Dolar 32,4973
%0.15
Euro 34,7712
%0.14
Altın 2.490,190
%1.13
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den valiliğe sert tepki: Sizden icazet alacak değiliz

CHP’li Yücel’den valiliğe sert tepki: Sizden icazet alacak değiliz

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel İzmir Valiliği’nin depreme ilişkin belediye başkanları, muhtarlar ve kamu görevlilerinin açıklama yapmasını yasaklama kararına sert tepki gösterdi. Kararın içinin boş olduğunu belirten Yücel, “İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için  sizden icazet alacak değiliz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2020 - 12:09

EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, yeni bir karar ile deprem ile ilgili belediye başkanlarının, muhtarların ve diğer kamu görevlilerinin basın açıklaması yapması yasaklandı.

İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda yasağa gerekçe olarka şu ifadeler yer aldı; “Yaşanan hadiselerin ilk anında verilen ve teyitli olmayan bilgiler kamuoyunda yanlış anlaşılmalara, vatandaşlarımızda paniğe ve spekülasyona neden olduğunu, afetin yönetimini güçleştirdiğini, bu sebeplere afet bölgesinde kriz iletişiminin daha sağlıklı yürütülebilmesi açısından açıklamaların valiliklerimiz tarafından yapılmasını, belediye başkanlarımız, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerimiz tarafından basın yayın organlarına açıklama yapılmaması hususu bildirilmiştir.”

Valiliğin kararına ilk tepki ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi.

Yücel, yaptığı açıklamayla genelgenin içi boş bir genelge olduğunu belirtirken kendileri için yok hükmünde olduğunu belirtti.

Yücel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kriz yaşanır, konuşma! Hak çiğnenir adalet arama!Hırsızlık yapılır görmezden gel! Salgın olur vatandaşa yardım yapma! Bu zihniyetin son ürünü; İzmir’de deprem gerçeğini,İzmirliler için alınacak önlemleri ve yapılacak yardımları konuşmayı, belediye başkanlarımıza yasaklamak oldu.

Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru ya da bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz.

Bu genelge içi boş, devlet geleneğini ayaklar altına alan, zalimlik ve tek adamlık anlayışının bir ürünüdür ve bizler için yok hükmündedir. Belediye başkanlarımız İzmir için çalışmaya, konuşmaya ve gerçekleri paylaşmaya devam edecekler. İlgililere duyurulur!”

"BAŞKANLARIMIZIN KAOS YARATAN NE GİBİ BİR AÇIKLAMASI VAR"

İl Başkanı Yücel daha sonra bir açıklama daha yaparak, "Biz 'Belediye başkanları konuşmasın' genelgesini gündeme taşıdıktan sonra, Genelgenin çok önceden yayınlandığı açıklaması yapılarak, skandal hafifletilmeye çalışıldı.Doğrusu şudur ki, Genelge 9 Kasım 2020 tarihinde belediyelerimize gönderilmiştir. Daha önceden yayınlanmış olsa bile, genelgeyi İzmir için bugün kullanarak susturmaya çalıştığınız,  “Konuşmayın” dediğiniz belediye başkanlarımızın,kaos yaratan ne gibi bir açıklaması vardır ki,bu yazıyı belediyelerimize gönderdiniz. Neresinden bakarsanız  skandaldır,tahammülsüzlüktür,antidemokratiktir.Hafifletme,geçiştirme çabalarınız da ayıbınızı örtmez,tam aksine büyütür." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.