Dolar 32,5126
%0.19
Euro 34,5824
%0.11
Altın 2.491,020
%0.18
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Serter'e beyaz kurdele

CHP'li Serter'e beyaz kurdele

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde Kadın Hakları Koruma Derneği onur üyesi oldu. 1954 yılında kurulan, İzmir Şubesi ise 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde açılan Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin kuruluş yemeğine katılan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, hem derneğe üye oldu hem de yakasına kadın şiddetine karşı olmayı simgeleyen beyaz kurdele takıldı. Kadın Haklarını Koruma Derneği onur üyesi oldu

  • Ege Postası
  • 04.12.2018 - 12:23

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi üyesi olan eşi Huriye Serter ile katıldığı törende bir konuşma yapan Bedri Serter, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde, Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birisi olan kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü vesilesiyle Kadın Haklarını Koruma Derneği’ne üye olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önünün açıldığını söyleyen Serter, “Türkiye, Fransa ve İtalya'dan 11, Romanya'dan 12, Bulgaristan'dan 13, Belçika'dan 14, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştı. Atatürk’ün bu öngörüsüne rağmen bugün geldiğimiz nokta kadınlarımız açısından sıkıntılı. Bir çok kamu kurum ve kuruluşlarda kadın temsiliyeti çok kötü oranlarda. Ayrıca kadına şiddet ve kadın cinayetleri de yıldan yıla artıyor. Bu kötü iklimi tersine çevirmek sadece kadınların mücadelesi ile olmaz, bir erkek olarak bu konuda sorumluluk almayı ve elimi taşın altına koymayı bir görev biliyorum” dedi.

Özellikle iş yaşamında yönetim kurullarında, oda ve borsalarda kadın oranının arttırılması gerektiğini söyleyen Serter, “Bu doğrultuda çalışmaların içinde olacağımdan, siz kadınların en büyük destekçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Başta siyaset olmak üzere her alanda kadının sesini daha duyulur hale getireceğiz” diye konuştu.

Tören sonunda Bedri Serter üyelik yeminini ederken, kadın şiddetine karşı olmayı simgeleyen beyaz kurdele de yakasına takıldı.

Kadın Hakları Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir de Bedri Serter’in derneklerine üye olmasından ve kadın sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.