Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Polat kamudan kaç kişinin ihraç edildiğini sordu

CHP'li Polat kamudan kaç kişinin ihraç edildiğini sordu

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, OHAL’in ilanından bu yana çıkarılan KHK’larla kamudan kaç kişinin ihraç edildiğini, göreve iade edilenlerin toplam sayısının kaç olduğunu sordu. İhraç edilen kaç akademisyen bulunduğunun ve bunların kaçını “barış” akademisyenlerinin oluşturduğunun açıklanmasını isteyen Polat, “Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtı? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır'” diye sordu. CHP'li Polat KHK raporunu sordu

  • Ege Postası
  • 17.07.2018 - 11:21

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından çıkarılan KHK’larla kamudan toplam kaç kişinin ihraç edildiğinin açıklanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını istediği önergede, bu dönemde göreve iade edilenlerin sayısının kaç olduğunu soran Polat, “OHAL’in ilanından bu yana kaç akademisyen ihraç edilmişti? Bunların kaçını ‘barış akademisyenleri’ oluşturmaktadı? Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtı? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır'” sorularını yöneltti.

701 SAYILI KHK İLE 18.6 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

CHP’li Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, OHAL kapsamında 8 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 18 bin 632 kişinin kamudan ihraç edildiğini anımsattı. İhraç edilenlerin büyük bölümünü İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TSK’da çalışanların oluşturduğunu ifade eden Polat, “Son KHK ile aralarında ‘Barış akademisyenlerinin’ de bulunduğu 199 akademisyen ile üniversitelerden 52 idari personel de ihraç edilmiştir. Çıkarılan KHK’larla kamuda ihraç edilenlerin toplam sayısının 129 bini geçtiği ifade edilmektedir” dedi.

İKİ YILDA KHK’LARLA KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ'

20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından çıkarılan KHK’larla kamudan toplam kaç kişinin ihraç edildiğini soran Polat, önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle OHAL’in ilanından bu yana göreve iade edilenlerin toplam sayısının kaç olduğunun açıklanmasını istedi. Polat, “Söz konusu dönemde hangi bakanlıklardan toplam kaç kişi ihraç edilmiş ve göreve iade edilmişti? İhraç edilen kişiler hangi kurumlarda, hangi tarihlerde göreve başlamıştır'” diye sordu.

SOSYAL MEDYA NEDENİYLE İHRAÇ EDİLEN KAÇ KİŞİ VAR'

Polat, kamudan ihraç edilen kişilerin işe alımlarında referanslarının dikkate alınıp alınmadığının açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Alındıysa bu kişilere kimler ve hangi kurumlar referans olmuştu? İhraç edilen bu kişilere referans olanlar halen görevlerinde midi? Bu kişilerle ilgili de bir işlem yapılması gündemde midir'

-Bu kadar fazla kişinin ihracını içeren söz konusu 701 sayılı KHK’nın seçim sonrasına bırakılmasının bir gerekçesi var mıdır'

-OHAL’in ilanından bu yana kaç akademisyen ihraç edilmişti? Bunların kaçını “barış akademisyenleri” oluşturmaktadır'

-Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtı? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır'”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.