Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'lilerden 'OHAL son bulsun' çağrısı

CHP'lilerden 'OHAL son bulsun' çağrısı

İzmir'in Foça ilçesinde bir araya gelen bir grup CHP'li, binlerce kişinin kamu görevinden uzaklaştırıldığına dikkat çekerek OHAL sürecinin son bulmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 17:38

CHP Foça İlçe Başkanlığı, Demokrasi Meydanı'nda OHAL ile ilgili forum düzenledi. Konuşmacılar OHAL'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'yle etkin mücadele için ilan edildiğini, ancak iktidarın bunu tüm muhalifleri sindirmede kullandığını iddia etti. CHP'li İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun danışmanı, Ankara'daki eski Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Bülent Tanık'ın açılış konuşmasıyla başlayan foruma CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ve çok sayıda partili katıldı. OHAL'in 1982 Anayasası'nda yer alan bir kavram olduğunu, ilan edilmesi için salgın hastalık, afet ve toplumsal yaşamı derinden etkileyen bir ekonomik kriz olması gerektiğini anlatan Bülent Tanık, 150 bin kişinin kamu görevinden uzaklaştırıldığını belirterek kanun hükmünde kararnamelerin fermana dönüşmeye başladığını savundu.

Herkesin konuşabildiği bir Türkiye ve demokrasi istediklerini söyleyen CHP'li milletvekili Mustafa Balbay ise "Türkiye'de turizm patlayacak, turist sayısı patlayacak, dendi; cezaevlerinin doluluk oranı patladı. Avrupa Birliği'ne girilecek dendi, Türkiye birbirine girdi. Burada gazetecilik suç değildir dedik, OHAL son bulsun dedik. Duysunlar. Bir Ayhan Oğan çıktı. Yeni bir devlet kuruyoruz, dedi. Bunlar devlet değil kursa kursa devlete kumpas kurar. Cumhuriyetin mirasını yiye yiye, sata sata, yıka yıka bitiremediler. Bitiremeyecekler. Sadece bir kesim için değil herkes için adalet istiyoruz. AKP kendisine de zarar verecek, kendisini de vuracak uygulamalar peşinde" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları atıp olaysız bir şekilde dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.