Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Serter’den önemli mesajlar: ‘Artık her şey ya siyah ya beyaz’

CHP'li Serter’den önemli mesajlar: ‘Artık her şey ya siyah ya beyaz’

Milletvekili seçildikten sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye ve İzmir gündemine dair önemli mesajlar verdi. Ekonomik krizin sonuçlarını anlatan ve çözüm önerileri de sunan Milletvekili Serter, 1 Ekim’den sonra Meclis'te İzmir ve Türkiye’nin gündemine dair çalışmalarını yoğun olarak ortaya koyacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.08.2018 - 11:11

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir Milletvekili seçilen Bedri Serter, Kordon Otel’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin tek adam rejimine doğru gittiğini ve her gün bir kriz yaşandığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Ekim’den sonra mecliste İzmir ve ülke gündemine dair her konuyu gündeme getireceğini söyledi.

MECLİS'TE BANGIR BANGIR BAĞIRACAĞIM

Serter, “Tek adam rejimi ülkenin sonunu getiriyor, her gün ayrı bir kriz yaşanıyor. Türkiye için artık gri olacak bir şey kalmadı. Artık her şey ya siyah ya beyaz. Türkiye bu krizi aşar. Hakkaniyetli bir yönetim anlayışı gerekiyor. 16 yılda biz ne yaptık, Türkiye neden bu hale geldi diye kendilerini sorgulamalılar'1 Ekim’den sonra bu konularda mecliste bangır bangır bağıracağım” dedi.

MUTLULUK ENDEKSİNDE 156 ÜLKE ARASINDA 74’ÜNCÜ SIRADAYIZ

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin sonuçlarının ağır olacağını, yerli ve yabancı sermayenin ülkeden kaçmaya başladığını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye’nin mutluluk endeksinde 156 ülke arasında 74’üncü sırada olduğunu söyledi.

GENÇLER İŞ BULSUN, ÜLKEMİZ DEMOKRASİ VE HUZURA KAVUŞSUN

Serter, mesajlarını, “Borcu borçla kapatıyoruz. Enflasyon artıyor, maaşlar eriyor. Önce yabancı sonra da yerli sermaye peşi sıra kaçıyor. Güven bunalımı yaşanıyor. Türkiye insanı mutsuz, geleceğinden kaygılı. BM Mutluluk endeksinde 156 ülke arasında 74’üncü sıradayız. İzmir m? İzmir 81 il içinde mutluluk sıralamasında 50’inci sıradayız.  Ülkemde huzur istiyorum. İşsizlik azalsın, istihdam artsın. Sanayiye ticarete, turizme ve tarıma dayalı ekonomi güçlensin istiyorum. Gençler iş bulsun istiyorum. Güven ortamı olsun, ekonomi düzelsin, topraklarımız ve insanlarımız refaha ve  huzura kavuşsun istiyorum. Demokrasinin şehrinden sesleniyoruz, kadınlar eşit olsun, hayatın her alanında olsun istiyoruz” şeklinde verdi.

TOPRAKLARIMIZ YABANCILARIN ELİNE GEÇİYOR

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, krize dair yaşananları ise kısaca şöyle anlattı:  

“Kredi kartı borçları diğer kredi kartı ile kapatılıyor. İşletmeler de öyle yapıyor. Böyle bir Türkiye ve büyüme yaşanmaz hale getirecek. 80, 94, 2001 krizini de gördüm. Hepsi ciddi sıkıntı yaratmıştır. Dolar ve Euro ile yaşar hale geldik. Türk lirasını unuttuk. Asgari ücret ortada. Dolar bazında 400 euroydu, şu anda 258 euro civarında. Alım gücümüz azaldı. Yüzde 50 değer kaybetti gayri menkullerin değeri. Genç nesilde işsizlik oranları hep yüksek. Katar, Kuveyt, BAE gibi ülkeler büyük yerleri alıyor. Bu yıl başladığından bu yana yüzde 7.4 büyüdük diyoruz ama aslında üretmiyoruz, tüketiyoruz. Topraklarımız adım adım yabancıların eline geçiyor. Yabancı sermaye istihdam yaratmak için gelsin, bizim topraklarımıza sahip olmak için gelmesin.”

TÜZÜK KURULTAYINA DA İHTİYAÇ YOK

Parti içi muhalefetin kurultay toplanması için imza toplaması ve bunun yeterli orana ulaşamaması nedeniyle kurultay yapılmama kararı alınmasıyla ilgili süreci değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, olağanüstü ya da tüzük kurultayına gerek olmadığını söyledi.

Bedri Serter, her iki kurultay talebinin de rafa kaldırılıp yerel seçime odaklanılması gerektiğini belirterek, “Seçimlerden hemen sonra kurultay olmamalı. CHP özgür ve demokratik bir parti. Genel başkanımız ve parti yönetimimiz relakstır bu konuda. Kurultay olacağını zannetmiyorum. İmza verenlerin doğal demokratik hakkıdır. Yeterli sayıya ulaşılamadı. Tüzük kurultayına da ihtiyaç yok. Tüzüğümüzü yeni değiştirdik. O konuyu da rafa kaldıracaklar. Birbirimizi değerlendirmesini de barışmasını da iyi biliriz. Bayramda barışacağız. Yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.

TÜNELE ŞAHSİ OLARAK KARŞIYIM

Serter Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından başlayan tartışmalar hakkında ise, “Körfez geçiş projesi bazı kesimler tarafından hatalı görünüyor. Doğayı katledecek hiçbir şeyin altına imza atmayız. Şahsi olarak tünelin oradan geçmesine karşıyım. İkinci bir çevre yolu yapalım, araçlarımızı oradan geçirelim. Şahsi fikrim bu” değerlendirmesini yaptı.

KRİZ VAR, KRİZİ YAŞIYORUZ, YARIN HERKES İŞSİZ KALABİLİR

Türkiye’de ekonomik krizin en basit göstergelerinden birinin satılık daire tabelalarında görülen artış olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Kriz yok demek acizliktir, ekonomiyi bilmemek demektir. Kendi basın kuruluşlarıyla başka haberleri sunarak krizi unutturmaya çalışıyorlar. Türkiye’de ciddi bir kriz yaşanıyor. Dolar ikiye katlandı, devalüasyon oldu. Daha ne olsun. Hiçbir haber kanalında yer verilmedi. Hedef şaşırtmalarla insanları uyutmaya çalışıyorlar. Sesimiz halka duyurulmuyor. Yarın herkes işsiz kalabilir. Arabalarımız satışa çıkabilir, işlerimiz batabilir. Yunanistan batmıştı. Ayağa kaldırmaya çalıştılar. 8-10 yıl önce İngiltere’de yaşanmıştı. Atlarına bakamadıkları için sokaklara salmışlardı. Her yerde satılık daire tabelası var. Ne kadar çok satılık daire varsa o kadar kriz vardır. Müteahhitlerin elinde de şu anda tam 2 milyon adet daire var. Kriz var ve kriz yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.