Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden Çeşme çıkarması

CHP'li vekillerden Çeşme çıkarması

İzmir'in Çeşme ilçesine gelerek parti binasını ziyaret eden CHP'li 6 milletvekili, 2019 yılındaki seçimler için birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 30.12.2017 - 16:16

CHP İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Murat Bakan, Musa Çam ve Tacettin Bayır, kongrenin ardından yenilenen CHP Çeşme İlçe Örgütü'nü, Çeşme çarşısındaki yeni ilçe binasında ziyaret ederek, başarılar diledi. Milletvekillerini CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Şeniz İridere, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Oğuz Yanar ve partililer karşıladı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisinin Cumhuriyet'in yüzüncü yılı olan 2023'te ülkeyi adım adım rejim değişikliğine götürmek istediğini öne sürdü. Birlik ve beraberlik içerisinde, 2019 seçimlerine hazırlanacaklarını anlatan Çam, "Yeni bir yıla giriyoruz. 2016 ve 2017 yılı çok sıkıntılı geçti. Bir Fethullah darbesi ile karşı karşıya kaldık. FETÖ, dünden bugüne buraya gelmedi. 15 yılda, bizzat devlet kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmiş olan bir cemaat örgütlenmesidir. Onlar tasfiye edilirken, devletin kurumları, başka cemaatlerin işgaline giriyor. En son müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile ülkenin nereye gittiğini hep birlikte izliyoruz. Tarihi görevimiz ve sorumluluğumuz var. Bunu hep birlikte yerine getireceğiz" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da konuşmasında 2019 yılında yapılacak olan seçimlerden en önemlisinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu savunarak, "Çünkü şu anda TBMM üyelerini bypass ettiler. Bütçe görüşmelerini bitirdik, uçağa bindik, KHK'ları açıkladılar. Yani Cumhurbaşkanı, Meclis'i yok sayarak istediğini yapıyor. Bu nedenle, geçmişe baktığımızda, bir Ekmeleddin vakasına düşmeden, düzgün, sosyal demokrat, Atatürkçü, laik bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyacımız var. Çünkü partimiz iktidar olsa bile Cumhurbaşkanı Erdoğan orada durduğu sürece bir şey ifade etmiyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nı değiştirmemiz gerekiyor. Artı oylar getirecek yeni yöntemler bulmak zorundayız. Bunu başaramazsak, 2019 yılından sonra kimse bu ülkede sandık beklemesin. Bütün Türkiye'yi İzmir gibi yapmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

"KADININ SİYASİ AKTÖR OLMASINI SAVUNUYORUZ"

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de CHP'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin mücadeleyi ortak olarak sürdürmesi olduğunu savundu. Böke, "Bugün Türkiye'de AKP ve Saray rejiminin kurduğu siyaset ve esasında yaptığı karşı devrim, kadın üzerindeki siyasetle çok somutlaşıyor. Kadın ile erkeği eşit görmeyen anlayışın karşısında, kadın ve erkeği eşit gören siyaset, kadını sadece aile içindeki rolü ile tarif eden saray siyasetine karşı, kadının insan olması vasfından kaynaklı bir siyasi aktör olmasını savunuyoruz. Bununla beraber sosyal yardımları, sosyal politikanın tek aracı olarak gören ve onu da kadınlar üzerinden siyasete döken AKP'nin saray rejimine karşı sosyal politikalarını yeniden uygulayan bir sosyal demokrat siyasete ihtiyacımız var. Kadınların da bunun başını çekeceği çok aşikar. Çünkü en çok kaybeden kadınlar. Bu karanlığa karşı mücadelenin içerisinde, cesaretle bu mücadeleye ortak olun" diye konuştu.

CHP İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları'nın yeni yöneticileri ile de tanışan CHP İzmir Milletvekilleri, toplu fotoğraf çekiminin ardından Çeşme'den ayrıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.