Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Özdemir'in tutuklanmasına sert tepki: Troller kurban istedi

CHP'li Yücel'den Özdemir'in tutuklanmasına sert tepki: Troller kurban istedi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Banu Özdemir’in tutuklanmasına ‘Troller kurban istedi’ diyerek sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2020 - 16:26

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in camilerden çalınan Çav Bella müziğinin görüntülerine paylaşması üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ‘Dini değerleri aşığılama’ suçlamasıyla tutuklanmasına İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sert tepki gösterdi.
 


Özdemir'in tutuklanması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu; Yücel; "Troller kurban istedi, daha cami provokasyonunun failleri bulunmadan, bu vahim durumu sadece sosyal medyadan paylaşan Banu Özdemir tutuklandı. İncinen maneviyatımızı sadece bu siber provokatörleri bularak onarabilirsiniz. Biz buradayız, bu işin peşini bırakmayacağız, provokasyondan medet umanların elini yine boşa çıkaracağız" dedi.

ÖZTRAK: AĞRI’DA DOMBRA ÇALINMIŞTI

CHP Genel Merkez Parti Sözcüsü Faik Öztrak da, “İzmir’de iki caminden müzik yayını yapıldı. Bakanlar ve son olarak Meclis Başkanı bunu köpürtme yarışına girdi. Bu makam provokasyonu köpürtme değil, itidal makamıdır. Daha önce Ağrı’da camiden Dombra çalınmıştı. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır” açıklamasında bulundu.

ÖZEL: KABUL EDİLEMEZ 

CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de açıklamasında, "Camiden müzik provokasyonunun sorumlularını ortaya çıkarmayıp, paylaşanı sırf CHP'li diye tutuklatan ucuz bir tezgah ile karşı karşıyayız. Tayyip Erdoğan'ın algı operasyonu için Adana'da Eren Yıldırım'ın, İzmir'de Banu Özdemir'in bayramı cezaevinde geçirmesi kabul edilemez!" ifadelerini kullandı.

BAYIR: SUÇLUYU YANLIŞ YERDE ARIYORSUNUZ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da yaptığı açıklamada kararı eleştirdi. Bayır, “ Adalet; keşke, Genel Başkanımızı yumruklamaya çalışan inek hırsızı Osman’a, Atatürk Düşmanı Fatih Tezcan'a, CHP'lileri tehdit eden AKP'li Mehmet Emin Göç’e, "Bizim aile 50 kişi götürür, liste yaptım" diyen Sevda Noyan için de işleseydi... Banu Özdemir bu provakosyonu hazırlayan ya da düzenleyen kişi değildir. Suçluyu yanlış yerde arıyorsunuz" diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de, "Camide yayını kim yaptı'
Ortada yok...
Banu Özdemir neden tutuklandı'
Troller istedi diye...
Köpürtenler kim'
Kutuplaşma yaratmak isteyenler..." diyerek tepkisini ortaya koydu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Aktroller saldırıyor, Saray talimatı veriyor, “hukuk” tutukluyor!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.