Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den Bakan Kurum’a ‘Ortak Akıl’ eleştirisi: Samimiyetsizliğin somut ifadesi

CHP’li Yücel’den Bakan Kurum’a ‘Ortak Akıl’ eleştirisi: Samimiyetsizliğin somut ifadesi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve depremin her yönüyle ele alınacağ “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması”na davet edilmelerine rağmen katılmamalarını eleştirdi.  Bakan ve Vali’nin çalıştaya katılmamasının bugüne kadar söyledikleriyle çeliştiğini belirten Yücel, “Toplantıya katılmamaları samimiyetsizliğin somut bir ifadesidir” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 10:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim Cuma günü 6.9 şiddetinde depremle sarsıldı. 115 kişi hayatını kaybettiği depremde bin 35 kişi yaralandı. Deprem nedeniyle İzmir genelinde 17 bina yıkılırken 176 bina ağır hasar aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Olası bir depremde yaşanacak yıkımı ve acıları azaltmak adına depremin her boyutuyla ele alınacağı “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” dün İzmir Fuar’da başlamıştı.

Çalıştaya yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen, deprem uzmanı, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, meslek örgütlerinin temsilcileri, kamu kurumları temsilcileri, bilim insanları ve siyasiler katılırken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu programa konuşmacı olarak davet edilmelerine rağmen katılım sağlamamışlardı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin Egepostası’na yaptığı açıklamada Vali Köşger, Bakan Kurum ve Güllüoğlu’nun programa katılmamalarını samimiyetsizliğin somut ifadesi olduğunu söyledi.

“ÜZÜNTÜ VE KAYGI VERİCİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın deprem olduğu günden itibaren konunun en önemli paydaşlarını dışarıda bıraktığını belirten Başkan Yücel, “İşin başından beri bütün insiyatifi ve kontrolü elinde tutmaya çalışan, sürecin asıl sahibi olması gereken mimarları, inşaat mühendislerini, odaları bu sürecin dışında tutan Bakanlık, ,Büyükşehir Belediyemizin İzmir’in hatta Türkiye’nin sorunu olan deprem konusunda yapmış olduğu çalıştaya katılmadı. Bir temsilci de göndermediler. Ne Vali katıldı ne Bakan katıldı. Bu olayı ne kadar önemsediklerinin ne kadar sahiplendiklerinin ya da bu sürecin yönetilmesi konusunda ne kadar samimi olduklarının göstergesi. Açıkçası üzüntü ve kaygı verici” dedi.

“BİLİM İNSANLARININ DİNLENMESİ GEREKİYOR”

Bakan Kurum’ın yaptığı açıklamalarda birliktelik mesajı verdiğini hatırlatan Yücel, “Ortada bir çelişki de var bir samimiyetsizlik de var bir tutarsızlık da var. Burada asıl söz söylemesi gereken ve bir önlem alınacaksa veya önümüzdeki süreçte benzer bir facia yaşanmaması ya da yaşanırsa bu kadar ağır sonuçların yaşanmaması için asıl dinlenmesi gereken bilim insanları, mühendisler, mimarlar ve jeologlardır. Deprem konusunda akademik ve pratik bilgisi olan bilim insanların dinlenmesi gerekiyor. Toplantıya katılmamaları samimiyetsizliğin somut bir ifadesidir” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.