Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’lilerden çocuklara idam izletilmesine sert tepki

CHP’lilerden çocuklara idam izletilmesine sert tepki

TRT Ekranlarından verilen uzaktan eğitime başlamadan önce çocuklara izletilen Demokrat Parti belgeseli ve Adnan Menderes’in idam sahnesinin gösterildiği animasyona, çok sayıda yurttaştan özellikle anne ve babalardan tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2020 - 15:41

EGEPOSTASI - Dünya geneline yayılan koronavirüs salgını nedeniyle okullara verilen aranın ardından başlayan bugün uzaktan eğitime başlandı.

TRT Ekranlarından verilen uzaktan eğitime başlamadan önce çocuklara izletilen Demokrat Parti belgeseli ve Adnan Menderes’in idam sahnesinin gösterildiği animasyona, çok sayıda yurttaştan özellikle anne ve babalardan tepki geldi.

Vatandaşların sosyal medya hesaplarında çok sert eleştiri getirdiği animasyona bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan geldi. Kılıç, sosyal medya hesabından ‘virüsten daha tehlikelisiniz’ ifadelerini kullanarak hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

CHP’li Kılıç, hükümeti sert bir şekilde hedef aldığı paylaşımında şunları kaydetti:

“Ders vereceğiz diye küçücük çocuklarımıza Adnan Menderes'in idamını izlettiniz. Birşeyi de doğru yapın, virüsten daha tehlikesiniz . Aslında anne ve babalar öncelikle çocuklarını bu iktidar ve anlayışından korumalıdır!”

ÖZKAN: NE AMAÇLIYORSUNUZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medyadan, "Korona tehlikeli bir virüstür. İdam görüntülerini, kafa kesmeleri, bıçaklamaları çocuklarımıza izletenler daha tehlikedir. Bunları çocuklarımıza izleterek ne amaçlıyorsunu? Yazık!" dedi.

CHP'Lİ ARSLAN DA KAYITSIZ KALMADI

Uzaktan eğitimin ilk gününde TRT ekranlarından ortaokul düzeyindeki çocuklara Adnan Menderes'in idam sahnesinin seyrettirilmesine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi. 'Eba TV ilk dersten sınıfta kaldı' sözlerini sarf eden CHP'li vekil "Ortaokul çocuklarına idam sahnesi izletmek izaha muhtaç bir durumdur. Maalesef #Covid19TR’dan daha tehlikeli olan bu anlayışın ta kendisidir. Uzaktan olanı buysa kalsın bi zahmet" ifadelerini kullandı.

MURAT BAKAN: NASIL HATA YAPABİLİYORSUNUZ'

Eba TV'de yayınlanan söz konusu video animasyon sonrası 'gözden kaçırdım' açıklamasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan şu soru geldi: "Bütün illerde ve ilçelerde teşkilatı olan dev bir bakanlığın başındasınız. Böyle büyük bir insan malzemesine sahipken ekipte nasıl hata yapabiliyorsunuz'"

KİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRMEK...

Bugün Eba TV'de yayınlanan yayını hazırlayanların hukuk önünde hesap vereceklerini dile getirerek tepkisini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de sosyal medya hesabından şunları kaydetti: "Küçük çocuklara idam sahnesi izletmek, şiddeti devlet kanalı TRT’de meşrulaştırmak af edilemez. Kindar bir nesil yetiştirmek için çocuklarımıza neler öğrettiklerinin kanıtı TRT tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Yayını hazırlayan ve yayınlayanlar hukuk önünde hesap verecekler."

İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP'li Sertel "Küçücük çocuklarımız size emanetti. Bir baba, bir insan olarak evlatlarımıza idam sehpası izletmeyi nasıl izah edebilirsini? Sıkılmadınız, utanmadınız m? Size düşen İstifa etmektir" sözleriyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u istifaya çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.