Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sertel’den Bakan Pakdemirli’ye uçak çıkışı: Yanışını seyrediyorlar

CHP’li Sertel’den Bakan Pakdemirli’ye uçak çıkışı: Yanışını seyrediyorlar

CHP İzmir Milletvekil Atila Sertel, Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli’nin "Türk Hava Kurumu'nun (THK) elindeki uçak sayısı sınırlı, çoğu da arızalı" şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sertel THK uçaklarından bir tanesinin Menderes’te hazır durumda olduğunu belirtti. 'Uçak maliyeti yüksek diye ormanların yanışını seyrediyorlar'

  • Ege Postası
  • 20.08.2019 - 15:20

EGEPOSTASI - İzmir’i üç gündür cehenneme çeviren, kenti yasa boğan orman yangını hala söndürülemezken, Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılmamasına yönelik tepkiler de çığ gibi büyüdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaptığı “Uçaklar, helikoptere göre daha fazla su alıyor. Ancak yangının başladığı noktaya yüksek hızla yaklaşıyor ve suyu nokta atışı, tam istenen yere bırakamıyor. Oysa, helikopterler yangın noktasına daha yavaş bir hızla yaklaşıyor ve suyu tam istenen noktaya boşaltıyor. Bu yüzden helikopter kullanıyoruz. Kaldı ki, Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçak sayısı sınırlı. Üstelik, çoğu da arızalı” açıklamalarına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den sert tepki geldi.

Uçaklardan birisinin Menderes ilçesinde, diğer beşinin Ankara'da olduğunu belirten Atila Sertel "THK yetkilileri uçakların arızalı olmadığını söylüyor. Yetkililer çıkıp açıklama yapsın, bakan da istifa etsin" dedi. Egepostası'na konuşan Sertel, "Uçakların 1 saatlik kiralama maliyeti 100 bin lira olduğu için, para harcamayıp ormanların yanışını seyrediyorlar" dedi. 

Sertel uçak kullanılmamasına sosyal medyadan da tepki gösterdi. Sertel'in  paylaşımları şöyle;

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.