Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Milletvekili Sertel: İBB davası da çökmüştür!

CHP Milletvekili Sertel: İBB davası da çökmüştür!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, darbe girişimin ardından ağır yara alan hukuk sistemiyle birlikte Askeri Casusluk, Balyoz, Ergenekon gibi çok sayıda davanın bir kez daha çöktüğünü söyledi. CHP Milletvekili Sertel'den FETÖ çıkışı

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 09:09

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı 129 sanıklı davanın iddianamesini hazırlayan Savcı Birol Çengil’in tutuklandığını, hakimler Menderes Yılmaz ve Cahit Kargıl’ın FETÖ Terör Örgütü’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını hatırlatan Atila Sertel, “Türk hukuk sisteminde ve onurlu, yürekli, namuslu çok sayıda inanın yüreğinde onulmaz yaralar açan ‘kumpas’ davaları birer birer çöktü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olarak yargılandığı dava da çökmüştür” dedi.

YANINDAYIZ MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun suçsuzluğunun ortaya çıktığını ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

“Türk milleti olarak çok zor dönemlere tanıklık ettik, ediyoruz. Tarihin sayfalarına kara bir leke olarak not düşülecek o günlerde Genelkurmay Başkanı ‘terörist’ suçlamasıyla, gazeteciler ‘darbeci’ suçlamasıyla, Mustafa Kemal’in askerleri ‘casus’ suçlamasıyla yargılandı. Bizler o dönem ‘bu davalar komplodur, belli bir örgütün tasfiye operasyonudur’ diye sürekli haykırdık. Ancak o dönem Fethullah Gülen cemaatiyle kol kola yürüyen iktidar bizlerin ve bu davalarda yargılananların çığlıklarını duymadı. 

Düzmece senaryolarla açılan bu davaların hepsi çöktü ve 5-6 yıl boyunca tutuklu yargılananlar da beraat etti.  İşte o süreçte ve Askeri Casusluk davasını hazırlayan aynı ekip tarafından oluşturulan iddianame ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere 128 kişiye 397 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bu davalara bakan hakimler, iddianameyi hazırlayan savcılar darbe girişimi öncesinde ve sonrasında ya tutuklandı, ya gözaltına alındı ya da HSYK tarafından açığa alındı. Hukuk sistemimizi örümcek ağı gibi saran FETÖ üyesi bu hakim ve savcıların aldığı kararların tamamı şaibelidir ve yok hükmündedir. Darbe girişimin olduğu gün görülen ve Ekim ayına ertelenen İBB Davası da beraatle sonuçlanacaktır.”

Belediyeye yönelik ikinci operasyon yapıldığında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak EXPO 2020 adaylığı sunumu için bulunduğu Paris’ten İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte döndüğünü hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, o gün olduğu gibi bugün de Aziz Kocaoğlu’nun yanında olduklarını söyledi.

Sertel, davanın savcı ve hakimlerinin yanında bilirkişi olarak görev yapan Maliye Bakanlığı uzmanlarının ve Sayıştay Raporları’nı hazırlayan denetçilerin de ayrıca irdelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.