Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Soylu'dan parti içi mesaj seli!

CHP'li Soylu'dan parti içi mesaj seli!

CHP'de parti içi öneri, eleştiri ve çıkışlarıyla dikkat çeken Birol Soylu, Radyo Ege Postası'nda önemli mesajlar verdi. Soylu, parti içi özeleştiri yaptı, " AK Parti'nin bu kadar güçlü olmasının suçlusu biziz" dedi. "AK Parti'nin bu kadar güçlü olmasının suçlusu biziz"

  • Ege Postası
  • 16.01.2017 - 12:43

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı, Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı Birol Soylu, Radyo Ege Postası'nda parti içi önemli mesajlar verdi.

İşte Soylu'nun programda konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

REFERANDUMDAN UMUTLUYUM

"Referandum sonucunda halkın vereceği karardan umutluyum. Ancak adil yarış olacağını düşünmüyorum. MHP tabanının büyük bölümünün Genel Başkanları gibi düşünmediğini düşünüyorum. 

AK PARTİ'NİN GÜÇLÜ OLMASININ SUÇLUSU BİZİZ

Sol'un olmazsa olmazı özeleştiri ve eleştiri. Bizde özeleştiri diye bir şey yok. Bugün AK Parti'nin bu kadar güçlü olmasının suçlusu biziz. AK Parti'nin başarısından çok bizim başarısızlığımız. Kendi içimizde birbirimizle olan hesaplaşmalarımız, kavgalarımız AK Parti'nin bu kadar güçlü olmasını sağlıyor.

İDEOLOJİK KAVGAYA SARILMAMIZ GEREK

Bizim bir an önce kendi kimliğimize bürünmemiz lazım. Bizim kavgamız ideolojik kavga. Biz ideolojik davanın içindeyiz. Türkiye'de en büyük kavga laiklik üzerinde kurgulanmaya başladı.Ne duruma geldiğimizin kanıtı. Türkiye'de sol yok edilmeye çalışılıyor. Onun için ideolojik kavgaya sarılmamız gerek. Sen ben kavgasını bırakmamız gerek. Et tırnak gibi olmalıyız. Bizim bir tane kavgamız var. Ülkenin kurtuluş kavgası...

İÇİMİZDE ARINMALIYIZ

Önce içimizde arınmalıyız. İç meselelerimizi çözemediğimiz için iktidar olamıyoruz Türkiye'nin kurtuluş reçetesi CHP'nin kurtuluş reçetesinden geçiyor. 

ENERJİYİ FAŞİZME KARŞI KULLANIN

Önümüzde referandum var. İlçe başkanları lütfen bütün enerjinizi savaşınızı postallarının altında kıvrandığımız faşizme karşı verin. Parti suçu işleyenleri, affedelim demeyelim ama bizim önceliğimiz başka. İlerleyen aylarda da dosyalar gönderilebilir. Disiplin kurulları partinin vicdanıdır. Disiplin kurulunun görevi partini ve partilinin hak ve çıkarlarını korumaktır. Onun için adaletli olmalıdır. Disiplin kurulları birilerinin maşası olmamalı. Disiplin kurulları dosya gelince bakmama şansına sahip değil. Dolayısıyla iç hesaplaşmaların bir malzemesi olarak görülürse kurullar amacından sapar. Bizim dönemimizde atmadığımız isimler onların atılmasını isteyenlerle sarmaş dolaş. Bu bizi mutlu ediyor.

İZMİR'DE HALK BİZDEN ÖNDE

İzmir'de halk bizden önde. Parti örgütü, yönetimler halkın kuyruğuna takılmış gidiyoruz. İzmir'deki başarı İzmir'in yapısından kaynaklanıyor. Halk bilinçli. Dolayısıyla parti örgütümüzde halkın kuyruğuna takılmış gidiyor. Ne zaman örgüt halkın önüne geçip liderlik yapabilir, milyonları sokağa dökebilirse o zaman olur. Yakın zamanda il başkanı '1 milyon insan toplayacağım' dedi, alana 300-500 kişi toplandı. 

KUŞ KADAR BEYNİMİZ YOK MU!

Kuşlar göçerken önde bir kuş vardır. Yorulur bir arkadakiyle değişir. Bizde öyle bir şey yok. Sürekli uçacak. Yok böyle bir şey...Bunu kuşlar düşünüyordu bizim kuş kadar beynimiz yok mu. Biz niye düşünemiyoruz. Biz niye nöbet değişimi yapamıyoruz. 

AZİZ BEY YORULDU

Kendi fikrime göre Aziz Bey'in( Kocaoğlu) devam etmemesinden yanayım. Ama kenara atılmamalı. Ağabeyliğinden tecrübelerinden yararlanılmalı. Yüksel Çakmur'a diğerlerine yapılanlar yapılmamalı. Ben yaşı itibariyle yorulduğunu düşünüyorum. Ayıp bir şey değil. Biz de değişik bir şey. Oturan kalkamıyor. 

ALANDA ŞEREFSİZ VERENDE ŞEREFSİZ

Ben yerel seçimlerde aday adayıydım. Partimin diğer adayları ve mevcut başkan hakkında konuşmadım. Sadece projelerimi ortaya koydum. Başka yerlere de daha sonra aday olmadım. Tek hedefim vardı. Aday adayları böyle olmalı. Seçim bitti bana vatandaş  'sen para vermedin ondan aday olamadın' dedi. Çok kötü biür algı... CHP'li paraya tenezzül etmez.Etmemeli. Ben buna inanmak istemiyorum. Söyledim. Öyle bir şey varsa. alanda şerefsiz verende şerefsiz. Bu şerefsizlerin bünyemizde olduğuna inanmıyorum." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.