Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sındır'dan çarpıcı iddia! 'Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var'

CHP'li Sındır'dan çarpıcı iddia! 'Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var'

İZMİR'in Bergama ilçesinde halk buluşması etkinliğine katılan CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Tarım Bakanlığı'nın tepesinde lobiler var. Tarım sorunları giderek büyüyor. Sayın bakan iyi bir insan olabilir, ama iyi bir tarım bakanı değil" dedi. CHP'li Sındır'dan çarpıcı iddia!

  • Ege Postası
  • 25.02.2018 - 10:49

Halk Buluşmaları’nın ilkinde gazeteci-yazar Abbas Güçlü ‘Eğitim Sorunları’ başlığında konuk olmuştu. Buluşmanın ikincisinde ise, CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır ve Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Uysal konuk oldu. Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleşen etkinliğe Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, STK’lar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İYİ BİR İNSAN OLABİLİR AMA İYİ BİR TARIM BAKANI DEĞİL

Konuşmasında Tarım Bakanlığı’nın tepesinde lobiler olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba iyi bir insan olabilir. Ancak kendisi bir doktor. Sağlık Bakanlığı’nın başına bir ziraat mühendisi gelirse ortalık ayağa kalkar. Doğru da değildir. Fakıbaba’dan önceki bakanımız Sayın Faruk Çelik idi. Tarım sektörü ile doğrudan ilintili biri olabilirdi ama değil. Bu neden böyle. Maalesef tek adam tarafından istediğini göreve getiren, istediğini alan, belediye başkanından memnun olmadığında istifaya zorlayan, çekilin bir kenara diyen yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi. Sındır; “Tarım Bakanlığının tepesinde lobiler var. Tarım Bakanlığını Bakan yönetmiyor, bu lobiler yönetiyor. Mesela kırmızı et lobisi hayvan ithal edersek et fiyatları ucuzlar diye bakanı ikna ediyor. Bakanda çıkıyor bu et fiyatları çok yüksek, bunu düşürmüyorlar, bende hayvan ithal ederim diyor. Önce bir tehdit, sonra ithalat, sonrada hayvancılık sektörü felç. Şimdi de nişasta bazlı şeker lobisi Türkiye’de şekerpancarı üretimini bir kenara atıp, Amerika’dan daha çok mısır ithalatını istiyor. Dolayısıyla üzülerek söylüyorum ki bu lobiler bakanlığı yönetiyor. Bakanlar kendi alanlarında sevilen ve nitelikli insanlar olabilir. Ama bu tarım sorunlarını çözmüyor. Tarım sorunları giderek büyüyor. Sayın bakan iyi bir insan olabilir ama iyi bir tarım bakanı değil. Böyle olması istendiği için bakanlığın tepesine getiriliyor” dedi.

ÜRETEN BİR TÜRKİYE’Yİ YENİDEN YARATACAĞIZ

Sındır; “Başbakan 13,5 milyar lira tarıma, çiftçimize vereceğimiz destek helali hoş olsun diye açıklama yapıyor. Kanununun emrettiğinin yarısını veriyorsun sen. Birde helali hoş olsun diyorsun. Sanki lütuf yapıyor, sanki cebinden veriyor. Bu bizim paramız, devletin parası, hepimizin verdiği vergilerle veriliyor. Kanununda emrettiği bir hüküm var.  Bunu uygulamıyorsun” dedi.  Sındır ayrıca; “Üretimi arttırmak, ileri teknoloji üretimi yapmak, üreterek büyüyen, üreterek kalkınan bir ülke olmak derdinde değiller. Biz üreticimizin ürününü eder fiyattan sattığı, çiftçilerimizin tüccara teslim edilmediği, tüketicimizin sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaştığı, tarımın lobiler tarafından yönetilmediği bir düzen kuracağız. Üreten bir Türkiye'yi yeniden yaratacağız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Uysal ise “Tarım neden önemli”, “Tarımdaki sorunların küresel kaynakları”,  “Tarımdaki sorunların ulusal kaynakları”,  “Türkiye tarımı nerede”, “Uygulanan politikalar”, “Politikaların sonuçları” ve “Tarımda son durum” başlıkları altında bir sunum yaptı. Dış borçlarda gelişmelere, küresel düzlemde Türkiye tarımında ki dönüşüme, Türkiye’de tarım politikalarının amaçlarına, tarımda mevcut durum gibi konulara değindi. İzmir ve Türkiye ekonomisindeki sorunlar ve tarım sektöründeki sorunlar giderilmeden, örgütlenme sorunu aşılmadan, tarımdaki sorunlar çözülemez dedi.

Etkinlik sonunda ise Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır’a, Bergama CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Uysal’a katılımlarından dolayı parşömene çizilmiş Atatürk portresi ve çiçek takdim ettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.