Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Tekin: CHP iktidarında tablo değişecek

CHP'li Tekin: CHP iktidarında tablo değişecek

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Kadıköy'de kurulan Salı Pazarı esnafını ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 06:42

Pazarda bulunan esnaf standlarını teker teker gezen  Gürsel Tekin esnaf ile uzun uzun sohbet etti.  Esnaf ile sohbet ederek sorunlarını dileyen Tekin, bir yandan da pazardaki fiyatları inceledi. Özellikle son zamlardan sonra artış gösteren temel gıda fiyatlarını yakından takip eden CHP'li Tekin,  son dönemlerde yaşanan artışlara dikkat çekerek, "AKP iktidarı malesef vatandaşı açlığa mahkum etmiştir. Bu pazardaki fiyatlar bunun kanıtıdır. Böylesi bir zam olmaz. CHP iktidarında bu tablo değişecek" dedi.

İstanbul Kadıköy'de Salı Pazarı esnafı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Gürsel Tekin, esnafla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret sonrası YURT'a konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek için böylesi bir ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti. 

"AKP İKTİDARI VATANDAŞI AÇLIĞA MAHKUM ETMİŞTİR"

Gıda fiyatları karşısında vatandaşın alım gücünün olmadığına dikkat çeken Tekin, "Bugün burada esnaf ile biraraya geldik. Bu ziyaret beni son derece mutlu etti. Tabi burada dikkatimi çeken ise pazardaki fiyat artışları oldu. Mesela peynirin kilosu 20 TL, zeytinin kilosu 28 TL, patatesin kilosu 2 TL, soğanın kilosu 2 TL yağın kilosu ise 32 TL. Yani bu fiyatlar ışığında 5 kişilik bir ailenin toplam gideri 2.520 TL. Bakın bu rakam sadece temel gıda maddesi. Bu toplam fiyatın içinde meyve yok, sebze yok, temizlik yok, kira yok. Bu tablo karşısında vatandaş ne yapsın. Asgari ücret ile geçinen vatandaşlar nasıl geçimlerini sağlasın. AKP iktidarı malesef vatandaşı açlığa mahkum etmiştir. Bu pazardaki fiyatlar bunun kanıtıdır. Böylesi bir zam olmaz. CHP iktidarında bu tablo değişecek. Bu değişime inanıyoruz. Ben hep alanlarda olacağım, halkın, esnafın, üreticinin ,işçinin yanında olacağım. Birlikte bu karanlık tabloya son vereceğiz. Buna yürekten inanıyorum" şeklide konuştu. Tekin, ziyaret sonrası pazardan mutlu ayrıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.