Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Polat'tan sert 24 Kasım mesajı!

CHP'li Polat'tan sert 24 Kasım mesajı!

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. İçinde bulunduğumuz derin karanlık ve çorak cehalet öğretmenler sayesinde yok olacaktır diyen Polat, “Öğretmenlerimizin atama sorunu çözülmeli, özlük hakları iyileştirilerek mesleğin kutsallığına yakışır şekilde düzenlenmelidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.11.2019 - 14:38

Polat, “Maalesef ülkemiz kötü günlerden geçerken, vatandaşlarımız geçim sıkıntısı içerisinde yaşam mücadelesi vermektedir. En kutsal mesleklerden birine mensup olan öğretmenlerimiz de bu mücadele içerisinde çile çekmektedir. Türkiye genelindeki öğretmen açığına rağmen binlerce öğretmenimiz atama bekliyor. Atanamayan öğretmenlerimiz ailesini geçindirebilmek için farklı sektörlerde iş bulma çabasındadır. Yoksulluk sınırının altında maaş alan yüzbinlerce öğretmenimiz ailesini geçindirebilmek için ek işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin içinde bulundukları durum daha vahim; özlük haklarındaki adaletsizlik, eşitliğe aykırı ücretlendirme, sözleşmenin yenilenmeme baskısı ile öğretmenlerimiz intihara sürüklenmektedir. Her değişen bakan ile yenilenen müfredat karşısında yaşanan zorluklar, öğretmenlerimizin mesleki anlamda yaşadıkları sorunlardandır. Unutulmamalıdır ki, her şeye rağmen kutsal bir meslek olan öğretmenliğin yaşadığımız dönemdeki sorumluluğu tarihidir.” diye ifade etti.

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DERİN KARANLIK VE ÇORAK CEHALET ÖĞRETMENLER SAYESİNDE YOK OLACAKTIR”

Polat, “İçinde bulunduğumuz derin karanlık, bu çorak cehalet ancak ve ancak bilimin ve sanatın ışığını, emekle, sevgiyle, şefkatle genç fidanlara ulaştıran öğretmenler sayesinde yok olacaktır. Onların yeşerteceği orman, geleceğimize nefes olacaktır. Bu sorumlulukla; öğretmenliği sadece meslek değil yaşam biçimi olarak gören, emeğini esirgemeyen, fedakârlıktan kaçınmayan, umudumuz olan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı ışığı çocuklarımıza yansıtan tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, öğretmenler gününü kutluyorum. “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.