Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekilden acı rapor

CHP'li vekilden acı rapor

CHP’nin Foça’daki Danışma Kurulu’nda konuşan İzmir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, partisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin 46 ilde olmadığını belirten Purçu, “Biz o illeri düzeltemezsek, kimse hayal kurmasın” dedi. İzmirli vekilin gözünden acı CHP tespitleri

  • Ege Postası
  • 30.09.2016 - 13:39

EGEPOSTASI -  CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye gezilerinde karşılaştığı tabloyu ve CHP’ye bakışı, Foça’daki Danışma Kurulu’nda dile getirdi. Bir Erzurum ziyaretinde, kendisinin CHP milletvekili olduğunu öğrenen vatandaşların, sandalyelerini alıp hızla yanından uzaklaştığını söyleyen Purçu, İzmir’in başarısını ise “Valisinden kaymakamına, bütün devlet kurumlarının AKP teşkilatı gibi çalıştığı bir kentte birinci çıkıyoruz. İzmirlileri kutlamak lazım” sözleriyle dile getirdi. Purçu, 46 ilde CHP’nin olmadığını da belirtti, kimi kentlerde kadın, kimilerinde gençlik teşkilatları bulunmadığını vurguladı.

Konuşmasında CHP’nin 81 ilin 46’sında hiç olmadığını, bunun nedenini gözleriyle görmek için Çankırı’dan Erzurum’a, Erzincan’dan Kastamonu’ya bir çok kenti dolaştığını anlatan Purçu, “Oralarda CHP’li olmak suç. Bizi dinsiz bir parti olarak görüyorlar. CHP’liysen dışlanıyorsun, itiliyorsun. İzmirli bir milletvekili olarak İzmir’de hangi oylara sahibiz. İzmirlileri gerçekten kutlamak lazım. İmkansızlıklarla mücadele ederek, valisine, kaymakamına, bütün devlet kurumlarının AKP teşkilatı gibi çalıştığı bir kentte birinci çıkıyoruz. Ama işte İzmir ile olmuyor. Bizim o 46 ilde, Şırnak’ta, Bitlis’te aldığımız o yüzde 2.5’lar, yüzde 1.2’leri en az yüzde 10’a çekmemiz lazım. Biz 35 ilde yüzde 25 oy alıyoruz. Her girdiğimiz seçimi İzmir seviyesine getirmemiz gerekiyor ki iktidar olalım. Zorluyoruz, 35 ilden aldığımız bu kadar. Diğer illerde niye yokuz. Gidip aylarca orada mı kalacağız, bir sistem mi kuracağız, ne yapacaksak orada yapmamız lazım. Türkiye’nin en eski partisiyiz. Ülkenin belkemiğiyiz. İnsani değerleri, demokrasi, barış, kardeşliği özümsemiş bir partiyiz. Oradakiler bizi orada böyle bilmiyor. Erzurum Aşkale’ye gittim. Beni bakan sandılar. Bakan değilim, CHP İzmir milletvekiliyim dedim. Dediğim anda, bütün sandalyeler yanımdan kalktı gitti. Ben sandalyeyle peşlerinden gidiyorum, onlar yine gidiyor. Niye kaçıyorsunuz dedim, siz CHP’lisiniz dediler. Dinsiz partisiniz dediler. Biz öyle değiliz. Biz bütün dinlere eşit mesafede bakan, saygı duyan, özgürlüklere saygı duyan bir partiyiz. Herkesin dinine saygılıyız. Müslümanız elhamdülillah, vecibelerini gizli olarak yerine getiririz, din kardeşiyiz dedik. Çankırı’da muhtarları köylüleri topladık. Hacizden, borçtan yakındılar, ama iktidara verdikleri oy oranları yüzde 62, yüzde 67. Dert, borç içindesin, ama oy vermişsin. Bize niye vermedin dedik. Yine aynı yanıtla karşılaştık” dedi.

'BENİ BİR DAHA VEKİL YAPMAYIN'

CHP’nin bu kentlerde yanlış tanındığını, oralara gidenlerin, CHP’yi kötüleyerek politika yaptığını anlatan Purçu, bu tabloyu Genel Başkan ile de paylaştığını belirtti. Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel başkanıma söyledim. En az oy aldığımız Şırnak. Her ayın bir haftası oraya gideyim dedim. 1.2’yi, yüzde 10’a çekmezsem, beni bir daha milletvekili yapmayın dedim. Bizim bunu yapmamız lazım. Bizi tanımadıkları için daha kötü oylar alacağız diye korkuyorum. Oraya gidince üzülüyorum, İzmir’e gelince kendime geliyorum. Bir yere gittim, kadın kolları yok, diğerinde gençlik kolları yok. Bir yerde, nerede kadın kolları dedim. Zar zor bir abla geldi yaşlı. İzmir’e gidince bütün kadınlar kavga ediyor, çalışacağım diye. Ablayı zor getirmişler.  Kimse kusura bakmasın, biz o 46’yı düzeltmezsek, kimse hayal kurmasın. Biz orada çalışacağız. Umutsuz anlarda nasıl başarıya gidilir ben çok iyi bilirim. Karanlık, kötü günlerden o ışığı nasıl görürsün de, nasıl başarılı olursun, ben bilirim. CHP iktidar olacaktır. Türkiye’nin kurtuluşu biziz. Özgürlük ondadır, barış ondadır, insanlık ondadır, bizdedir. Bunu İç Anadolu’ya, Karadeniz’e anlatmadan iktidar olma şansımız yok. Biz iktidar olacağız ve ömür boyu iktidardan düşmeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.