Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekilden bomba İzmir iddiası: 'AK Parti Büyükşehir'e aday göstermeyecek'

CHP’li vekilden bomba İzmir iddiası: 'AK Parti Büyükşehir'e aday göstermeyecek'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasındaki gerçekleşecek olan ittifakın İzmir’i de kapsayan 8 büyükşehirde AK Parti yerine MHP’den adayların gösterilmesi iddiası kulisleri hareketlendirdi. CHP’li vekilden bomba İzmir iddiası:

  • Ege Postası
  • 12.02.2018 - 14:06

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın açıkladığı iddiaya göre AK Parti ve MHP yöneticileri arasında 8 büyükşehirde başkan adaylarının MHP’den olması gerektiği yönünde pazarlıklar yapıldı.

MHP İZMİR’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERECEK İDDİASI

CHP’li vekilin iddiasına göre,  MHP, AK Parti’den Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Bilecik, İzmir gibi 8 kentin belediye başkanlığını istedi. AK Parti ise 8 yerine 6 büyükşehiri MHP’ye verebileceğini belirtti.

YARKADAŞ: İZMİR’DE AKP ADAY ÇIKARMAYAK

İstanbul Milletvekili pazarlığın uzlaşmayla sonuçlanması durumunda AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Bilecik gibi kentlerde aday göstermeyeceğini iddia ederek, “Muhtemelen bu kentlerde AKP’nin adayı olmayacak yerel seçimlerde. Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları olacak. Yani İzmir’de AKP aday çıkarmayacak, bunun yerine Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkaracak. Adana’da AKP aday çıkarmayacak, Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkaracak. Niy? Çünkü; AKP’nin, MHP’nin yüzde 3’lük, 4’lük, 5’lik artık her ne kadarsa o oya ihtiyacı var. Devlet Bahçeli, AKP’ye istediği her şeyi yaptırabilme gücüne sahip. Nede? Yüzde 50+1’le. Şimdi düşünün. Hemen geriye dön. Ne old? Devlet Bahçeli, bir sabah kalktık, başkanlık sistemini ortaya attı ve 50+1 geldi. AKP ve Tayyip Erdoğan buna hiçbir şey diyemedi ve o kulvara girmek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

NECAT KARATAŞ: NETLEŞMEYEN BİR İDDİA, DEĞERLENDİRME YAPAMAYIZ

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partisinin genel başkanlığında alınacak kararlara uyacaklarını ancak net olmayan bir durum hakkında değerlendirme yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Karataş, “Parti genel merkezi genel başkanın başkanlığında bu tip kararlar alırsa teşkilat buna uyar. Netleşmeyen bir durum hakkında konuşamayız. Bu bir iddia” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.