Dolar 32,3340
%0.17
Euro 35,2015
%0.05
Altın 2.247,970
%0.2
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat Kuzey Ege Otoyolu’nu Meclis’e taşıdı

CHP’li Polat Kuzey Ege Otoyolu’nu Meclis’e taşıdı

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kuzey Ege Otoyolu’nda süren çalışmaları meclis gündemine taşıdı. Açıldığı günden beri çalışmaların bitmediğini belirten Polat, “Şeritlerden birinde sürekli çalışma olduğu için eksik. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret almak hizmet kusurudur” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2020 - 10:48

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ekim 2019 tarihinde trafiğe açılan, 22 şubat 2020 tarihinde AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kuzey Ege Otoyolu’nda süren çalışmaları meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Şeritlerden birinde sürekli çalışma olduğu için eksik. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret almak hizmet kusurudur” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERE ÖDENECEK FAHİŞ RAKAMLAR ARTIYOR!

Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullandığını vurgulayan Polat, “Çalışmalarımı ağırlıklı olarak kırsal kesimlerde sürdürdüğüm için Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullanıyorum. Her geçtiğimde en az bir şerit bakım veya onarım çalışmalarından dolayı kullanılamıyor. Araç sayısı az ve dar bir alan var. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret alınıyor. Bu hizmet kusurudur. Ayrıca Covid-19 salgını ve alınan tedbirlerden dolayı otoyollardaki geçişler durma noktasına geldi. Kuzey Ege Otoyolu için geçiş garantisi verildi m? Geçiş garantisi olan otoyol ve köprülerden müteahhitlere fahiş rakamlar ödeniyor. Pandeminin ortaya çıkması ile evlere kapanan vatandaşlarımız bu yolları kullanmasa bile ücretler ceplerinden çıkıyor. İktidar, yoksullukla mücadele eden, tarım ve hayvancılık yapamayan, evlerine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza bir fatura da böyle kesiyor. Yolu hiç kullanmayacak olan yurttaşlarımız bile bu fahiş tutarı vergileriyle ödüyor. İktidarın sorumsuzluklarının ve yönetememesinin yükünü yine vatandaşlarımız çekiyor. Sözleşmelerin detayları ‘ticari sır’ denilerek saklanıyor. Yerli ve millilikten bahseden iktidar şeffaf bir şekilde bunları açıklasın” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.