Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat açtı ağzını yumdu gözünü: Tuzun koktuğu yerdeyiz

CHP’li Polat açtı ağzını yumdu gözünü: Tuzun koktuğu yerdeyiz

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen’de çıkmaza giren başkan vekili belirlenmesi sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yargının hukukun gerekliliklerini yerine getirmekten ziyade AK Partili adayın seçilmesi için uğraştığını ileri süren Polat, “Tuzun koktuğu yerdeyiz. Devletin dini adalettir. Bunlar devletin dinini yıktılar. Hala hukukun ve yargının etrafından dolanmaya çalışıyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2021 - 17:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan serdar Aksoy’un İçişleir Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasıyla Menemen’de başlayan kaos devam ediyor.

Menemen Belediye Başkanvekilliği seçimleriyle birlikte ilçede hareketli günler yaşanmaya başlamıştı.

Gelinen noktada İzmir Valiliği ilçede olağanüstü toplantı çağrısı yapmış ve kura çekimi için Vali Yardımcısı  Hulusi Doğan’ı Başkan Vekili olarak Menemen Meclisi’ni yönetmek için görevlendirmişti.

 Ancak bugün yapılması planlanan kura çekimi CHP’li meclis üyelerinin toplantıya katılmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle yarına ertelendi.

CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ilçede yaşanan süreci değerlendirdi. İlçede kayyımın görevlendirilmesinin ve yaşanan sürecin Menemen halkının iradesinin gaspı olduğunu ifade eden Polat, hukuk sisteminin adaletten değil AK Parti’den yana olduğunu söyledi.

“KAYYIMIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Polat, “Biz kura için gelen kayyıma da kayyımın her türlüsüne karşıyız. Sonuç itibariyle kazandığımız bir seçim var. O seçim AKP kazanan kadar istedikleri etabını değiştirebilecekleri bir seçim değil. Bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Kurayı kabul etmiyoruz. Halkın iradesinin gaspını da kabul etmiyoruz. Adayımız Deniz Karakurt bugün oradaydı yarın da orada olacak. Fakat ben Menemen’de örgütümle birlikte olacağım ama kura çekimine katılmayacağım. Diğer arkadaşlarım da aynı şekilde örgütle birlikte olacak. Biz Menemen halkıyla olacağız orada” dedi.

“DEVLETİN DİNİNİ YIKTILAR”

Verilen kararlarda asıl amacın hukukun gerekliliklerini uygulamak değil AK Parti’nin kazanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Polat, “Yargıçlar AKP’nin önünde cüppelerinde olmayan düğmelerini iliklemiş görünüyorlar. AKP’nin kazanmadığı her durumda kazanabilecekleri kararlar verip yeniden yeniden bir şeyler icat etme, adaleti ve Amerika'yı yeniden keşfetme noktasındalar. Esas kararın gecikme sebepleri de bunlardır. Yarın AKP’nin kazanamadığı durumda başka yöntemler deneyecekleri aşikardır. Tuzun koktuğu yerdeyiz. Her zaman söylüyoruz. Adaletin, yargının olmadığı yerde tuz kokar. Devletin dini adalettir. Bunlar devletin dinini yıktılar. Hala bunlarla uğraşıyorlar. Hala hukukun ve yargının etrafından dolanmaya çalışıyorlar. Ben adalet bir gün o yargıçlara da lazım olacak diyorum. Menemen halkının iradesini gasp ediyorlar. Bu gaspa karşı verilecek en büyük cevabı kazandıktan sonra Menemen halkı verecektir. Hukukun ardından dolanmaya, kayyımlığa alıştılar. Tombaladan belediye başkanı çıkartma niyetindeler. Kimse endişelenmesin. Menemen halkının iradesinin arkasında olacağız” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.