Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Sizin duruşunuza bir isim koymak zor

CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Sizin duruşunuza bir isim koymak zor

İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü için belirlenen alanın planlarına Karabağlar Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararına sert tepki gösteren AK Partili Kaya'ya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Yücel, "İzmir halkını böyle ucuz çarpıtmalarla kandıramayacağınızı artık öğrenin" dedi. Yücel'in açıklamasına Twitter'dan yanıt veren AK Partili Kaya "Anlaşıldı Sn. @avdenizyucel yarın, size hukuk, belediye başkanınıza da planlama dersi vereceğiz. Görüşmek üzere..." dedi. Üniversite tartışmasına İl Başkanı da dahil oldu

  • Ege Postası
  • 27.02.2020 - 20:28

EGEPOSTASI- İzmir Demokrasi Üniversitesi için Uzundere’de ayrılan 80 hektarlık arazinin tamamının eğitim amaçlı kullanılmasını talep eden ve bu nedenle 42 hektarını konuta açma amacıyla hazırlanan imar planlarına karşı çıkarak yargıya taşıyan Karabağlar Belediyesi İzmir 1. İdare Mahkemesi'nde görülen davayı kazandı. 

Karabağlar Belediye Başkanlığı tarafından açılan dava sonucunda yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Kararın ardından Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi.

Sosyal medyadan açıklama yapan İl Başkanı Yücel, "Sayın Atilla Kaya, 
1-İzmir halkını böyle ucuz çarpıtmalarla kandıramayacağınızı artık öğrenin. 

2-Gerçek şu ki; Karabağlar belediyemiz, Üniversite yapımı için ayrılan araziyi bölmenize ve konut alanı olarak değiştirmenize karşı açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. 

3-Karar, üniversite alanı için ayrılan arazinin bölünmesine ve konut yapılmasına karşı alınmıştır. Dava sonucu Üniversite yapılacak alan korunduğu gibi, arazinin tamamına üniversite yapılabilecektir.

4-Deprem toplanma alanlarına gökdelen diken AKP kafasının, üniversite için ayrılan alana da göz dikmiş olması bizleri şaşırttı m? Hayır!

5-Sayın Atilla Kaya arazinin tamamına Villa, Gökdelen, AVM değil de, Üniversite yapılması için Karabağlar belediyemizin verdiği mücadeleden neden bu kadar rahatsız oldu bilmiyoruz. 

6-Ama şunu iyi biliyoruz ki, siz ağzınızı da bozsanız, hakaret de etseniz belediyelerimiz İzmirlinin malını sizden korumaya, ranta peşkeş çekilmesini engellemeye devam edecek. Sizin duruşunuza bir isim koymak zor ama bizim duruşumuza “İzmir duruşu”deniyor."

KAYA'DAN YÜCEL'E YANIT 

Yücel'in açıklamasına Twitter hesabından yanıt veren AK Partili Kaya "Anlaşıldı Sn. @avdenizyucel yarın, size hukuk, belediye başkanınıza da planlama dersi vereceğiz. Görüşmek üzere..." dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.