Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Liderinden başkanlara kötü haber

CHP Liderinden başkanlara kötü haber

Egepostası'nın gündeme taşıdığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısındaki ‘Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde aday olmamalı’ sözlerinin İzmir'de bomba etkisi yaratmasının ardından, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Lider'le görüşmesinde bu konuyu da gündeme getirdi. Güven görüşmede Kılıçdaroğlu'na bu konuyu sorduğunu ve net yanıt aldığını belirterek, "Partinin yazılı olmayan kuralı bu olacak" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 19:42

HALİDE DEMİR POLATLI-EGEPOSTASI -CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ankara’da partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında yarım saati aşan bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmede yaklaşmakta olan ilçe ve il kongresiyle ilgili süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de kaybedilen 8 ilçe dışındaki yerlerde belediye başkanı ilçe  başkanı yarışı istemediğini belirtti. Mevcut belediye başkanı olan ilçelerde ilçe başkanı olup da belediye başkan adayı olunması durumunda sürecin kötü yönetileceği kaygısı taşıdığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlığı adaylığı olanların ilçe başkanlığı görevi üstlenmemesinde yarar olduğunu net bir şekilde dile getirdi.

GENELGE SÖZKONUSU DEĞİL, PARTİNİN YAZILI OLMAYAN KURALI BU OLACAK

Konuyla ilgili Egepostası’na açıklamalar yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu durumla ilgili açıklamasının bir genelgeye dönüşmeyeceğini ancak teamül olarak uygulamada partinin yazılı olmayan kuralı olacağını söyledi.

BELEDİYENİN CHP’Lİ OLDUĞU YERLERDE SIKINTI OLUR KAYGISIYLA ‘OLUNMASIN’ İSTENİYOR

CHP İzmir İl  Başkanı Güven, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede ortaya çıkan durumu, “

Aday olmayı düşünen ilçe başkanları konusunu konuştuk. O konuda sekiz ilçeye çok fazla sınırlama yok. Sekiz ilçe o kapsamın dışında. Belediye olan yerlerde sıkıntı var. Genel başkan orada belediye başkanı ilçe başkanı yarışı istemiyor. Mevcut belediye başkanı olan yerde ilçe başkanı olup da belediye başkanı adayı olursa süreç kötü yönetilir tereddüdü var. Onun için belediye başkanlığı adaylığı olan arkadaşın ilçe başkanlığı görevini üstlenmesinde yarar var diyor. Yoksa süreç başlayıncaya kadar sıkıntı olabileceği kaygısını taşıyor, ki haklı. Bu konuda genelge söz konusu değil şu anda. Ama bu bir teamül. Bundan sonra da bu partinin yazılı olmayan kuralı olacak. Bu tip şeylerde arkadaşlar o süreçte belediye başkan adayı olmayı düşünüyorsa, belediyenin zaten CHP’li olduğu yerlerde sıkıntı olur kaygısıyla olunmasın isteniyor yani” cümleleriyle açıkladı.

İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI ARASINDA REKABET VE YIPRATMA  OLSUN İSTEMİYOR

Bu kararın temel nedeninin belediye başkanı adayı olmak isteyen ya da olan ilçe başkanı ile mevcut belediye başkanı arasında rekabet oluşup, belediye başkanının yıpratılması sürecinin oluşmaması olduğunu kaydeden Başkan Asuman Ali Güven, “Sonra arada rekabet başlar. İlçe başkanı ile belediye başkanı arasında. Kapışır dururlar. Yıpratma noktasına gelir belediye başkanlarını. Bu nedenle şu an genel başkan bu durum olsun istemiyor. Ama dediğim gibi sekiz ilçe konusunda rahat. Sıkıntı yok onda” dedi.

UYGUNSAM BENİM ADAY GÖSTERİLMEMİ YOKSA..

CHP İzmir İl Başkanı Güven, yaklaşmakta olan il kongresi hakkında da görüştüklerini söyledi. Güven, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na uygunsa’ kendisinin aday gösterilmesini, değilse veya kendilerinden daha kapsayıcı bir aday olması durumunda da seve seve destekleyeceğini belirttiğini anlattı.

İL KONGRESİ İÇİN MÜŞTEREK, ORTAK, HERKESİ KAPSAYACAK BİR ADAY OLMALI

Güven, 2019 seçimlerinin önemi nedeniyle ilçe kongreleri ve il kongresinde birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemine işaret ettiğini dile getirerek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da aynı şekilde düşündüğünü ve birlik beraberlik içinde hareket edilmesini istediğini kaydetti:

“Sürecin farklı bir süreç olduğunu, 2019 olduğu için dönemin çok farklı değerlendirilmesi gerektiğini, birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, kongrelerin mümkün olduğunca ılımlı bir ortamda yapılmasını, fazla gerginliklere müsaade edilmemesi gerektiğini, ilçe kongrelerinden  sonra il kongresi için müşterek, ortak, herkesi kapsayacak bir anlayışı ortaya koyarak, bütünlüğü temsil eden güçlü bir il yönetimi oluşturulmasını, bu yapının en iyi temsil edecek bir il başkanının olmasını düşündüğümü ve eğer uygunsam benim aday gösterilmemi, bizden daha kapsayıcı olacak bir aday çıkarsa o arkadaşı seve seve destekleyeceğimi kendisine söyledim. O da doğru söylüyorsun, bu dönem birlik ve beraberlik olmalı. Güçlü bir yönetim olmalı dedi.”

GENEL BAŞKAN MÜDAHİL OLMASIN DEMEM, DEMOKRATİK TEAMÜLLERE DE AYKIRI

Başkan Asuman Ali Güven, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun il kongresine müdahil olmasını istemediğini, böyle bir şeyin demokratik teamüllere de aykırı olduğunu belirterek,

“Müdahil olsun demem. Demokratik teamüllere de aykırı. Tabi bu bir genel anlayış. Doğru bir anlayış. Bunu destekleyebilir genel başkan. Böyle olsun diyebilir. Böyle bir anlayışı destekliyorlar gördüğüm kadarıyla. İzmir’de birlikte olunabilecek şekilde güçlü bir anlayış ve konsensüs isteniyor.”

DİYARBAKIR GEZİSİNİ ÇOK BEĞENDİ

Yarım saati aşkın süren görüşmede İzmir’de yaptıklarını, delege seçim sürecini, kotalara uyduklarını, Diyarbakır gezisini de anlattığını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Güven, açıklamalarını, şu bilgileri vererek sonlandırdı:

“Olumsuzluklara girmedim. Fazla konuşacak yok. 40 dakika bile az.  Gezilerimizi konuştuk. Diyarbakır gezisini çok beğendi. Geliştirmemi tavsiye etti. Kadınlar ve gençlere destek olduğumu, kotalara uyulduğunu anlattım. Rakamları da gösterdim. Kırsal ilçelerimiz şey durumda, onun dışında yüksek çıktı. Ama kadın kotasını tutturamadık, yüzde 28’de kaldık, kırsal bölgelerin düşük olmasından dolayı. Oralarda kadınlar çok fazla politikaya giremiyor, ataerkil ailelerde sıkıntı oluyor. Kotayı onlar düşürüyor. Ama gençlik kotasını tutturduk. Orada bir sıkıntı yok. Kotalar güzel yani. Çok içime sindi. Çok güzel karşılıklı bir konuşma oldu.*

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.