Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den çok sert İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hala utanmıyorlar!

CHP'li Yücel'den çok sert İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hala utanmıyorlar!

Türkiye iki gündür babası tarafından asılarak öldürülen 7 yaşındaki Dilan Karataş ile sevgili tarafından benzin dökülerek yakılan Merve Yerlitaş'ın vahşice katledilmelerini konuşuyor. Tam da bu sıralar kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için uygulanan İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılması gündem de. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medyadan açıklama yaparak, "Biz bu çağda kurduğumuz cümlelerden, bir çocuğun, bir kadının gördüğü zulme tanık olmaktan utanıyoruz; İstanbul Sözleşmesi'ni tartışanlar, kadını ötekileştirenler hala utanmıyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 13:33

EGEPOSTASI- Hatay'da, babası tarafından ağaca asılarak öldürülen 7 yaşındaki Dilan Karataş ile Ordu'da sevgilisi Soner Durgun tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan Merve Yerlitaş'ın ölümü akıllara yine kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesini getirdi.

İki olayda sosyal medyada büyük yankı buldu ve vatandaşlar çocuk ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Türkiye bu iki kan donduran olayı konuşurken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili çok sert açıklama yaptı.

"HALA UTANMIYORLAR"

Yücel sosyal medyadan, "DilanKarataş 7 yaşında babası tarafından asılarak, Merve Yeşiltaş 31 yaşında yakılarak katlediliyor.  Biz bu çağda kurduğumuz cümlelerden, bir çocuğun, bir kadının gördüğü zulme tanık olmaktan utanıyoruz; İstanbul Sözleşmesi'ni tartışanlar, kadını ötekileştirenler hala utanmıyor" diye yazdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.