Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Salıcı’dan TV35'te çarpıcı açıklamalar: CHP umudu temsil ediyor

CHP’li Salıcı’dan TV35'te çarpıcı açıklamalar: CHP umudu temsil ediyor

CHP’nin iki gün sürecek olan Arama Çalıştayı programları kapsamında İzmir’e gelen CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, TV35'e konuk oldu. Salıcı, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’nin iktidar kadrolarını bünyesinde barındırdığını ifade eden Salıcı, “Türkiye düze çıkacak, umut var ve CHP o umudu temsil ediyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2020 - 20:04

EGEPOSTASI- CHP’nin iki gün sürecek olan Arama Çalıştayı programları kapsamında İzmir’e gelen CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, TV35 ana Haber Bülteni’nde ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çalıştay’ın amaçlarından bahseden Salıcı, yerel yönetimlerde yaşanan sorunların masaya yatırılıp çözümler üretildiğini söyledi.

Açıklamalarında CHP ‘nin çalıştayının yanında AK Partili Hamza Dağ’ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı anket sonuçlarına da değinen Salıcı, Ak Partili Dağ’ın sözlerine ilişki olarak “Cevap vermeye tenezzül etmem” ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarında Türkiye’nin artık demokratik bir ülke olmaktan çok uzak olduğunun altını çizen Salıcı, “Biz sorunları söylerken çözümleri de sunuyoruz. Türkiye düze çıkacak, umut var ve CHP o umudu temsil ediyor” diye konuştu.

Arama Çalıştayı’nın amacından bahseden Salıcı, “İzmir’de siyasette görev almış belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz kısacası CHP ‘nin il ve genel merkez seviyesinde görev yapanlarla birlikte bulunduğumuz ilde ve ilçede vatandaşa hizmet götürmek için sorunların nasıl çözeriz bunun aramasını yapıyoruz. Farklı masalarda sorunlar ortaya konuluyor ve çözümler bulunuyor. Ve günün sonunda bu çözümler raporlaştırılıyor. Bu çalıştaylarımız devam edecek. Biliyorsunuz büyükşehir bizde olsa da o illerdeki bütün ilçeler bizde değil. Gelecek seçimlerde o ilçeleri de nasıl kazanırız, sorunlar nelerdir bunları tartışıyoruz. Biz Türkiye’deki tüm iller için bunu düşünüyoruz. Biz Türkiye’de nüfusun yüzde 50’sini yönetiyoruz. Dolayısıyla CHP’li belediye başkanlarının verecekleri iyi hizmetler CHP’nin iktidarının önünü açacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR”

Kobani eylemleri sonrasında yaşanan tutuklamalar hakkında da konuşan Salıcı, “Mesele tek başına HDP meslesi değil. Mesele, millet iradesine müdahaledir. Melih Gökçek AKP’nin uzun dönem belediye başkanlığını yaptı. Ona istifa ettirdiler. Bunlar olduğunda CHP itiraz etti. Siz vatandaş olarak sandığa gidiyorsunuz AKP’li de olsa bir belediye başkanını seçiyorsunuz. Ve daha sonrasında parti içerisinde bir müdahaleyle bu kişiye istifa ettiriliyor. Bu, millet iradesine müdaheledir. İYİ Parti’ye yapılan da oydu. İYİ Parti’yi seçimlere sokmamaya çalıştılar. 15 CHP’li o partiye geçip İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağladı mı, sağladı. Sırf Türkiye’de sandıktan çıkan irade Meclis’e yansısın diye. Yerel seçimlerden hemen sonra belediyelere Kayyum atandı. Bu kişiler vatandaşlar tarafından seçildi. Beğenmiyorsan da vatandaşın iradesine saygı duyacaksın. Etmiyorsan bunun adı demokrasi değildir, başka bir şeydir. Altı sene önce olmuş olaylar. Bundan dolayı yarh,gılanıp beraat etmişler hatta Kars Belediye Başkanı bu yargılamalardan tazminat hakkı elde etmiş. Kars Belediye Başkanı’nın yerine kayyum atıyorsunuz. Bu böyle olmaz. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var. Saray’daki bir adam ‘Bu böyle olacak’ dedi diye o öyle olursa bunun adı ne demokrasi olur ne de cumhuriyet olur ne de önümüzde bir Avrupa Birliği vizyonu olur!  Bugün üniversite okuyan çocuklarımız neden yurt dışına gitmek istiyo? Doğaysa doğa, insan ilişkisi, komşuluk var... Ama ‘Ben özgür değilim’ diyorlar, ‘Güvende değilim’ diyorlar. ‘Daha yi bir ekonomide yaşamak istiyorum’ diyorlar. Eğer ki siz vatandaşınızı korkutursanız bunun adı demokrasi olmaz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN CUMHURİYET DEĞERLERİNE DÖNMESİ LAZIM”

Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de şu anda ayarlar bozulmuş durumda. Türkiye’nin cumhuriyet değerlerine dönmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinden beri hiçbir şey iyi gitmiyor. Ekonomik olarak Türkiye’yi tarumar ettiler. Eğitim diyorsunuz çocuklar eğitim alamıyor. Sağlık sistemine bakıyorsunuz. Testi pozitif çıkmış hasta değil diyorsunuz. Bunların tamamı anormallik. Biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğiz. Barajı da indireceğiz. Parlamentoya gireceksiniz istediğiniz fikri söyleyeceksiniz. O düşünceleri beğenmeyebilitiz ama birbirimize saygı duyacağız. Türkiye’nin toplumsal ve yurt dışı politika açısından da normalleşmesi gerekiyor. Birbirimize kötü gözle bakar hale geldik ve her şey bir adamın iki dudağı arasında yönetilir hale geldi. Cumhuriyet ve demokrasi böyle bir şey değil. Atatürk böyle bir ülke için çalışmadı.”

“ERİMEYİ GÖRÜYORLAR”

Programda Meclis’ten geçirilmeye çalışılan Yerle Yönetmler Yasası’na ilişkin açıklamalarda da bulunan Salıcı, “Yerel yönetimlerde ilgili AKP’nin hem belediyelerin elindeki yetkileri azaltma hem de seçim sitemini değiştirme gibi bir çabası var. 18 yıldır iktidardasınız. En son başkanı da siz ,seçtirmişsiniz. Onun kararname yetkisi var yani istediği kararı çıkartabiliyor. Böyle bir ortamda iktidar partisi seçim kanununda neden değiştirmek iste? Yönetiyorsun işte!  AKP’deki ve MHP’deki erimeyi görüyorlar. Bir araya gelip Cumhur İttifakını kurdular ama erime devam ediyor. Bunlar da oyunu yeniden kurmaya çalışıyorlar. Az oyumuz olmasına rağmen çok milletvekilini nasıl çıkarırız bunun hesabını yapıyorlar.  Bunu düşünen hiçbir iktidar başarılı olamadı. Türkiye’de vatandaşın iradesiyle oynamaya kalkarsanız 31 Mart’ta 14 bin farklı oy sonucunu beğenmezseniz 13 Haziran’da 800 bin farkla karşılaşırsanız. Bizim insanımız iradesine ve hayatına müdahale edilmesini sevmez. Ama AKP hepsine müdahale etmek istiyor” diye konuştu.

“AKP BU OPERASYONLARA NEDEN İHTİYAÇ DUYUYOR”

Geçtiğimiz haftalarda partisinin ilçe kongresinde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti’nin oylarını üyük oranda yükselttiğini ifade edip AK Partinin oy oranının yüzde 42,6 CHP’nin ise yüzde 24,2 olduğunu söylemişti. AK Partili Dağ,’ın sözlerini eleştiren Salıcı, “Bir şey söylemeye tenezzül etmem . Yabancılar buna gündüz rüyası diyor. Yüzde 42’lik oyları varsa AKP bu operasyonlara neden ihtiyaç duyuyor, neden seçim sistemini değiştirmeye çalışıyor, neden belediyelerin yetkisini kısıtlamaya çalışıyo? Yüzde 42,5 oyunuz varsa bunları neden yapıyorsunuz” dedi.

“BİZ İKTİDAR OLACAĞIZ”

Salıcı,  Çalıştay’da “İlçe başkanından belediye başkanı olur, il başkanından da milletvekili olur” sözleriyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i mi işaret ettiği sorusuna yanıt olarak şunları söyledi; “O konuşmanın özü şuydu: Şu anda bizim ilçe belediye başkanlarından il belediye başkanı olmuş başkanlarımız var. Yani bir ilçenin belediye başkanı olup orada deneyim kazanıp bu tecrübeyi büyükşehire yayacak hale gelebiliyorsunuz. İlçe başkanımızdan belediye başkanımız var, il başkanından da milletvekillerimiz var. Bu şu demek: Biz iktidar olacağız. O zaman il başkanımızdan sadece milletvekili olmayacak. Bakan da olacak. CHP’nin hiçbir karşılık beklemeden mücadele vermiş kadroları daha da yukarı çıkacaklar.”

KEŞKE HER YER İZMİR GİBİ OLSA

İzmir ile ilgili düşünceleri sorulan Salıcı soruyu şu şekilde yanıtladı, “Ben görevim gereği Ankara’dayım.  İzmir’den gelen arkadaşlar beni hep İzmir’e davet ediyorlar. İzmir’e kim gelmek istemez ki! İzmir o kadar güzel bir şehir ki... Hem doğasıyla hem de insanıyla. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle çok gelme fırsatımız olmuyor maalesef. Keşke her yer İzmir gibi olsa.”

“KRİZ BUHRANA DÖNDÜ”

Salıcı sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Türkiye’nin sıkıntıları var doğru. Ama umutsuz değiliz. Türkiye’yi düze çıkartacak alternatiflerimiz var. Biz sorunları söylerken çözümleri de sunuyoruz. Ama iktidar çözüm sunmuyor. Bize hep ‘Hep sorunları söylüyorsunuz çözümden bahsetmiyorsunuz’ diyorlardı. Alın size çözüm! Ülkede ekonomik kriz var. Bu kriz buhrana döndü. Türkiye düze çıkacak, umut var ve CHP o umudu temsil ediyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.