Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Polat'tan 19 Mayıs mesajı

CHP'li Polat'tan 19 Mayıs mesajı

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. CHP’li Polat, Türkiye’nin yaşadığı problemlerden kurtuluş reçetesinin Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak olduğunu belirtirken, Samsun’a çıkış gerekçelerinin yaşadığımız sorunların çözümüne dair fikirler olduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 18.05.2020 - 10:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bir mesajla kutladı. Polat, ülkece yaşadığımız tüm sıkıntıların temelinde, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamamanın ya da fikirlerinden uzaklaşmanın yattığını söyledi. 

TEMEL SORUN; ATATÜRK’TEN UZAKLAŞMAK

Türkiye’de yaşanan sorunların uzlaşma ile çözülebileceğini belirten Polat, “Mustafa Kemal’i ‘kurtuluş yoluna’ çıkmaya mecbur eden en önemli etmen; milletini, emperyalist planlardan, geri kalmış zihniyetten, acizlik içindeki yönetimden koruma ve kurtarma amacıydı. 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak başlatılan yolculuğun sonunda, çağdaş uygarlık seviyesi amaçlanan, ulusal egemenliğe dayalı ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Üzerinden geçen yüzyılın sonunda anlıyoruz ki, ülkece yaşadığımız tüm sıkıntıların temelinde; Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamamak ya da fikirlerinden uzaklaşmak yatmaktadır” dedi.

DEVRİMLER VE İLKELER YOK SAYILMAYA ÇALIŞILIYOR

Polat ayrıca, “Tüm dünyada gelişmek isteyen toplumlara ilham veren devrimler ile kuruluş ve kurtuluş ilkelerinin yok sayılması çabası, gerici zihniyetin ve işbirlikçilerin cumhuriyetin kazanımlarına aç gözlülükle saldırması ve milletin geri kalanınca saldırılara göz yumulması; büyük fedakârlıklarla kurulan güzel ülkemizi kuruluş amacından ve çağdaş medeniyet yolundan alıkoymaktadır. Türkiye’nin reçetesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri ve sorunların çözümüne dair fikirleri; bugün de ulus olarak yaşadığımız problemlerden kurtuluş reçetemizdir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.