Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel’den TRT spikeri Düzen'e ‘Hodri Meydan’

CHP'li Sertel’den TRT spikeri Düzen'e ‘Hodri Meydan’

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin halkın vergilerinden aldığı ücreti kamuoyu ile paylaştı. Halkın parasının savrulduğunu öne süren CHP’li Sertel, üç yıl önce maaşını sorduğu için mahkemelik olduğu TRT’de yayımlanan Stadyum programının sunucusu Ersin Düzen’e de belgelerle cevap verdi. Sertel, Düzen’e davasını hatırlatarak hala mahkeme zabtını beklediğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 23.09.2020 - 11:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti. Sertel, önergesinde TRT’de yayınlanan Stadyum programının sunucusu Hüseyin Ersin Düzen’in bölüm başı ücretini, yeni yayın döneminde ücretinde bir artış olup olmadığını sormuştu. Sertel, haftada 3 gün yayınlanan programdan bölüm başına 34 bin 750 lira alan Düzen’in ayda 417 bin lira maaş aldığını iddia ederek, “7 binden fazla personeli bulunan TRT’nin kendi içinde deneyimli spor yorumcuları yok mudu? Ülkemizdeki insanların yaşam koşulları ortada iken devletin imkanlarını kullanarak bir spor programı sunan kişiye bölüm başı astronomik ücretler verilmesini doğru buluyor musunu? TRT’nin 2015 ve 2016 yılında dış yapımlara harcadığı toplam para miktarı nedi? Dış yapımlara harcanan paraları ve bu programların isimlerini kalem kalem kamuoyuna veya şahsıma yazılı olarak açıklar mısınız” demişti.

Sertel’in iddialarına yanıt veren Düzen, maaşının hiçbir zaman 417 bin lira gibi yüksek meblağlar olmadığını söyleyerek, “İddiayı ortaya atan kişi veya kişiler ücretimin ne olduğunu öğrenebilecekken, tamamen farklı hesaplarla, maksatlı bir şekilde hem şahsım hem de çalıştığım kurum yıpratılmak istenmektedir. Her fırsatta şahsımdan açıklama beklenmektedir, ancak eğer ki ben ayda 417 bin TL maaş alıyorsam, iddiayı ortaya atan kişi veya kişileri bunu ispatlamaya davet ediyorum” ifadeleriyle Sertel’i iddialarını ispat etmeye çağırmıştı.

SERTEL’DEN 3 YIL SONRA GELEN HATIRLATMA

CHP’li Sertel, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla konuyu yeniden gündeme getirdi. TRT’nin resmi ödenek belgelerini paylaşan Sertel, üç yıl önce Ersin Düzen’in maaşına ilişkin iddialarının gerçeği yansıttığını söyledi.

Sertel ayrıca, TRT’nin enerji payından ve elektronik ürünlerin bandrollerinde yapılan kesintilerle elde ettiği geliri kamuoyu ile paylaşarak “Bu para savruluyor” dedi.

TRT’nin yaptığı açıklamayı kamuoyu ile paylaşmasının ardından Düzen’in kendisine dava açacağını söylediğini ifade eden Sertel, “Üç yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk Adaleti ağır çalışıyor” diyerek Düzen’e bir kere daha meydan okudu.

Sertel yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi;

“Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına üç eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti üç yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen i’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı. Ersin Düzen, haftada iki kez yaptığı programı üçe çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor. TRT’nin bize yaptığı açıklamayı kamuoyu İle paylaştığımda Ersin Düzen beni mahkemeye vereceğini söylemiş ve Twitter üzerinden tehdit etmişti. Üç yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk Adaleti ağır çalışıyor(!) Hakim huzuruna çıksak gerçekler ortaya çıkacak. Ersin Düzen, bu paranın elbette hepsine el koymuyor. Yanında ki üç eski futbolcu, yeni yorumculara da dağıtıyor. Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’şar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek.”

Sertel milletvekili olduğu dönemde yasak olmasına rağmen TRT’de spor yorumu yapan Hakan Şükür’ün aldığı ücrete de değinerek, “Zamanında milletvekili iken, özel iş yapması yasak olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın özel İzni ile TRT’de spor yorumu yapan FETÖ kaçağı Hakan Şükür’e 1 milyon lira civarında ücret tahsis edilmişti. Düzen’in yorumcuları ona göre daha az ücret alıyor. Şimdilik bu kadar” dedi.

Sertel, son olarak TRT’nin halkın vergilerinden aldığı ücreti kamuoyu ile paylaşarak, halkın paralarının savrulduğunu söyledi. Sertel şu ifadeleri kullandı;

“TRT, 2019 yılında elektrik enerji payından 1 milyar 45 milyon 98 bin 830 TL’yi, satın aldığınız Televizyon, bilgisayar, cep telefonundan kesilen bandrollerden 1 milyar 757 milyon 93 bin 787 TL kasasına koydu. Halktan 2 milyar 803 milyon 92 bin 619 TL toplandı. Bu para savruluyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.