rektörlüğümüz tarafından Otel Dokuz Eylül tüm sağlık çalışanlarımızın konaklaması için tahsis edilmiş olup, üniversitemiz kendi öz kaynaklarıyla her türlü gerekli hizmetleri değerli sağlık çalışanlarımıza sağlanmaktadır.Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan konaklama talebimiz de olmamıştır" açıklaması yapmıştı.

Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü arasında krize neden konuda CHP milletvekillerinden flaş bir idda geldi.

CHP'li vekiller Mahir Polat ve Murat Bakan, DEÜ Rektörlüğü'nün hastanede çalışan personellere gönderdiği SMS mesaj ile konaklama talebinin fazla olması sebebiyle, her doktoru kabul edemediklerini içeren mesajı paylaştı.

CHP'Lİ POLAT'TAN TEPKİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, yaptığı açıklama ile rektörlüğün kararına tepki göstererek “Militanlık yapmayın” dedi. Polat, açıklamasında "Üniversitenin yaptığı bu açıklama son derece talihsizdir. Sadece alkışlamakla yetinmeyerek çocuklarına virüs taşımak istemeyen sağlık çalışanları için yaptıklarınıza minnettarız. Militanlık yapmak yerine vatandaşın iyiliği için yapılan hizmetleri alkışlayın" ifadelerini kullandı.

"UTANÇ DUYUYORUZ"

Polat, sosyal medya hesabından sağlık emekçilerine gelen mesajın görselini paylaşarak, "DEÜ Rektörlüğü hastanede çalışan personellere attığı mesajda konaklama talebinin fazla olması sebebiyle, her doktoru kabul edemiyormuş. Sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda konaklaması için desteği kibirle reddeden rektör adına utanç duyuyoruz."

BAKAN: BU MESAJDAN SONRA YÜZLERİ KIZARMIŞ MIDIR ACABA'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da "İzmir Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarına destek için otel ve yurt kiralamasına teşekkür dahi etmeden ihtiyaç yok diyen DEÜ rektörünün başhekimliğin bu mesajından sonra yüzü kızarmış mıdır acaba '" açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.