Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’lilerden Eba TV’ye olan tepki dinmiyor!

CHP’lilerden Eba TV’ye olan tepki dinmiyor!

Koronavirüs(Covid-19) salgınına karşı alınan sıkı önlemler kapsamında örgün eğitim yerine uzaktan eğitim, dün itibariyle ‘Adnan Menderes’in idam animasyonu’ tartışmasıyla başladı. Bugün ise, yine dün yayınlanan bir başka skandal animasyonun görüntüleri basına yansıdı. Ortaokul düzeyindeki çocuklara idam görüntüleri seyrettirilirken, aynı gün ilkokul seviyesindeki çocuklara da ‘kafa kesme’ sahnesi gösterildi!

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 15:37

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI – Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında Covid-19’un ülke geneline yayıldığını öğrendik. Öte yandan, vaka sayısının gün geçtikçe artış gösterdiği koronavirüs karşısında alınan tedbirler üst sevilere çıkarıldı ve bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı örgün eğitimi bırakarak uzaktan eğitime geçtiğini açıkladı.

Pazartesi günü(dün) Milli Eğitim Bakanlığı’nın TRT ekranlarından Eba TV olarak başlattığı uzaktan eğitimde, ortaokul düzeyindeki çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesinin izletilmesi büyük tepki aldı. Çok sayıda ebeveyn sosyal medyadan Eba TV’yi ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u sert bir şekilde eleştirdi. Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekilleri de yine sosyal medya hesaplarından Bakan Selçuk’a yüklendi ve istifa çağrısı yaptı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Bakan Selçuk ise durumu ‘gözden kaçırma’ olarak değerlendirerek çocuklara bu videonun izletilmesini ‘rahatsız edici’ buldu.

Bugün ise, yine ilk gün TRT ekranlarından verilen uzak eğitimlerde ilkokul düzeyindeki çocuklara izletilen ‘kafa kesme’ görüntüleri basına yansıdı. MEB’in 4. sınıflara yönelik hazırladığı uzaktan eğitimlerin, ders arasında gösterilen ‘Kilometre taşları’ başlıklı animasyonundaki sahnede Fatımi hükümdarının başı kesilerek öldürülmesinin canlandırıldığı görüntülere Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekillerinden tepkiler geldi. Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekillerinden Atila Sertel, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç ve Tacettin Bayır EGEPOSTASI’na konuştu, ayrıca CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Murat Bakan da sosyal medya hesaplarından bu görüntülere tepki gösterdi.

‘TOPLUMA YAPILMIŞ EN BÜYÜK KÖTÜLÜK’

RTÜK’ün şiddet içeren filmleri yasaklamasına rağmen TRT ekranlarından bu görüntülerin yayınlanmasını ‘topluma yapılmış en büyük kötülük’ olarak değerlendir CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel şunları söyledi: “Çocuklarımıza yazık ediyorlar, RTÜK şiddet içeren filmleri yasaklıyor ama TRT gibi bir kurum kelle uçuran tipleri gösteriyorsa, artık söylenecek söz kalmıyor. Yazıklar olsun diyorum. Bu durum, topluma yapılmış en büyük kötülüktür. Çocukların psikolojisini bozarak kindar bir toplum yaratıyorlar, kanı kutsayan bir toplum yaratıyorlar”

‘GÖZDEN KAÇIYORSA İSTİFA EDİLECEK’

Konuyla ilgili, hazırlanan bu içeriklerden kimler sorumluysa acil bir şekilde görevden alınması gerektiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u istifaya çağırdı. ‘Bir an önce Milli Eğitim Bakanı’nın silkelenip kendine gelmesi gerekiyor’ ifadelerini kullanan CHP’li Arslan ‘gözden kaçtı’ açıklaması yapan Bakan Selçuk için: ‘Gözden kaçıyorsa istifa edecek’ dedi. Yaşananlardan dolayı dehşet içinde olduklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti: “Bu içerikler hazırlanırken yanınızda hiç pedagog yok muyd? Bir an önce Milli Eğitim Bakanı’nın silkelenip kendine gelmesi gerekiyor. Biz Milli Eğitim Bakanı’nı laik biri, karma eğitime inanan, bilimsel eğitime inanan biri olarak görüyorduk ama maalesef Bakan bu işin ön tarafında bir ‘ambalajmış’. Arka tarafta ise Milli Eğitim Bakanı’na rağmen bir şeyler oluyor, Bakan bu arka tarafla ilgili ya gereğini yapacak ya da inandığı ilkeler doğrultusunda kendisi istifa edecek. Dehşet içindeyiz, bu içerikleri hazırlayanlar kendi çocuklarını böyle mi yetiştiriyo? Bunun sorumluları derhal görevden alınmalıdır. ‘Gözden kaçtı’ diye bir şey yok, Milli Eğitim Bakanlığı makamında gözden kaçma diye bir şey olmayacak, gözden kaçıyorsa istifa edilecek”

‘GÖZÜMDEN KAÇMIŞ DİYEREK SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSIN’

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: “Koronavirüs pandemisini fırsat bilip çocukların beyinleri yıkayan ve hiçbir milli eğitim tedrisatına uygun olmayan içeriklerle hazırlanmış bu eğitim suçtur” dedi ve Bakan Selçuk’u istifaya çağırdı.

Yayınlanan bu görüntülerin çocuklarda derin bir şekilde olumsuz izler bırakabileceğinin altını çizen CHP’li Sındır: “Çocuklarımızı koronavirüs paniğinden korumaya çalışırken, çocuğun ruh sağlığını olumsuz etkileyecek içeriklerden sorumlu olanların hesap vermesi ve görevlerinden derhal uzaklaştırılması gerekir” diye konuştu ve sözlerine şöyle devam etti: “Her şeyin, Bakan’ın gözünden geçmesi gerekmez, bu bir zihniyet meselesi. Bakan her eğitim materyalini görmeyebilir, inceleyemeyebilir ama milli eğitim sistemi içerisinde milli eğitim temel kanununa aykırı uygulamalardan ve bu tip pürüzlerden ‘gözümden kaçmış’ diyerek konudan, sorumluluktan kaçamazsın. Bu özür dilemeyle de geçecek bir durum değil, yasalar gereğince çok sert bir şekilde karşılık bulması lazım”

‘ASIL AMAÇLARI DEŞİFRE OLDU’

Bu görüntülerle çocuklara kin ve nefret aşılandığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ‘bunların hesabını soracağız’ diyerek şu açıklamayı yaptı: “Kötü olan bir şey daha var; bizim arkadaşlarımız da bu videoları paylaşıyor. Buna bir tepki göstermek doğal ama videoyu paylaşarak bu duruma hizmet etmiş oluyoruz. Bunu yazın çizin ama asıl bu videonun seyredilmesi çocukların psikolojisini bozuyor. Tabii ki boş durmayacağız, bunların hesabını soracağız. Eğitimde gizli gizli yapılanlar şu an deşifre oluyor aslında, birçok eğitim kitapları içinde geçen bu tip pasajlarda dindar ve kindar bir nesil yetiştirme gayretleri vardı, koronavirüsü de buna vesile oldu. Gözden kaçırma değil bu durum, zaten yapılmak istenen buydu. Burada asıl amaçlanan, dindar ve kindar nesil yetiştirmek”

‘BU ZİHNİYET VİRÜSTEN BİLE TEHLİKELİ’

İzletilen animasyonların sadece çocukları değil, biz velileri de etkilediği değerlendirmesini yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: “MEB, çocuklarımıza önce Adnan Menderes'in idamı sonrasında Selahaddin Eyyubi'nin kafa kesme görüntülerini izleterek skandallar zincirine bir halka daha ekledi. Bu animasyonları izleten zihniyet virüsten bile tehlikelidir.

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, çocuklarımızın geleceğinden sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu skandallar zinciri, çocuklarımızın psikolojilerinde derin bir yara açacak cinsten bir hatadır ve kabul edilemez. Bu konu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "kendilerine güvenerek denetleme gereği duymadım, yapılanları onaylamıyorum" diyerek geçiştirilecek cinsten bir konu da değildir. Sayın Bakanın bulunduğu mevki bu hataları kaldırmaz. Gerekeni yapması sorumluların cezalandırılması gereklidir.

Unutulmamalıdır ki okullarımız siyasi propaganda yapılacak, belli bir zümrenin dini duygularını okşayacak yerler değildir. Bilimsel eğitimin ön planda olduğu, laik eğitim sistemiyle ülkemizin geleceği olan gençlerin yetiştirileceği bilim yuvalarıdır” diye konuştu.

CHP'Lİ PURÇU: "EBANIZ REZALET"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a, uzaktan eğitim sistemiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. CHP'li Purçu'nun; "Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a mesajım var!" diye konuştuğu videoda şu ifadeler yer aldı: "Ebanız Rezalet... Sisteme giriş zor ve girilmiyor... Eğitimde şiddet görüntüleri kabul edilemez... Sistemi kuranları cezalandırın, samimiyetinize inanalım”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.