Dolar 32,5044
%0.18
Euro 34,7458
%0.07
Altın 2.491,990
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'lilerden Şevki Yılmaz'a '6 ok' tepkisi

CHP'lilerden Şevki Yılmaz'a '6 ok' tepkisi

CHP'liler, eski milletvekili Şevki Yılmaz'a o sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2015 - 16:43
MANİSA- MEMUR-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından geçen salı günü düzenlenen konferansın konuşmacısı Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın bazı sözleri, CHP'lilerin tepkisini çekti. CHP'li grup, Yılmaz'ın konuşması sırasında Atatürk'e hakaret ettiğini öne sürerek hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.
Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Gelin Canlar Bir Olalım' adlı konferansta Mustafa Kemal Atatürk ile CHP hakkında yaptığı yorumlar tepki çekti.
CHP Manisa İl Gençlik Kolları tarafından Manolya Meydanı'nda toplanan grup, Yılmaz'ı eleştirdi. CHP İl Başkanı Mustafa Ada ve yönetimi, ADD Manisa Şubesi, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları üyeleri de protesto gösterisine katılarak destek verdi.
Grup adına açıklama yapan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, şöyle dedi:
"Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve partimiz hakkında çirkin söylemlerde bulunmuş ve boyundan büyük sözler etmiştir. Vatanını emperyalizmin zalim ellerinden kurtaran, bu topraklarda şanlı Türk bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan, camilerde beş vakit ezan sesi duyabilmemizi borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal'e 'Selanikli Dönmeler' yakıştırması yapmak milli mücadele döneminde Yunan askerlerinin koynuna giren, 3 kuruşa İngilizler'e şeref, onurlarını satan, soyu sopu, atası babası belli olmayan vatan hainlerine ve onların torunlarına yakışır.
Ancak, bilmelidir ki Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başkahramanı, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, tüm dünyada örnek alınan büyük lider Atatürk'e edilen bu hakaretleri ne bu aziz milletin ne de biz Cumhuriyet gençlerinin kabul etmesi mümkün değildir. Hiçbir vakit asla mümkün olmayacaktır. Bu utanmaz, yetmemiş Cumhuriyetimizin devrimlerini simgeleyen partimizin altı okuna hakaret etmekten de geri kalmamıştır. Partimizin 6 okunu imanın 6 şartına silah olarak düşünebilecek kadar yobaz, dar kafalı ve art niyetlidir. Dünyaya at gözlüğüyle bakan bu zihniyet, 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebileceğini söyleyen zihniyetin ta kendisidir. Partimizin 6 oku, adam olana vasiyettir. Kendisinin anlamaması ise, çok doğaldır. 6 ok, partimizin 6 ana vasfını temsil eder. Milleti yükseltmek için partimizin ruhunda kaynayan hızın ve ileriliğin göstergesidir."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Bozyaka, konuşmasının son bölümünde Şevki Yılmaz'a çiçek takdim eden Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı AKP'li Ömer Faruk Çelik'i de eleştirdi. Bozyaka, şöyle konuştu:
"Başkan Çelik, Atatürk'e yönelik sözlere tepkisiz kalarak yerel seçimlerde kendisine oy veren binlerce seçmeni hayal kırıklığına uğratmıştır. Başkanı bu haysiyet yoksunu kişiden ayrı tutabilmek için tepkisizliğini sebebiyle kendisinden özür bekliyoruz. Bu vatandaşın Atatürk'e yapmış olduğu hakaretlerden dolayı yarın cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyorum."
Şevki Yılmaz
ESKİ VEKİL NE DEMİŞTİ'
Şevki Yılmaz'ın konuşmasında, şu iddialarda bulunmuştu:
"Şu CHP'nin 6 okunun manasını bilen olsa hangi kişi CHP'ye oy verebilir. Neden altı ok. Bir partide silah amblemi olsa o parti yaşatılır m? Müslümanlar bir araya gelse; altı av tüfeği böyle bir partiyi yaşatırlar m? 6 tane bıçak bu partiyi yaşatırlar m? CHP'ye neden izin veriyorlar. Ne kadar tiksindirici bir amblem ya bula bula bunu mu buldunu? Ok. Kime saplayacaksınız bu oklar? Neden gül yapmadınız. 6 tane gül yapsaydınız. Beni dinleme beni dinleme; Bedüzzaman Hazretleri'ni dinle. CHP'nin 6 oku imanın 6 şartını yok etmek , imanın 6 şartına saplanmak için bilerek planlı konmuştur. Allah bu sebepten bunlara hiçbir zaman başarıyı göstermemiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.