Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'liler katılmadı! Kura çekimi üçüncü kez ertelendi

CHP'liler katılmadı! Kura çekimi üçüncü kez ertelendi

İki kez yapılamayan Menemen Belediyesi Başkan Vekili kura çekimi için belediye meclisi bugün üçüncü kez toplandı. Ancak kura çekimi CHP’li meclis üyelerinin toplantıya yine katılmaması nedeniyle üçüncü kez ertelendi. Belediye Meclisinin kura çekimi için yarın saat 14.00'te toplanacağı açıklandı.

  • Ege Postası
  • 12.01.2021 - 14:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine geçecek başkan vekilinin belirlenmesi krizi devam ediyor.

1 Aralık tarihinde Belediye Başkan Vekili seçimlerinde ilk 4 turda oy çoğunluğu sağlanamamış ve başkan vekili belirleme işlemi kuraya kalmıştı. Kuradan ismi çıkan kişi ise Millet İttifakı Adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Kuranın ardından Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan ise kuraya itiraz etmiş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi ‘usulsüzlük’ olduğu gerekçesiyle kuranın yenilenmesine karar vermişti.

4 Ocak tarihinde gerçekleşmesi beklenen kura çekimi CHP grubunun katılmaması nedeniyle 7 Ocak tarihine ertelenmişti. 7 Ocak tarihinde gerçekleştirilen mecliste ise Millet İttifakı’nın oylarıyla kura çekimi gündemden düşürülmüştü.

Kuranın iki kez ertelenmesi üzerine İzmir Valiliği devreye girmişti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Başkan Vekili olarak Menemen Meclisi’ni yönetmek için görevlendirmişti.

Başkan vekili kura çekimi için meclis üyeleri bugün saat 14.00’te Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın idaresinde Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.

Ancak toplantıya Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt ve Belediye Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş dışında CHP’li meclis üyeleri katılmadı.

Toplantıya yalnızca 15 kişinin katılması nedeniyle yönetmelik gereği 3’te 2 çoğunluk sağlanamadı ve 3. kez ertelendi.

Meclis kura çekimi için yarın saat 14.00’te 2. kez olağanüstü toplanacak. Bu toplantıda meclis tam sayısının 4’te 1’inin olması yeterli olacak. 

Öte yandan Vali Yardımcısı Doğan, 8 üyenin katılımının ertelenen meclis toplantısının yapılması için yeterli olacağını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.