Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekilden 24 Haziran çıkışı: 'Bedeli ödenmeli'

CHP'li vekilden 24 Haziran çıkışı: 'Bedeli ödenmeli'

24 CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 24 Haziran seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'li vekilden 24 Haziran çıkışı

  • Ege Postası
  • 15.07.2018 - 14:19

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-50 bin sadığın sahada boş bırakıldığı iddialarını da yalanlayan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Hayır. Sahada hiç olmadığımız kadar güçlüydük. Yaklaşık 400 bin sandık görevlisi YSK’ya bildirildi. Elbette ki sandığa gitmeyen, sandıktan baskıyla uzaklaştırılan, darp edilen görevliler olmuştur. Bu iddiayı ortaya atanlar keşke Erzurum, Şanlıurfa gibi illerde  bizlere eşlik etselerdi” diye konuştu.

ONCA EMEK HEBA OLDU, HAYAL KIRIKLIĞI ÇOK BÜYÜK OLDU

Adil Seçim Platformu’ndaki teknik aksaklık nedeniyle sahadaki emeklerinin heba olduğunu, halkın büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden CHP’li Milletvekili Çelebi, ortaya çıkan güven sorununu gidermek için ‘hesap vermenin’ gerekli olduğuna vurgu yaptı.

ORTADA ÖNEMLİ BİR SORUN VAR, BEDELİ NEYSE ÖDENMESİ GEREKİR

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ortada önemli bir sorun olduğunu ve bedelinin ödenmesi gerektiğini de vurgulayarak, isim vermeden genel merkez yöneticilerini eleştirdi: “Organizasyonda veriler Adil Seçim Platformu’nun mobil uygulaması üzerinden CHP Genel Merkezi’ne aktarılacaktı. Mobil uygulamayı CHP olarak bizim ekiplerimiz yaptı. Fakat verilerin akacağı ve toplanacağı mobil uygulama çalışmadı. Sahada sağlanan başarı Adil Seçim Platformu’ndaki teknik aksaklıklar yüzünden gölgelendi. Onca emek heba oldu. Seçim gecesi halk bilgisiz kaldı. Halkın üzüntüsü ve hayal kırıklığı çok büyük oldu. Ben de çok üzgünüm. Ortada önemli bir sorun var. Bedeli neyse ödenmesi gerekiyor. Sorumluluk makamında olanların başarısız olunca koltuğa yapışmaması lazım. Güven sorununu gidermek ve umutları yeniden yeşertebilmek için hesap vermek gereklidir.”

KOMİSYON KURULUP DURUM SORGULANMALI, YOKSA SEÇMENİ SANDIĞA GÖTÜRMEDE ZORLANACAĞIZ

Egepostası'na konuşan CHP İzmir Milletvekili Çelebi, uygulamanın çalışmaması nedeniyle halkta ve seçmende güvensizlik oluştuğuna dikkatleri çekerek, ayrı bir komisyon kurularak durum ve sürecin raporlaştırılmasının şart olduğunu, bunun yapılmaması durumunda bir sonraki seçimde seçmeni sandığa götürmede zorlanılacağını sözlerine ekledi:

“Sorun çalışmaması. Uygulamanın çalışılmaması. Halka söz verilmiş olmasına rağmen çalışmamasının bedeli olmalı. Teknik tarafta benim sorumluluğum yoktu. Bu işin teknik sorumluları bir an evvel komisyon nezaretinde sorgulanmalı, durum ve süreç raporlaştırılmalı. Aksi takdirde seçmeni sandığa götürmede zorlanacağız. Bunu telafi edecek tedbirler mutlaka alınmalı. Umudu tekrar yaratabilmenin yolu hesap verilebilirlikten geçer. PM’ye tenik rapor önerimiz oldu. Hazırlanıyor o rapor. Kamuoyuna açıklanacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.