Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye başkanları toplantısı sona erdi... Kılıçdaroğlu o mesajını yineledi

Belediye başkanları toplantısı sona erdi... Kılıçdaroğlu o mesajını yineledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelindeki belediye başkanlarıyla Ankara Bilkent Otel'de toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun toplantıda kongre konusunda hiç değinmediği öğrenilirken, belediye başkanı belirlenmesi sürecinde örgütlerin hiçbir etkisi olmayacağı mesajını yinelediği ifade edildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uzun uzun sohbet ettikleri dikkatlerden kaçmadı.  Belediye başkanları toplantısı sona erdi

  • Ege Postası
  • 22.11.2017 - 11:24

YAĞMURUYGUR/EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanlarıyla Ankara Bilkent Otel'de toplantı gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelindeki başkanlara İzmir'in kırsal kalkınmadaki başarısını örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısını açış konuşmasında CHP'li belediye başkanlarının sorumluluk bilinciyle çalıştığını ifade ederek AK Partili belediyelere kırsal sorunlarla ilgili ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını örnek gösterdi. 80 Milyon yurttaşa seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Bakın İzmir'e kırsalından hiçbir şikayet yok herkes hayatından çok memnun. Bursa'nın Büyükşehiri'ni bize verin bakın görün sorun kalıyor mu'" dedi.

Öğlen saatlerine kadar sürecek toplantıda açış konuşmasını yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlara, vatandaşların sorun çözmek için görev verdiğini hatırlatarak "Sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizde çözülmeyecek sorun yoktur. Akıl bilinçle üstesinden gelmeye çalışırız. Belediye başkanları olarak sizin sorumluluğunuz vatandaştan fazla. Size, bizim sorunumuzu çözün diye görev verdiler" dedi

Her kentin kendine özgü tarihi ve kültürel kimliği olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu başkanların bu kimlikten sorumlu olduğunu belirterek, "Her kentin bir kimliği var. Bazen kentin tarihinden kaynaklanır, Edirne, İstanbul, İzmir gibi. Bazen hem doğası, hem tarihinden kaynaklanır. Çoğu kez kentin dokusunda bu kimliği görürüz. Sizler, kentin kimliğine, tarihine kültürüne karşı sorumlu başkanlarsınız. CHP'li belediye başkanları bu bilinçle hareket ediyor. 80 milyon yurttaşıma sesleniyorum, bizim CHP'li belediye başkanları kendi kentlerinin kimliğine ve tarihine saygı duyarlar. Somut örnekler vermek mümkün Ankara Çankaya'da bir yapının fiyatı artıyorsa o zaman kentsel bütünsel zenginliğin arttığını görürsünüz.Bu görev kente saygının da gereğidir. Bireylere duyulan saygının görevidir"diye konuştu.

"RANTA TESLİM ETMİYORUZ"

İstanbul'a ihanet konusunu da gündeme getiren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li başkanların yönettiği belediyelerde ranta izin verilmediğini belirterek İzmir'i örnek verdi. Genel Başkan,"Bir kaç aydır İstanbul'a ihanet edildi mi edilmedi mi diye tartışıyoruz. En yetkili kişi çıktı nasıl ihanet edildiğini anlattı. Bütün sorunu büyük çıplaklıkla ortaya koydu. Biz yapsak eleştirirlerdi. Biz büyükşehir belediyelerimizde ranta teslime izin vermiyoruz. Kenti zenginleştirmek için her şeyi yapıyoruz.Bakın en büyük kent ormanı İzmir'de yüksek binalar yapabilirdik. Ama yapmadık, en büyük kent ormanını yaptık. Kentin tarihine saygı duyduğumuz için yapmadık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haber

İZMİR'E BAKIN...

Genel Başkan ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma planına da atıfta bulunarak "Bizim büyük kentlerimizde kırsalla kent arasında iş birliği var. Et, süt, çiçek, ağaç gerektiğinde kooperatiflerden alınıyor. Kentli ile kırsal arasında iş birliği yapılıyor. Bakın İzmir'e kırsalından hiç bir şikayet yok herkes hayatından çok memnun. Bursa'nın Büyükşehirini bize verin, bakın görün sorun kalıyor mu'" şeklinde konuştu.

TOPLANTI SONA ERDİ

CHP  Belediye Başkanları Toplantısı sona erdi. 50'ye yakın belediye başkanının net mesajlar verdiği ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun başkanları dikkatle dinleyerek notlar aldığı toplantıda Kılıçdaroğlu'nun kongre konusunda hiç konuşmadığı öğrenildi.

Öte yandan yerel seçimlerde belediye başkanı belirlenmesi sürecinde örgütlerin hiçbir etkisi olmayacağı mesajını yinelediği ifade edildi.

Toplantıda Başkan Kocaoğlu da söz aldı. Kocaoğlu'nun Türkiye'de ilk kez İzmir'de hizmete alınan 'Akıllı kent' sistemini anlatırken, bir de öneride bulundu. Kocaoğlu'nun belediye başkanlarının profesyonel spor kulüplerine karışmamasını amatör spor kulüplerini desteklemesini önerdi. 

Toplantı salonundan birlikte çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uzun uzun sohbet ettikleri dikkatlerden kaçmadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.