Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden Soyer'e 'barış' desteği

CHP'li vekillerden Soyer'e 'barış' desteği

CHP’li vekillerden Tunç Soyer’in ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ açıklamalarına destek geldi. CHP'li vekillerden Soyer'e destek

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 16:23

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 33 askerimizin Suriye’de şehit olması sonrası verdiği barış mesajını, İzmir’in Bahar Kalkanı operasyonunda bir şehit daha vermesi sonrası Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ mesajı üzerinden yinelemişti. Barış mesajına AK Partili Hızal sert tepki gösterirken CHP’li vekillerden Başkan Soyer’e destek geldi. 

Egepostası’na konuşan CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ile Atila Sertel, AK Partili Hızal’ın ‘cahilce açıklamalar’ diyerek sert eleştirilerde bulunduğu Başkan Soyer’e destek verdi.


‘ÇÜNKÜ BİZ BARIŞTAN YANAYIZ’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’i İzmir birliklerinde görev yapan erbaş ve erler için ücretsiz taşıma kararını kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP’li Atila Sertel Diğer illere de örnek olmasını diliyorum. Türkiye’nin yaşadığı büyük sıkıntıları, acıları ve şehitlerimizden duyduğumuz acıyı gerçekten anlatmak mümkün değil; ama bir gerçek var ki Mustafa Kemal Atatürk çizgisinden çıkanların, ülkemizin başını derde sokanların sonunun ilk seçimde geleceğine inanan bir insanım. Mustafa Kemal Atatürk bize “Yurtta sulh cihanda sulh” demiştir. Bizim ülkemize yönelik bir saldırı olursa amenna topyekün karşı koymayı hepimiz ama hepimiz ölmeye hazır olduğumuzu ifade ederiz; ama sayın genel başkanımızın söylediği “Millet İttifakı’nda şehitler tepesi boş kalacak” sözüne aynen katılıyorum. Çünkü biz barıştan yanayız, biz sulhtan yanayız. Komşularımızla iyi ilişkiler kurmaktan yanayız. Bizim yurdumuza yönelik bir saldırı söz konusu olursa hep birlikte savaşalım; ama başka ülkelerde savaş aramanın, başka ülkelerde askerlerimizi şehit ettirmenin ve onların üzerinden politika yapmanın artık son derece kötü olduğunu bütün toplum kabul ediyor. Özellikle şunun altını çiziyorum; garibanların çocukları şehit olurken kendi çocuklarını çürük raporuyla, bankadan aldıkları dekontlarla askere göndermeyenlerin bu konuda edebiyat yapmaya hiç haklarının olmadığını düşünüyorum. Sayın Tunç Soyer’in söylediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh”.

‘YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ TEMEL FELSEFEMİZDİR’
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise şunları söyledi: “İdlib’te şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Acımız çok büyük, günler var ki milletimizin gözüne uyku girmedi. İdlib konusunda partimizin ve Sayın Genel Başkanımızın görüşleri gayet açık ve nettir. Partimizin bugüne kadar yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verildiğini görüyoruz. İdlib’in ülkemiz için bir güvenlik tehdidi haline gelmesi, AKP’nin izlemiş olduğu yanlış politikaların bir sonucudur. Türkiye, dünyanın en stratejik yerlerinden birinde bulunmaktadır. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bölgesinin en güçlü ve saygın ülkesidir.  Egemen devletlerin öteden beri bölgemizde izlediği politikalar bilinmektedir.  Türkiye bu politikaların, oynanan bu kirli oyunun bir parçası olmamalıdır.  CHP hiçbir zaman demokrasiden ödün veren rejimleri savunmadı. Nerede bir insan hakları sorunu varsa bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdi. Suriye’de yaşanan sorunları da asla göz ardı etmedi.  Bir Mehmetçiğin canı İdlib’ten de değerlidir Suriye’den de. Bölgemizde savaş istemiyoruz, komşumuzda savaş olsun istemiyoruz. Türkiye’nin içişlerine kimsenin karışmasına izin vermeyeceğimiz gibi başka devletlerin içişlerine karışma hakkımız da yoktur.   Bizim vatan ve bayrak sevgimiz lafla değildir. Bunu sorgulamak isteyenler 1974 Barış Harekatı’na bakmalıdırlar. Türkiye olağanüstü günlerden geçti. Olup bitenler karşısında meclisi toplantıya çağrımız bile karşılık bulmadı. Gazi meclis toplanmalı ve bu olağanüstü durumu ertesi gün görüşmeliydi. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş ülkemizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Atatürk'ün “'Yurtta barış, dünyada barış” sözü her zaman temel felsefemizdir. O’nun açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.