Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özuslu’dan AK Partili Hızal’a yanıt: Sunumu iyi izlememiş, dersini çalışmamış

CHP'li Özuslu’dan AK Partili Hızal’a yanıt: Sunumu iyi izlememiş, dersini çalışmamış

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı 550 gün sunumuna yönelik eleştirilerine yanıt Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’dan geldi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2020 - 09:43

Hızal’ın 550 gün sunumunu hiç anlamadığını söyleyen Özuslu yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Ünlü yazar Mark Twain, ‘Hayallerinizi kovmayınız; çünkü onlar gittiler mi belki siz kalırsınız, ama artık yaşamıyorsunuz demektir’ sözleriyle hayal kurmanın önemini vurgular. AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Özgür Hızal’ın, Sayın Tunç Soyer’in 22 Ekim’de yapmış olduğu 550 gün sunumunu ‘hayal satmaya devam ediyor’ diye küçümsemesi maalesef Sayın Hızal’ın hayal kurmanın önemini bilmediği gibi, 550 gün sunumunu da hiç anlamadığının açık göstergesidir.

Sayın Tunç Soyer, 550 gün sunumuyla İzmirli hemşerilerimize hem hesap vermiş hem de İzmir’in temel sorunlarına dair çözümlerini ortaya koymuştur. Bununla da kalmayıp ‘İzmir’de başka bir hayat mümkün’ diyerek bir gelecek vizyonu çizmiştir. Hayal satmamış ama kaynakların daha adil paylaşıldığı, toplumsal refahın yüksek ve tüm mahalle ve köylere eşit yayıldığı, mutlu huzurlu, güvenli, çoğulcu, demokratik, dünya kenti bir İzmir hayalini hemşerileri ile paylaşmıştır.

AK Parti Sözcüsü Sayın Özgür Hızal’ın sadece feraset eksikliği ile açıklanamayacak ‘cek cak’ eleştirisinin arka planında, Sayın Tunç Soyer’in ‘başka bir hayat mümkün’ diyerek ortaya koyduğu o büyük duruşun, Sayın Hızal’ın ne gerçek ne de hayal dünyasında maalesef yer alamayacak olmasıdır.

Trafik, ulaşım, altyapı, körfez, kentsel dönüşüm, çevre gibi İzmir’in sorunlarını, muhtarları, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını sürece dâhil ederek katılımcı bir anlayışla çözmek Sayın Tunç Soyer’in yerel yönetim anlayışını yansıtır.

AK Parti Sözcüsü Sayın Hızal, sunumunun yarım saatini tarıma ayırdı diye eleştiriyor Sayın Tunç Soyer’i. Az bile ayırmış. 18 yıllık AK Parti iktidarında tarımın geldiği yeri en iyi köylümüz ve üreticilerimiz biliyor. Uluslararası tohum tekellerinin isteklerine uygun hazırlanan tohum kanunu ülkemizdeki yerli tohumun köküne kibrit suyu dökmüştür. Çiftçi yerli tohumu satamaz bu ülkede. Oysa tohum köktür. Tohum gelecektir. Sayın Hızal, sözcülüğünü yaptığı AK Parti'nin tarım politikalarına söyleyecek bir sözü olamayacağından Sayın Tunç Soyer’in tarıma verdiği önemi eleştiriyor. 28 manda diyerek küçümsüyor orada da gerçeği söylemiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 101 manda dağıtmıştır. Velev ki 28 olsun, Sayın Hızal o İzmir mozerellasını sahnede Sayın Tunç Soyer yedi mi yemedi m? Bu Tunç Soyer’in hayaliydi gerçekleştirdi. Yarın o mandaların sütünden tonlarca mozerella peyniri üretilip dünyaya ihraç edildiğinde Selçuk, Bergama Kınık köylülerinin refahı artacak ve daha mutlu bir hayatları olacak.

AK Parti Sözcüsü Sayın Hızal anlaşılıyor ki o sunumu iyi izlememiş. Dersini çalışmamış.

Yoksa; Narlıdere Metrosu’nun 18 ayda 125 Milyon Euro yatırım ile yüzde 12’den yüzde 65’e getirildiğini, hükümet desteği olmaksızın belediyenin kendi kaynakları ile 2022 yılında İzmirlilerin hizmetine sunulacağını, İzmir tarihinin en büyük yatırım projesi olan Buca Metrosu için 490 milyon Euro kaynak bulunup ihale aşamasına gelindiğini, Çiğli Tramvayı yapım ihalesinin 5 Kasım 2020’de yapılacağını, otobüs filosunun üçte birinin yenilenip 451 yeni ve konforlu otobüs alındığını öğrenebilirdi Sayın Hızal.

Ayrıca, 15 yıl boyunca kente yaptığı hizmetlerden her zaman saygıyla bahsettiğimiz değerli büyüğümüz Sayın Aziz Kocaoğlu üzerinden eleştiri üretip, yeni projeler yapılmadığını öne sürmek de ne yaman bir çelişkidir'

İzmir’de akşamdan sabaha yalan yanlış kararlarla dev projeler karara bağlanmıyor. Bunların hepsi aklın bilimin ışığında yapılıyor. İzmir’in bir Ulaşım Ana Planı var. Narlıdere Metrosu da, Buca Metrosu da, Çiğli Tramvayı da bu doğrultuda yapılıyor. ‘Aziz Kocaoğlu’nun projelerini sürdürüyor’ diyerek eleştiri getirmek nasıl bir aklın ürünüdür, anlamak mümkün değil. Demek sizin partinizin adayı belediye başkanı olsaydı, ‘bunlar Kocaoğlu’nun projeleri diye’ Narlıdere Metrosu’nu yarım bırakacaktınız, Buca Metrosu’nu yapmayacaktınız. Çiğli Tramvayını ihale etmeyecektiniz. Daha önce Ankara’da, İstanbul’da yaptığınız gibi akla bilime aykırı işler yapacaktınız. Devlette devamlılık esastır. Bunlar sizin de seçim beyannamenizde olan işlerdi. Öyleyse biz göreve gelseydik ‘bu yatırımlar önceki dönemin projeleri diye biz bunları yapmayacaktık’ deyin de, hemşerilerimiz gerçeği öğrensinler.

Sayın AK Parti Sözcüsü elbette muhalefet olarak icrayı yani Sayın Tunç Soyer’i eleştirecek. Bu muhalefet olmanın doğal bir tavrı. Bunda abes bir durum yok. Tabi ki CHP Grup Başkanvekili olarak sayın mevkidaşıma ‘şöyle eleştir, böyle eleştir’ diyecek halim de yok. Ama şunu Sayın Hızal’dan hassaten talep ediyorum. İnsaflı ol, vicdanlı ol, gerçekçi ol. İzmirlinin hak ve menfaatlerinin yanında ol.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.