Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan Başkan Oran'a sitem: Seçilmekle iş bitmiyor

CHP'li Purçu'dan Başkan Oran'a sitem: Seçilmekle iş bitmiyor

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Çeşme Belediyesi’nin Alaçatı Şahintepe bölgesindeki Romanların 60 çadırını yıkmasını ‘Vicdansızlık’ olarak nitelendirdi. Başkan Oran’ı eleştiren Purçu “Bir yere başkan seçilmekle iş bitmiyor. Genel Başkanımızın dediği gibi, çözüm üretmek, insanlara dokunmak gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2020 - 12:30

EGEPOSTASI  - Çeşme’nin Alaçatı Şahintepe’de yaklaşık 60 çadırda yaşayan 300'den fazla Roman vatandaş belediyenin sözüne rağmen yıkım şoku yaşadı. Kepçelerle çadırları yerle bir edilen Roman vatandaşlar yıkımı gözyaşlarıyla izledi. Konu hakkında Egepostası’na konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yıkımı ‘vicdansızlık’ olarak nitelendirdi.


‘NEREDE KALACAK, NE YİYECEK, NE İÇECEKLER’

Gözyaşlı yıkım görüntülerinin kendisini çok üzdüğünü dile getiren Purçu, "Vicdanın partisi yok maalesef. Biz insanoğluyuz. Hangi partiden olursa olsun insanın içinde vicdan, hoşgörü, iyi niyet ve yardımseverlik olacak. Oradaki insanlar kime ne yapmış! Onlar bizim insanlarımız, vatandaşlarımız. Bir şeyi bozarken yerine alternatifini yaratmanız lazım. Vatandaşa çözüm sunmanız lazım. Şimdi o yerinden yurdundan edilen vatandaşlarımız nerede kalacak, ne yiyecek, ne içecek. İzmir Büyükşehir'in yolladığı su tankerini bile kaldırmışlar oradan. Yazıktır, günahtır ya. Şu yaz günü insanlar susuz bırakılır m? Çok sayıda çoluk çocuk da var aralarında. Yazıktır, günahtır" diye konuştu.

SEÇİLMEKLE İŞ BİTMİYOR

CHP'li Purçu, Romanlara söz verdiği bilinen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'a da tepki göstererek "Bir ilçeye başkan seçilmekle iş bitmiyor. Genel başkanımızın dediği gibi, çözüm üretmek, insanlara dokunmak gerekiyor. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmesini istiyorum. Birkaç gün önce pankreas ameliyatı oldum. O yıkım görüntüleri öyle yaraladı ki beni, ameliyatlı olmasam atlayıp Çeşme'ye gidecektim. Bu yapılacak iş değil" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.