Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen'de partililer isyan etti: Satılan o meclis üyeleri çıksın hesap versin!

CHP Menemen'de partililer isyan etti: Satılan o meclis üyeleri çıksın hesap versin!

CHP’nin 20 yıldan fazla süredir yönetimini elinde bulundurduğu Menemen Belediyesi’nin bugün kura ile AK parti’ye geçmesi ilçede sinirleri gerdi. Bir grup CHP’li parti yönetimine ve meclis üyelerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Partililer “Bizim oyumuzu sattınız. Satılan o meclis üyeleri çıksın burada hesap versin. Burada CHP bitmiştir. Oyunu satan, namusunu satar” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2021 - 17:55

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, kura ile başkan vekili olmuştu. Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan'ın İzmir 2'nci İdare Mahkemesine giderek seçime itiraz etmişti. Mahkeme kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçiyle yürütmesini durdurmuş ve yenilenmesine karar vermişti.

Menemen Belediyesinde mahkeme kararı sonrası bugün yenilenen kura çekimi sonucu AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan Başkan Vekili oldu.
Kura sonucunun açıklanmasının ardından CHP Grubu salonu terk ederken, ilçe binasında toplantı gerçekleştirildi.

20 yıldan fazla süredir belediye yönetimini elinde bulunduran CHP’nin, belediyeyi AK Parti’ye kaptırması ilçede sinirleri gerdi. CHP’liler ilçe binası önünde toplanarak toplantı halinde olan parti yönetcilerine tepki gösterdi.

Bazı partililerin sinir krizi geçirdiği öğrenilirken, partide moraller bozuk. 

Öte yandan ismi öğrenilemeyen partililer hem içerde hem dışarda parti yönetimine çok sert eleştirilerde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile görüşen bir grup partili, “Burada namussuzluk yaptılar. Bu sizin elinizde belediye başkanlarının kulaklarını çekin. Partilleri alın, emektarları alın. MHP’lileri, AKP’lileri işe alıp sopa gibi bizim başımızda tutmayın.” diyerek serzenişte bulunurken, başka partililer ise dışarda belediye yönetiminin kaybedilmesi ve yaşananlara adeta isyan etti.
İsmi öğrenilemeyen bir başka partili ise “Bizim oyumuzu sattınız. Satılan o meclis üyeleri çıksın burada hesap versin. Burada CHP bitmiştir. Oyunu satan, namusunu satar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sinirlerin iyiden iyiye gerilmesi sonucu partilileri sakinleştirmek ise kuranın kaybeden tarafı Deniz Karakurt’a kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.