Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sındır'dan Ekrem Oran'a tam destek

CHP'li Sındır'dan Ekrem Oran'a tam destek

CHP eski Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Çeşme, 'Bizim Eko'yu başkan yapacak. Dürüst, geçmişi tertemiz, alnı ak, başı dimdik, ailesiyle, iş yaşamıyla, sosyal yaşamıyla bugünlere kadar gelmiş Eko'yu ve onunla beraber Meclis Üyelerini seçeceksiniz. Eko'dan hiçbir tereddütümüz yok" dedi.  CHP'li Sındır'dan Ekrem Oran'a tam destek

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 13:58

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın, Reisdere TOKİ seçim ofisi önünde düzenlediği seçim toplantısına katılan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı kimliğini bir kenara bırakarak AKP'nin Genel Başkanı diyorum, ne zaman televizyonu açsanız, karşınızda görüyorsunuz. Sabah, öğle, akşam, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve kendisine muhalif olan herkese, kin ve nefret söylemiyle, öfke kusan, hakaret ve iftiralarla dolu sözleriyle televizyon ekranında karşınıza geliyor. Bundan bıktık, usandık" diye konuştu.

"PKK'lı diye ilan ettikleri Meclis Üyesi adayları hakkında bir dava bile yok"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Belediye Meclis Üyeleri adayları arasında bir çok PKK'lı terörist olduğu sözlerine de tepki gösteren Sındır, "Bu Belediye Meclis Üyesi adaylarının tamamı, İlçe ve İl Seçim Kurulları'nın kontrollerinden geçti ve tamamı Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylandı. Örneğin, İzmir'den Belediye Meclis Üyeliği'ne aday olmuş bir abimiz var. 1967 yılında, öğrencilik döneminde, doğu toplantısı yaptı diye fişlenmiş. Yine aynı yıl, Mardinliler Derneği'ne üye oldu diye fişlenmiş. O yıllarda ne terör, ne PKK var. Şimdi bu abimizi, PKK terör örgütüyle işbirliği ile damgalamaya çalışıyorlar. Bu insanları, TC kimlik numaraları da dahil, gazetelere veriyorlar. Bu ülkede yargı bağımsız olmayınca, hukukun üstünlüğü olmayıp da, yerini üstünlerin hukuku alınca işte böyle oluyor. Bu ülkenin resmi kurumları, bir parti devletinde, o devletin başındaki partinin yetkililerine bu bilgileri ifşa ederler. Şu anda bir kişi hakkında dahi ne bir soruşturma, ne bir dava,  ne bir hüküm var. Bütün Meclis Üyesi adayı arkadaşlarımız, bunlara göre terörist. Bu, bir korkunun, bir paniğin, bir endişenin göstergesi" şeklinde konuştu. 

"Üretim diye bir şey kalmadı"

Ülkenin büyük bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirten Sındır, "16 yıllık AKP iktidarında, ekonomik olarak geldiğimiz durum ortada. AKP döneminde, dış ticaret açığımız, 1 trilyon doları geçti. O açığı kapatmak için ödeyip duruyoruz. 460 milyar dolar, sadece faizi ödendi. Bu ülkede üretim diye bir şey kalmadı. Büyük Önderimizin bize emanet ettiği Cumhuriyet'i ayağa kaldıran, üreten ne kadar fabrikamız varsa, ne kadar iş yeri varsa, hepsi bir bir satıldı" diye konuştu. 

"Ülkeyi soyup soğana çevirmekten başka dertleri yok" 

İktidarın ülkeyi yönetmek gibi bir dertleri olmadığını söyleyen Sındır, "Ülkeyi soyup soğana çevirmekten başka dertleri yok. Kendi yandaş sermaye gruplarını beslemek, büyütmek, onları ayakta tutmak, onların obur iştahlarını sürekli karşılamaktan başka bir dertleri olmadı bu zamana kadar. Ne işçi, ne memur, ne esnaf, ne köylü, ne çiftçi dertleri de olmadı. Bu siyasal iktidarın başındaki, tek başına hükümet olan, tek adam rejiminin tek adamlık hükümeti olan kişinin atadığı bakanların hepsi, tek adamın iki dudağı arasından çıkacak talimatlarla iş yapar durumdalar" diye ifade etti. 

"16 yılın hesabını nasıl veririz'' korkusu içindeler"

İktidarın korku ve telaş içinde olduğu söyleyen Sındır, "Dilimize dolanan bir şarkı var; 'korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar, geliyoruz, geleceğiz, yakındır'. Gerçekten korkuyorlar. Gerçekten korkacaklar. Ama bunların korkusu; 'iktidar elimizden gider, iktidarı kaybetmeyelim' değil, '16 yılın hesabını nasıl veririz'' korkusu. 'Biz, bu milleti 16 yılda soyduk, soğana çevirdik. Milletin cebindekine elimizi uzattık. Çiftçinin tarımdan kopmasını sağladık. Esnafın kepenk kapatmasına, sanayicinin iflas etmesine neden olduk, nasıl hesap veririz' korkusu içindeler. Artık açlık, işsizlik rekorları, Cumhuriyet tarihinin rekorları oldu. Onun için bu önümüzdeki sandık, bir milat olacak" diye konuştu. 

"31 Mart sandıkları, vatana, Atatürk'e sahip çıkma sandığıdır"

31 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çeken Sındır, "Büyükşehir'de, öğrencilik yıllarından beri tanıdığım Tunç Soyer'i seçeceğiz. Ankara'yı da, İstanbul'u da,  Adana'yı da, Antalya'yı da, Mersin'i de, Bursa'yı da alacağız. Size bir sır vereyim; Kahramanmaraş'ı da, Kütahya'yı da alacağız. 31 Mart sandıkları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, onun emaneti Cumhuriyet'e, vatana, bayrağa sahip çıkmanın sandığıdır. Ne kadar öfke diliyle, nefret kusarak konuşsalar da, bu milleti bölemeyecekler. Böldürtmeyeceğiz. 81 milyonun hepsi bizim kardeşimiz. Biz, bir arada, kardeşçe yaşamak, barış istiyoruz. Onlar, kendilerinden olmayanları 'terörist' diye sınıflandırıp, neredeyse Kürt olan herkese de 'terörist' damgası vurup, bu ülkeyi bölmekten başka hiçbir dertleri yok. Onun için , güçlü ve bir olmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

Ekrem Oran, "TOKİ'nin altyapı sorunu en kısa sürede bitecek"

TOKİ sakinleri ile buluşan Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, TOKİ'nin altyapı, dere ıslahı sorunlarını en kısa sürede çözeceklerini belirterek, pazaryeri talebini de hemen yerine getireceklerini açıkladı. 

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Reisdere TOKİ'de bulunan seçim bürosunda, TOKİ sakinleri ile buluştu. TOKİ'deki buluşmaya 300'ü aşkın araç konvoyuyla giden Oran, seçim bürosunun önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

TOKİ Yardımlaşma Derneği çiçek verdi

CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı buluşmaya, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Adayları da katıldılar. Çeşme TOKİ Evleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Ercan da toplantıya katılarak, Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'a çiçek verdi. 

"Artık yeni bir TOKİ, yeni bir Çeşme başlıyor"

Konuşmasına, "Benim büyük ailem Çeşmeliler'e yoldaş olmaya geliyorum" diyerek başlayan Oran, "Yoldaşı ve omuzdaşı olmaktan gurur duyduğum, 1 Nisan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile TOKİ'de sizlerle buluşmuştuk. O gün sizlere bir söz vermiştik, şimdi tekrar ediyorum; TOKİ'nin içme suyunu ve kanalizasyonunu en kısa sürede bitireceğiz. Ayrıca sizlerin pazar isteği var. TOKİ'ye özel, pazaryeri kuracağız. Gelir gelmez pazaryerini açacağız. Ayrıca TOKİ'nin yanından geçen derenin ıslahını hemen yaparak, sivrisinek sorununu da çözeceğiz. Düne dair ne varsa, dünde kaldı. Artık yeni şeyler söyleyeceğiz. TOKİ sakinleri ile kucaklaşacağız. Her türlü sorunlarının çözümü için çalışacağız. Artık yeni bir TOKİ, yeni bir Çeşme başlıyor" diye konuştu. 

"1100 sosyal konut, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek"

Sosyal konut projesi hakkında da bilgi veren Oran, "Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ın başlattığı 400 konutluk projenin dışında, Yalı Mahallesi'nde 700 adet sosyal konut olmak üzere, toplam 1100 sosyal konut yaparak, dar gelirli ihtiyaç sahiplerini konut sahibi yapacağız. Bu konutları sadece ve sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Hak ile, hukuk ile, adalet ile dağıtacağız" diye açıkladı.  

"Hep yanınızda olacağım"

Makamında oturan, halktan kopuk bir başkan olmayacağını vurgulayan Oran, "Çöp toplamak, yolları asfaltlamak, ilaçlamak gibi rutin belediyecilik işlerini benim işçilerim ve memurlarım yapacak. 'Peki sen ne yapacaksın'' diyeceksiniz, Biz, sosyal demokrat bir parti ve belediye olarak, sosyal belediyecilik yapacağız. Ben, mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağım, hep sizin yanınızda olacağım. Omuz omuza, birlikte çalışarak, el birliğiyle sorunları çözecek, herkesin yüzünün güldüğü bir Çeşme'yi birlikte yaratacağız" diye konuştu. 

"Her mahalleye ücretsiz wifi"

İnternetin günümüzde artık olmazsa olmaz olduğunu ve hayatın bir parçası haline geldiğini belirten Oran, "Her mahallemize ücretsiz wifi hizmeti sunacağız. Biz, e-belediye'yi geliştireceğiz. e-belediye üzerinden, şu anda olduğu gibi, sadece para ödemek değil, her türlü belediye işinizi yapabileceksiniz" diye açıkladı.  

"Turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatacağız"

Çeşme'de sezonu uzatma sözünü, her dönem, her belediye başkanı adayının söylediğini belirten Oran, "Ama biz, turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatacağız. Deniz, güneş, kum turizminin yanına, tarih ve kültür turizmini, kongre turizmini, spor turizmini, gastronomi turizmini, termal turizmi koyarak, sezonumuzu muhakkak uzatacağız. Otelcimizin de, üreticimizin de, esnafımızın da yüzünü güldüreceğiz" diye konuştu. 

Coşkulu geçen toplantı, Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın Belediye Meclis adaylarını tanıtmasının ardından sona erdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.