Dolar 32,4313
%-0.05
Euro 34,8173
%0.28
Altın 2.479,580
%0.7
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan 'sokağa çıkma yasağı' tepkisi

CHP'li Purçu'dan 'sokağa çıkma yasağı' tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu bu hafta sonu için alınan sokağa çıkma yasağı kararına tepkisini şöyle dile getirdi. “Türkiye’de Corona virüs salgınıyla Mücadele edilirken 1 Haziran’da başlayan normalleşme takviminden beş gün sonra, hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının gerekçesi nedi? Her konuda olduğu gibi, normalleşme süreci bilimden uzak deneme yanılma yoluyla mı yapılıyo? Normalleşme süreci illerde vaka sayılarının artışına mı neden old? Bir diğer soru ise vaka sayılarında ve ölümlerde artış var ve bu bilgiler halktan mı gizleniyo? Sorularını akla getiriyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2020 - 14:05

Purçu; Bu kadar önemli kararlar alınırken iki Bakanlık arasında karşılıklı bilgi aktarım süreci yönetilemiyor. İki gün arayla iki Bakanlıktan farklı açıklama yapılıyor! Cumhurbaşkanı ise iki bakanlığın açıklamasını da yok sayıyor ve kendi açıklamasını yapıyor. Tamda bu noktada görülüyor ki; Kitle iletişimi ve kamuoyunu bilgilendirme yetersizliği yanlış anlaşılmalara neden oluyor ve yeni tedbirler alınmasını zorunlu kılıyor. Güç savaşınızın bu ülkeye ve insanlığa verdiği zararlar artık can yakıcı noktaya gelmiştir! Diye iktidarı eleştirdi. Purçu sözlerine şöyle devam etti;

Mesai günlerinde izinli olan yeni bir virüs mü var' 

Açıkçası insan aklıyla alay ediliyor! Mesai günleri virüs içeri, hafta sonu  biz içeri virüs dışarı anlamına geliyor, bu durum insan aklıyla dalga geçmek değil midir'  Sokakta hafta için dolaşan insanların semptom göstermemesi taşıyıcı olmadığı anlamına gelmiyor. Bunu hepimiz artık öğrendik. Mesai günlerinde çalışan veya dışarı çıkan vatandaşların sosyal mesafeye ve diğer tedbirlere ne kadar uyduğunu kontrol altına alma şansımızın olmadığı da bilinen bir gerçektir. Ayrıca toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe ve diğer tedbirlerin uygulanamadığı da görülmüştür. 

Tek adam Rejimi Yine Son Kararı Verdi!

Eğer her şey normalse neden sokağa çıkma yasağı getiril? Hala devam eden risk büyükse neden normalleşme sürecine geçild? Ülke olarak biz salgının iyi yöneten ülkelerden biriyiz diyorsunuz ama Dünya Sağlık Örgütü salgından etkilenen ilk beş ülke arasında olduğumuzu söylüyor.  Artık her konuda şeffaf yönetim istiyoruz.  Sağlık Bakanlığı sokağa çıkma yasağı yok dedi, İçişleri Bakanlığı var dedi! Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal ettim dedi. Bu bir şaka değil! Tek adam rejiminin bakanlıkları ve aldığı kararları yok saymasıdır ve tek adam rejimine devam..
Şaşıran ki? biz değil!  Bu sefer kendi Bakanları... Yönetemiyorsunuz! 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.